Ahogy megírtuk, hétfőn is folytatódott a bakisorozat az M1-en (vagy közmédiás értelmezésben a rekordnézettség). Bár korábban azt közölték, nem lesz több parlamenti közvetítés a csatornán, tegnap mégis három órán át volt látható az Országgyűlés ülése.

Többek közt az Index kérdezett rá, hogy mi volt ennek az oka. Felmerültek ugyanis olyan pletykák, hogy azért volt a csatorna rászorulva a parlamenti közvetítésre, mert kezdő újságírókkal készíttetik a műsoraikat, ők pedig nem tudtak időben elkészülni az anyagokkal, így nem volt mit adni. Ám a köztévé szerint szó sincs ilyesmiről, az ellenzék miatt kellett műsort változtatni! Ezt írták válaszukban:

Az M1 szerkesztői a mai napirendre való tekintettel (pl. Interpellációk és azonnali kérdések), az ellenzék megjelenésének biztosítására döntöttek az élő kapcsolásról. Ahogy azt korábban is jeleztük, amennyiben hírértékű események zajlanak bárhol, amelyek az ország vagy annak egy jelentős részére befolyással bírnak, azokról az M1 mindenkor beszámol.

Csakhogy nem volt tegnap semmilyen rendkívüli esemény az Országházban, a megszokott interpellációk napja volt, ahogy kéthetente mindig is lesz.

A 444 eközben úgy értesült, nagyon feszült a hangulat a csatornánal, mert az adásokat többségében felkészületlen gyakornokok készítik havi 100 ezer forintos szociális ösztöndíjért. Akik pedig profik, azoknak sem volt idejük felkészülni a változásokra: március 9-én állították be az új vágószoftvereket, amit még aznap brit oktatók tanították be a profiknak. Utána a profiknak kellett volna betanítani a gyakornokokat, hogy ők vágjanak a későbbiekben, de ez a gyakorlatban nem működött, így vágókapacitás híjján van az M1.

Ezért is történhetett meg, hogy bár állítólag próbálták tegnap elkészíteni a 14.00 órakor kezdődő híradót, de nem sikerült, helyette inkább a parlamenti közvetítést vetítették 17.25-ig.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Hány, de hány pályakezdő lenne boldog havi nettó száz misivel!
Sőt, mennyi, de mennyi közmunkás!
Ők még valószínűleg a legjobb tudásuk szerint dolgoznának is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
Hány, de hány pályakezdő lenne boldog havi nettó száz misivel!
Sőt, mennyi, de mennyi közmunkás!
Ők még valószínűleg a legjobb tudásuk szerint dolgoznának is.
m.macskosz
@m.macskosz: Hiába van papírja valakinek róla, hogy öt perc múlva államvizsgázik média, kommunikáció, ruhatár, büfé szakon, akinek nincs affinitása az adott feladathoz, annak nem ártana pályát módosítania, még időben! Arra azért kíváncsi lennék, hogy ezek a gyakornok lányok, fiúk vajon nyolc órányi munkára kapják a jövedelmüket. No, meg arra is, hogy ez hogy jött ki? Ti.: ha bruttó, akkor VÉLHETŐEN törvénytelen, ha viszont nettó, akkor BIZONYOSAN törvénytelen.
m.macskosz
@m.macskosz: kapják helyesen: kapják-e
Bocs!
bundi
@m.macskosz: részletesebben
A problémát a teljes felkészületlenség okozta. A munkatársak igen nagy hányadát gyakornokok teszik ki, ők összesen 49-en vannak. Közülük a “régiek” 2015. január 6-án kezdtek, és aztán 4 turnusban, hetenként érkeztek a többiek. Vagyis van köztük olyan, aki alig egy hónapja tévézik csak. Ők egyébként fizetést nem kapnak, csak szociális ösztöndíjat, ami havonta százezer forint körül van.

A gyakornokok összetétele elég vegyes, vannak huszonéves egyetemisták, de olyan negyvenesek is, akik korábban már komolyan tévéztek. Egy részük alig kapott eddig értelmes feladatot, többségük az elmúlt hetekben a délutáni híradókon gyakorolhatott, kevesen közülük pedig rendes politikai anyagot is csinálhattak már.

A gyakornokok képzése nem volt túl alapos. Sokáig a folyosókon kaptak csak helyet, ahol MTI híreken kellett lerövidíteniük, adott esetben 50 karakter hosszúságúra. De voltak napok, hogy semmilyen feladat sem jutott nekik.
forrás...
444.hu/2015/03/16/gyakornokok-hadaval-csinaltatnak-az-m1-hiradoit-ezert-is-omlott-ossze-az-adas/
bundi
@m.macskosz: ja az ösztöndíjról...
www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/koltsegek_es_juttatasok/osztondijak?printMode=true
a jelek szerint valószínű, hogy megoldották ocsóban...hallgatókat dolgoztatnak...nem fizetnek nekik...a fizetést azt a képző intézmény adja ösztöndíjként...de akkor mire verik el azt a 80 milliárdot?
ja...és hova lettek azok a híres érzékeny hírtévések...akik átigazoltak?
m.macskosz
@bundi: Köszönöm, hogy válaszoltál, de igazából nem számít:
akkora rablások folynak ebben az országban,
hogy épelméjű ember NEM IS AKARJA látni:
mivel tehetetlen. :(
m.macskosz
@bundi: Tudod, nem bántom a média szakosokat, de mi lenne, ha példát vennének Balog emmi miniszterről?! Lám, mire is vitte egy huszadrangú drehás/drehus!
panellproli
Remélem ilyen csúfos véget érnek ők is mint amilyen csúfos a szőcsövük.
m.macskosz
@bundi: Köszönöm a válaszodat, de igazából az a bajom, hogy egy szükségtelen, fölösleges pénzszórás esete "forog fenn". Voltam én is gyakornok, naponta találkozom gyakornokokkal, igazából sajnálom őket. Unalmas, de igaz: a fejétől bűzlik a hal.
m.macskosz
@m.macskosz: Ahol én dolgozom, leendő diplomások olyan munkát végeznek, amit
--ha szerencséjük van--, már soha nem kell. Nem lenne tragédia, ha úgy élnék meg, ahogy a klasszikus kapitalista rendszerben: alulról kezdve, fokozatosan felfelé, ha tehetséges vagy. Sajnos, ma Magyarországon nem így van.
Cicamama55
Nem tudom mi volt tegnap, de a mai képen a Fideszesek területe üres volt, miközben az MSZP képviselői betöltötték a sorokat! Nekik abszolút nem kell bejárni, csak ha Orbán ott van, vagy ha szavaznak?!
m.macskosz
@Cicamama55: Várj még egy kicsit,
nemsokára azt sem fogod látni, van-e
bárki is az épületben! :)
Cicamama55
A címre válaszolva: rosszul tudják hölgyeim és uraim, ez nem lehet kérdés! Az elmúlt 8 év szocialista kormányzás és Gyurcsány az oka a M1 bénázásának!
Cicamama55
@bundi: Lehet hogy szakmai gyakorlaton vannak?
Toby
Azért felkészületlenek a nyalogány kommentátorok, mert politikai szemináriumokra kell járni és kivülről fújni a dakota közmondásokat !
m.macskosz
@zöldszem: No, azért nem egészen! Ő előre szólt: Csak a kezemet figyeljék, csalok!
zöldszem
@papa.49: Hát nem egy Tom Cruise, de nem is a mi Csányi Sándor színművészünk.
Ő az OTP Csányi, de az új M1-nek tök mindegy! -:))))
zöldszem
@m.macskosz: ma, 20:08
Az M1 meg elmondhatja, ne a kiírást, a képet nézzék!
Ádár, Az OTP Csányi színművész!-:)))))
papa.49
@zöldszem: Ez a tévés alom ami most próbálkozik mint a kiskutya, de nem igazán sikerül nekik semmi, tudod engem arra emlékeztet mikor elkezdték a ,,kormányablakos,, őrületet, bementem oda a köszönésen kívül semmi mást nem tudtak ,,nyújtani,, ezek is úgy vannak...
brutus
Ki tehet ??! GYURCSANY es az "ELMULTNYOLCEV" !!!
zöldszem
@papa.49: ma, 20:18
Papa, a kiskutya is a próbálkozásra baxott rá!
lópicigáspár
@brutus: Basszus végigolvastam minden hozzászólást, hogy nem említik e ezt, erre Te itt a végén...! :-)
papa.49
@zöldszem: Pontosan...Remélem a nem túl távoli jövőben a fiúk is ÍGY JÁRNAK!!!
brutus
@lópicigáspár: Nem en, ÖK !! Haha...
Desischado
Dilettánsok, és megy a pénzszórás/rablás/mosás ezerrel!
Cicamama55
Ez a "Hazudj ha tudsz" című adás csatornája. Ha nem tudsz, irány Horány!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.