Orbán Viktor miniszterelnök levélben tájékoztatta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnökét arról, hogy nem vesz részt a testület csütörtöki ülésén, amelyre azért kapott meghívást, hogy adjon tájékoztatást "a sajtóban megjelent, személyével kapcsolatban felmerülő esetleges nemzetbiztonsági kockázatról". Ezt Molnár Zsolt, a bizottság elnöke tudatta szerdán az MTI-vel.

Simicska Lajos vállalkozó korábban a mandiner.hu-nak azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek – közös sorkatonai szolgálatuk idején – jelentenie kellett róla, de előre megbeszélték, mit fog írni róla. A nemzetbiztonsági bizottság elnöke úgy értékelte, minél előbb ki kell deríteni, hogy sérült-e Magyarország nemzeti szuverenitása.

Orbán nem jelenik meg a nemzetbiztonsági bizottság előtt

Orbán Viktor úgy reagált, Simicska Lajosból a sértettség beszél, múlt hétfőn az Országgyűlésben pedig egy jobbikos azonnali kérdésre – igaz-e Simicska Lajos nagyvállalkozó vádja, miszerint a katonaság idején együttműködött a III/IV-es főcsoporttal – kijelentette, "mifelénk az ilyesmit nem cáfolni szokták, hanem visszautasítani", "mi célszemélyei voltunk a titkos nyomozásoknak, bennünket zaklattak, bennünket hallgattak le, ránk telepítettek ügynököket, és bennünket gumibotoztak".

Molnár Zsolt szerdán az MTI-nek elmondta: Orbán Viktor levelében azt írta, korábban már a nyilvánosság előtt kifejtette álláspontját.

A bizottsági elnök sajnálatosnak és helytelennek nevezte, hogy Orbán Viktor nem jelenik meg a testület előtt, szerinte a miniszterelnöknek a nemzetbiztonsági bizottság ülésén is tisztáznia kellene az őt ért vádakat.

A nemzetbiztonsági bizottság csütörtökön az Információs Hivatalnál (IH) tart kihelyezett zárt ülést.

Molnár Zsolt azt mondta, az aktuális kérdések között az IH-tól egyértelmű és világos helyzetértékelést és kockázatelemzést vár az iraki, kurdisztáni helyzetről, valamint az ukrán válsággal kapcsolatosan. Emellett az Alkotmányvédelmi Hivataltól a gazdaságbiztonsági feladatok hatáskörében vár tájékoztatót arról, hogy a jövőre nézve milyen preventív intézkedéseket tesznek, hogy meggátolják a brókercégeknél történő visszaéléseket. Továbbá egy a közelmúltban nyilvánosságra került hangfelvétel nyomán ugyancsak az AH-tól tájékoztatást vár a betyársereg és a parlamenti pártok esetleges összefonódásáról, az alkotmányos rendet veszélyeztető eseményekről is – mondta el Molnár Zsolt az MTI-nek.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ezzel beismerte bunosseget. Szemet spicli, hazaarulo.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Ha téged meggumibotoztak akkor most nem lennél itt b+!!
Yoda69
Ezzel beismerte bunosseget. Szemet spicli, hazaarulo.
Sziszifusz
Attól, hogy esetleg gumibotozták, még lehetett besúgó informátor. Egy fedett ügynöknek, hatósági intézkedés során, a többséggel azonos vegzálást kell elszenvednie a hitelesség megőrzése miatt. Ellenkező esetben azonnal kiderülne ki az aki beépített "tégla".
coni
@Sziszifusz: Pontosan.
A zsarolható politikusok sokkal több kárt okoznak egy országnak mint akik lopnak. (Mondjuk a kettő együtt a legrosszabb variáció).
Clavigo
@coni: "" A kettő együtt a legrosszabb.."" Kifogtuk.
Hellcat
Tehát beismerte, hogy bűnös...hol vagytok ilyenkor fidesznyikek???
Toby
@Sziszifusz: A csehek gumibotozták ezt a marhát, meg a másik nagyon hülyét, a dajcsot !
Kisz-titkárokat anno nem volt szokás gumibotozni ! Itt előadja a hőstz - a tetű ! - miközben a szocializmusban is húzta annak hasznait !
Mocsok patkány !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.