Ennyire a Kádár-rendszerben sem aláztak meg – mondta a Heti Válasznak adott interjújában a március 15-én kitüntetett Körmendy Zsuzsa. Utalva ezzel arra, hogy a házelnök ellenzéki lapnak titulálta a Magyar Nemzetet.

Borókai Gábor a Heti Válaszban írt publicisztikát arról, hogy a Magyar Nemzet újságírója sajnálja Kövér Lászlót. Körmendy szerint nem lehet csőlátással élni a világban, úgy ugyanis nem ismerheti ki magát valaki.

A publicista a házelnökkel ellentétben úgy véli, a sajtószabadság nem a tulajdonos szabadsága, Simicska nem szólt bele a lap munkájába, ő évekig nem tudta, ki a tulajdonos.

Írásában Borókai – megemlítve Csányi Sándor állami kitüntetését is - komoly orientációs zavarokra hívja fel a figyelmet, amelyek azt üzenik, hogy a

"Fidesz politikusai csak a pillanatnyi politikai haszon-kár tengelyen hajlamosak elhelyezni más szakmák teljesítményét".

Szerinte a Magyar Nemzet és a Hír Tv karanténba zárásával ugyancsak baj van. Arról üzen, hogy a Fidesz politikusai csak a pillanatnyi politikai haszon-kár tengelyen hajlamosak elhelyezni más szakmák teljesítményét.

Borókai Gábor teljes írása a Válasz.hu-n olvasható.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hofipisti
Ha Borókai így nyilatkozik, akkor ő bizony már sejt valamit!
Hofipisti
Ha Borókai így nyilatkozik, akkor ő bizony már sejt valamit!
világlátó
@brutus: Nem értem, ki a barom? Kedves Desiscado ! A haszonért ! Bármikor is legyen az. Igen, bármikor, bárkivel, még attól is, akit amúgy megvetnek, Azeriektől is, az arab országoktól is, most nyomulunk Afrikába is, többek között Angolába, Abba az Afrikába ami a civilizált világ szégyene.Nem számít mi ott is a haszon reményében, ahogy most minden diplomáciai képviseletünk átvedlik kereskedőházzá, nagyköveteink kufárokká.Mert a haszon mindenek felett. Itthon most már tudjuk, mit hozhat a vasárnapi stop.Hogy "bejön " - e az 50 milliárd és a 10 ezer elbocsájtás, még nem tudjuk. De ha ez bekövetkezik, a kdnp.-t csak a pokolbéli ördög tudja megmenteni a jövőben a kormányzásban való részvételtől. A haszonelvű kormányzás komoly dolog, nincs meg ennek nálunk ehhez az emberi erőforrás.
Borókai úr már régóta nem részese , élvezője a NER.-nek. Véleménye ezért figyelemreméltó.Azt írja: "..Egyújság alkotói, nem kevéssé érték, - hagyomány- és kultúraközösség, amelynek felépítése időt, energiát igényel. "
Hozzá kell tenni, hogy egy újság menedzsmentjének a személyzeti munkája is fontos., mert az író, alkotó közösség csak a humanizmus, az igazmondás, a múlhatatlan kíváncsiság és kétség eredményezte gerinces, jellemes embereket tűrheti meg .
A Magyar Nemzet nevű napilap valóban szép hagyományokkal, kiváló emberekkel rendelkezett ezidáig.A fidesz látnokaként azonban, túlment a lojalitás leghátsó határain is. Ezért most vissza kell térnie a magyar újságírás legtisztességesebb hagyományaihoz, hogy újra az objektív újságírás eszközévé válhasson. Azt hiszem ehhez kell még egy kis idő. A sértődés, megalázás okozta pillanatnyi zavar jó alkalom arra, hogy a tisztítótűz elégesse a becstelenséget a talpnyalást, az irányított manipulációt.A jó újságíró nem lehet a hatalom lakája , legfeljebb egyszer, de amint kiderül, már soha nem lehet jó újságíró.
Hellcat
Borókai: A Fideszt csak a pillanatnyi haszon érdekli...Na a mondat már majdnem teljesen helyes...a "pillanatnyi" szó felesleges és a haszon szót pontosítani kéne saját haszonra. Csak a saját meggazdagodásuk a cél...leszarják ha közben belerokkan az ország. Eddig minden amit csináltak katasztrófa volt...szar alkotmány, szar M1 tv, szar várkert bazár...minden hibás volt...és akkor ezek akarnak atomerőművet bővíteni? Egyre nagyobb esélyt látok egy magyar atomkatasztrófára...aztán ahhoz képest kutya füle lesz a szocikra kent vörösiszap meg a többi...
kukac50
Csak a saját gazdagodásuk a fontos! A Nép érdekében nem, csak a Nép ellen dolgoznak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.