A Fidesz arra szólítja fel az ellenzéki pártokat, hogy politikai cirkusz helyett inkább vegyenek részt az érdemi munkában, támogassák a kormány erőfeszítéseit azon törvények megalkotásában, amelyekkel rendet kíván tenni a brókerpiacon.

A nagyobbik kormánypárt frakciója pénteki közleményében arra hívta fel az ellenzéket, politikai színjáték helyett inkább támogassa azt a javaslatát, amely lehetővé teszi, hogy "az összes szélhámos összes cégének vagyonát", és akár személyes vagyonát is zárolni lehessen már folyamatban lévő ügyekben is.

A Fidesz szerint az ellenzéknek saját politikai érdekeinél most fontosabb kellene hogy legyen az évtizedes pénzügyi korrupció károsultjainak kártalanítása és a felelősök felelősségre vonása. Azt írták, a kormány, a nyomozó hatóságok, a jegybank, a kártalanító alapok, a kormánypárti frakció mind teszik a dolgukat, és véget vetnek annak az évtizedes pénzügyi korrupciónak, ami a szocialisták idején zavartalanul folyhatott.

Véleményük szerint az évtizedes pénzügyi korrupcióért felelős szocialisták azt a miniszterelnököt és azt a kormányt akarják bemocskolni, amelyek elszámoltatják a felelősöket és rendet tesznek a brókerpiacon.

A Fidesz szerint a parlamenti vizsgálóbizottság előtt a szocialisták hamarosan végre felelhetnek arra is, vajon miért hunytak szemet az évtizedes pénzügyi korrupció fölött, miért ültettek brókereket a kormányukba és mit keresnek az embereik a brókercégek hálózatában.

Közölték: sokakkal együtt üdvözlik, hogy a hatóságok napról napra egyre előrébb tartanak a nyomozásban, és egymás után kattan a bilincs a brókerbotrány érintettjein, így mielőbb választ kaphatnak arra, kik és hová tüntették el az emberek pénzét.

A Fidesz azt követően adott ki közleményt, hogy Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke egy pénteki sajtótájékoztatón azt közölte, pártja kikéri Tarsoly Csabának, a Quaestor elnök-vezérigazgatójának Orbán Viktor kormányfőnek küldött levelét, illetve a február 25-ei kormányülés szó szerinti jegyzőkönyvét és hangfelvételét.

A Jobbik kezdeményezésére, miszerint a politikusok nyilatkozzanak: ők vagy családtagjaik vettek-e ki pénzt a Quaestorból március 1. és 9. között, Lukács Zoltán úgy reagált, köszönik a Jobbiknak, hogy akciójukat felkarolta, hiszen az MSZP már napokkal ezelőtt kezdeményezett egy hasonló nyilatkozatot.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Igenis támogassák! Pont annyira, amennyire ők támogatták az aktuális kormányt, mikor ellenzékben voltak! Ha netán épkézláb ötlete is volt a kormánynak, akkor is leszavazták csupán dacból! Borul a bili és az ész nélküli ötletelés 2/3 nélkül nem megy. Valahogy nem tudom sajnálni őket!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kakaósbögre
aki ezeknek a férgek bármely módon segítséget nyújt kimeríti a bűnpártolás bűncselekményi álladékát.
karma1
Mitol lett egyszerre az ellenzek a fideSS olkedvence? Most miert is vagyik az ellenzek segitsegere?
Desischado
Támogassák ezt a tolvaj, korrupt, hazug bandát?!
human
Szánalmas ahogy a fidesz a saját piszkát is másokkal akarja összetakaríttatni.
Tibor43
Támogatnák sőt segítenének pakolni is,csak tűnjenek el a parlamentből...
Hellcat
@human: Mindig is ezt csinálta...semmiért soha nem vállalt felelősséget mindig másra fogott mindent...sorozatosan arconköpik magukat már fel sem tűnik nekik... Ez mi kormányunk most...erre szavazott a sok agyament idióta vadbarom fideszes...már magamra gyújtottam volna a házat ha akár 1x is a fideszre szavaztam volna...de az a minimum, hogy eltöröm a kezem. El kell takarodni ebből az országból jó messzire...én nagyon maradni szerettem volna, de egyre kilátástalanabb itt minden. Véletlen hibából kifolyólag rossz az adóbevallásod vagy elmaradásod van a NAV rádveri a lehető legnagyobb büntetést...nem érdekli őket hogy mi történt...reflexből a legmagasabb büntetést...ezek meg milliárdokat tüntetnek el és másfél hétig szabadon rohangál meg ilyenek? Ez semmilyen körülmények között nem normális. itt élünk...ebben a hatalmas ganékupacban. a szocik már a pöcegödörben vannak a jobbik is csak egy fideszes kis kelés...innen nagyon nagyon rossz a kiút...ezek a károk amiket most okoznak még az ükunokám korában is helyrehozás alatt fognak állni. Hála a mocskos cigánykirálynak meg a őskomcsi fidesznek de legfőképp annak a sok vadbaromnak aki megette azt a sok szar propagandát amit eléjük raktak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.