Egy kelet-magyarországi városban az egyik trafik tulajdonosa rájött, hogyan kerülhetné meg a vasárnapi zárva tartást – számolt be az ATV-nek az egyik olvasójuk. Miután a piacokra a tilalom nem vonatkozik, ezért a trafikot egyszerűen kikiáltották piacnak.

Az ATV megkereste a tulajt, aki nem kívánt nyilatkozni, de annyit megerősített, hogy így vasárnap sem kell zárva tartania, például március 15-én is kinyitott a bolt. A piaccá nyilvánítást így kommentálta:

Pikáns, de törvényes megoldás. Egy hétig olvastam a jogszabályt, mire megtaláltam.

Az esetet megíró olvasó ugyanakkor azt mondja: a jogszabály szerint a piac azt jelenti, hogy több üzlet működik egyszerre, vagy több kereskedő árusít egy helyen. De ebben az esetben ez nincs így: csak ez az egy trafik működik az adott házban, más bolt nincs. Ugyanakkor ha egy üzlet önmagában mégis piac lehet, az mások számára is megoldás kínálhat a törvényi tilalomra.

Az ATV megkereste az önkormányzatot is, ahol a beszélgetésből kiderült, hogy tudtak a piaccá változott trafikról. Ugyanakkor az ügyintéző nem akart nyilatkozni, mert azt csak a jegyző engedélyével teheti, utóbbi pedig elérhetetlen volt, mert értekezleten tartózkodott, ami után pedig lejár a munkaideje.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Helyes !
A parlamentet meg kikiáltjuk kuplerájnak !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
Akkor már be is dőlt a vasárnapi zárva tartás. A Tesco is piac lesz.
kkalman
Rafkós a magyar. A törvény arra való, hogy kijátsszák.
Alig négy napja él a vasárnapi zárva tartás, és valaki már megtalálta az "ellenszerét".
human
Aha. Tehát a jegyző még életében nem látott piacot. Hihető.
Desischado
Akkor legyenek piac, és máris meg van a megoldás, a kdmp meg a fidesz, remélhetőleg eszi a kefét!
bakegya
nA NE SZÓRAKOZZUNK MÁR,NEM ELÉG HOGY SEGGET CSINÁLTAK EZEK A SAJÁT SZÁJUKBÓ?-ÉS EGY EGÉSZ ORSZÁG GAZDASÁGÁN ÉS TÁRASADALMÁN GYAKORLATOZNAK?-immár huszon öt éve!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.