Menhelyet nem hozott létre, adományként egy állateledel hálózattól ingyen szerzett lejárathoz közeli konzerveket, vonalas számon nem elérhető, mobilja pedig nincs az Országos Állatmentő Alapítványnak, amely három év alatt 94 milliót kapott az szja 1 százalékokból – írja a hvg.hu.

Közel 47 millió – pontosan 46 697 927 – forintot kapott tavaly a személyi jövedelemadó felajánlásokból az alapítvány. Pedig a szervezet csak 2012-ben került be a civil kedvezményezettek közé, de azóta évről évre ugrásszerű növekedést produkál: az első évben összekalapozott 13 milliót megtriplázva, 2013-ban már 35 milliót gyűjtöttek, tavaly pedig már több mint 13 ezer adózó 1 százalékából jött össze ez az 50 millióhoz közelítő összeg – olvasható a lpa cikkében.

Az alapítvány hivatalos székhelye egy Budapest XIII. kerületében található emeletes házban van, de a weboldalukon egy "európai szintű" állatmenhely nyitásához is segítséget kérnek. Noha a legtöbb hasonló alapítvány közösségi oldala folyamatosan pörög, rengeteg állatnak kérnek segítséget, náluk összesen négy kutyának kerestek gazdit.

A lap több jelentős állatvédelemmel foglalkozó szervezetet és személyt is megkeresett, de soha egyikük sem találkozott még az Országos Állatmentő Alapítvány nevével – ha mentésről van szó.

"Teljesen inaktívak, nem is hirdetik magukat, kivéve az 1 százalék gyűjtést. Eszünkbe sem jutna keresni őket, mert nem léteznek"

– mondta névtelenséget kérve az egyik legnagyobb nonprofit állatmentő szervezet vezetője.

A szervezet 2013-as egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete más szempontból sem stimmel: például világosan látszik, hogy a tevékenységük bemutatására szánt részben egyszerűen átmásolták az előző évi dokumentum szövegét, és még a 2012-es dátumot is úgy felejtették.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

varrólány
Én csak akkor hiszem el hogy jó helyre kerül a pénz ha én magam viszem el. Ezek az alapítványok saját magukat tartják el elsősorban!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@eszegfu: 10:02 A fenti cikkre utaltam, hogy ők felfigyeltek a hibákra, a nav pedig nem. (... kevés a HA kaliberű ellenőr!)
eszegfu
@JAJMÁR: Elolvastam, valóban az egyszerüsitett beszámolójában is van "hiba", melyet a Cégbiróságon kell "letétbe helyezni", amit nem ellenőriz senki, csak be kell nyujtani. Én arról beszélek, hogy külön, egészen más nyomtatványon kell elszámolni az SZJA 1 %-ával a Nav felé. Ha nem teszi meg, akkor a köv. évit nem utalják ki.
JAJMÁR
@eszegfu: 10:14 Igen, igazad van! Bárhová nyúl is itt már az ember, mocskot talál...
eszegfu
@JAJMÁR: Engem igazán az keserit, hogy eddig ugy gondoltam: kell a Nav, legyen ellenőrzés, legyen rend. Mára meg ott tartok, hogy már-már vekzálásnak itélem meg a tevékenységüket, amikor ellenőriznek akár engem, vagy akár egy "kisembert". Az ehhez hasonló, lényegesen nagyobb pénzt "forgalmazó" szervezetek ellenőrzésének "taknyolása", vagy a "miért nem" magyarázata mértéktelenül felháborit! Egyszóval nincsenek a helyzet magaslatán, elvesztették a bizalmamat. Pedig az ország érdeke nem ez!
nemjoezigy
Ma hallottam a rádióból, hogy egyre kevesebben adják az 1%-ot címezve.
Ilyen előzmények kiderülése után minek csodálkozni?
Gyerekmentő balogh, ez az országos állatmentő alapítvány, a pollen ellenes gyűjtés,...
Mind, mind nyerészkedés!
És ennek felelőse ez a harácsoló, a szegényeket eltaposó kormány és vazallusai!

Meddig tűrhető ez?
Mikor lesz már, hogy valakik összegyűjtik a kormány összes elcseszését, bűnét és KÖZRE adja.
Sajnos az ellenzékre nem lehet számítani!
MEG KELL

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok