A Fidesz arra szólítja fel az ellenzéki pártokat, hogy politikai cirkusz helyett inkább vegyenek részt az érdemi munkában, támogassák a kormány erőfeszítéseit azon törvények megalkotásában, amelyekkel rendet kíván tenni a brókerpiacon.

A nagyobbik kormánypárt frakciója pénteki közleményében arra hívta fel az ellenzéket, politikai színjáték helyett inkább támogassa azt a javaslatát, amely lehetővé teszi, hogy "az összes szélhámos összes cégének vagyonát", és akár személyes vagyonát is zárolni lehessen már folyamatban lévő ügyekben is.

A Fidesz szerint az ellenzéknek saját politikai érdekeinél most fontosabb kellene hogy legyen az évtizedes pénzügyi korrupció károsultjainak kártalanítása és a felelősök felelősségre vonása. Azt írták, a kormány, a nyomozó hatóságok, a jegybank, a kártalanító alapok, a kormánypárti frakció mind teszik a dolgukat, és véget vetnek annak az évtizedes pénzügyi korrupciónak, ami a szocialisták idején zavartalanul folyhatott.

Véleményük szerint az évtizedes pénzügyi korrupcióért felelős szocialisták azt a miniszterelnököt és azt a kormányt akarják bemocskolni, amelyek elszámoltatják a felelősöket és rendet tesznek a brókerpiacon.

A Fidesz szerint a parlamenti vizsgálóbizottság előtt a szocialisták hamarosan végre felelhetnek arra is, vajon miért hunytak szemet az évtizedes pénzügyi korrupció fölött, miért ültettek brókereket a kormányukba és mit keresnek az embereik a brókercégek hálózatában.

Közölték: sokakkal együtt üdvözlik, hogy a hatóságok napról napra egyre előrébb tartanak a nyomozásban, és egymás után kattan a bilincs a brókerbotrány érintettjein, így mielőbb választ kaphatnak arra, kik és hová tüntették el az emberek pénzét.

A Fidesz azt követően adott ki közleményt, hogy Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke egy pénteki sajtótájékoztatón azt közölte, pártja kikéri Tarsoly Csabának, a Quaestor elnök-vezérigazgatójának Orbán Viktor kormányfőnek küldött levelét, illetve a február 25-ei kormányülés szó szerinti jegyzőkönyvét és hangfelvételét.

A Jobbik kezdeményezésére, miszerint a politikusok nyilatkozzanak: ők vagy családtagjaik vettek-e ki pénzt a Quaestorból március 1. és 9. között, Lukács Zoltán úgy reagált, köszönik a Jobbiknak, hogy akciójukat felkarolta, hiszen az MSZP már napokkal ezelőtt kezdeményezett egy hasonló nyilatkozatot.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Igenis támogassák! Pont annyira, amennyire ők támogatták az aktuális kormányt, mikor ellenzékben voltak! Ha netán épkézláb ötlete is volt a kormánynak, akkor is leszavazták csupán dacból! Borul a bili és az ész nélküli ötletelés 2/3 nélkül nem megy. Valahogy nem tudom sajnálni őket!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
Milyen erőfeszítéseket kell támogatni?! Szorulásuk van???-:)))

Darmol!
lampa laz
Ezek megbolondultak? Képesek azemútnyocévesektől segítséget kérni, még tán Gyurcsánytól is? Akkor rohadt nagy bajban lehetnek, de meg is érdemlik.
coni
A pénzpiac felügyeleti és az államháztartási törvényt a Fidesz módosította 2011-ben, 5 év alatt bebizonyosodott, hogy hiába a 2/3-os törvénygyár ha nem tartják be a törvényeket. A Quaestor botrányban 65 fideszes önkormányzat és állami pénzek kerültek veszélybe, hiába tiltja törvény a közpénz hűtlen kezelését.
Addig nem lehet rendet tenni a brókerpiacon amíg az állam pénzeli őket.
lost in space
Miiiiiiiiiiiii?
Támogatni titeket, gyerekgyilkosokat?!
Molotov koktél az arcotokba, basszátok meg!!!
lópicigáspár
Igenis támogassák! Pont annyira, amennyire ők támogatták az aktuális kormányt, mikor ellenzékben voltak! Ha netán épkézláb ötlete is volt a kormánynak, akkor is leszavazták csupán dacból! Borul a bili és az ész nélküli ötletelés 2/3 nélkül nem megy. Valahogy nem tudom sajnálni őket!
nyanya001
Ahol ez a kormány " rendet " tett, ott többet fű sem terem !
Clavigo
Már röhögni sincs kedvem az Orbán-kondán...és ez mindennek a legalja csürhe ül kormányzati pozícióban,,5 éve.
vonotok
Én nem vagyok Fideszes, de örömmel támogatnám a " kormányt " ha a Duna-parton állnának.
Dr. Felipe
Az ellenzéknek nem az a dolga hogy támogassa a maffia kurmányt, hanem az hogy ellenőrizze. Brókermutyi idején meg pláne.
brutus
PROFI BÜNÖZÖKET ???N SOHA !!! KÖTELET NEKTEK !
Pálinkafőző Rézüst
@Horizont: Én a bakancslistára szavazok! :) Nem is rossz ötlet! Kezdek csomizni...:))
kakaósbögre
aki ezeknek a férgek bármely módon segítséget nyújt kimeríti a bűnpártolás bűncselekményi álladékát.
karma1
Mitol lett egyszerre az ellenzek a fideSS olkedvence? Most miert is vagyik az ellenzek segitsegere?
Desischado
Támogassák ezt a tolvaj, korrupt, hazug bandát?!
human
Szánalmas ahogy a fidesz a saját piszkát is másokkal akarja összetakaríttatni.
Tibor43
Támogatnák sőt segítenének pakolni is,csak tűnjenek el a parlamentből...
Hellcat
@human: Mindig is ezt csinálta...semmiért soha nem vállalt felelősséget mindig másra fogott mindent...sorozatosan arconköpik magukat már fel sem tűnik nekik... Ez mi kormányunk most...erre szavazott a sok agyament idióta vadbarom fideszes...már magamra gyújtottam volna a házat ha akár 1x is a fideszre szavaztam volna...de az a minimum, hogy eltöröm a kezem. El kell takarodni ebből az országból jó messzire...én nagyon maradni szerettem volna, de egyre kilátástalanabb itt minden. Véletlen hibából kifolyólag rossz az adóbevallásod vagy elmaradásod van a NAV rádveri a lehető legnagyobb büntetést...nem érdekli őket hogy mi történt...reflexből a legmagasabb büntetést...ezek meg milliárdokat tüntetnek el és másfél hétig szabadon rohangál meg ilyenek? Ez semmilyen körülmények között nem normális. itt élünk...ebben a hatalmas ganékupacban. a szocik már a pöcegödörben vannak a jobbik is csak egy fideszes kis kelés...innen nagyon nagyon rossz a kiút...ezek a károk amiket most okoznak még az ükunokám korában is helyrehozás alatt fognak állni. Hála a mocskos cigánykirálynak meg a őskomcsi fidesznek de legfőképp annak a sok vadbaromnak aki megette azt a sok szar propagandát amit eléjük raktak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.