A Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezetébe tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. 3,8 milliárd forintnyi államkötvényt tartott a Quaestornál vezetett értékpapírszámláján, amelyet a brókercég összeomlásának a napján, az utolsó előtti pillanatban, március 9-én vettek ki. A döntés erről – írja az Index – négy nappal korábban, március 5-én született meg. A 444 ehhez az információhoz a maga részéről azt tette hozzá, hogy az Eximbank tőkeemeléséhez szükséges 18 milliárd forintot is a Tarsoly Csaba tulajdonában álló Quaestornál helyezték el. A brókercéget a tárca tegnapi közleménye szerint azért választották ki, mert ingyen vállalta a számlavezetést. A piaci tarifák szerint azonban a 3,8 milliárd forintos államkötvény megvásárlásakor a Quaestor 19–38 millió forintos jutalékot számíthatott fel.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: Boszi27
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Mire végigolvasod a cikket, lehet, hogy már 80 évre titkosítja az ügyet Kaya Ybrahim népe.
coni
Az ügyészségnek azt kéne első lépésben kivizsgálni hogyan kerülhetett állami pénz a Magyar Államkincstár helyett (ahol kötelező parkoltatni és a számlavezetés is ingyenes) egy olyan céghálózathoz ahol külön cégekben tartották a vagyont és egy kis tőkéjű cég pedig beszedte a százmilliárdokat (részben MNB engedéllyel) a "dolgozó kisemberektől".
De az ügyészség valószínűleg nem halott még az ügyről, különben Tarsoly nem intézkedhetne szabadon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.