Remek hírről számolt be az MTI akaratán kívül: megszűnt a megélhetési bevándorlás. Legalábbis ami a címekből kikövetkeztethető, egy ideje ugyanis nem harsogja az állami hírügynökség, hogy jönnének a szerecsenek. Teóriánk szerint a brókerügy miatt kerülhetnek minket. Elmagyarázzuk.

2015. február 24-én közölte a gyorshírt az MTI, hogy a nemzeti bank felfüggesztette a Buda-Cash működését. Ezután rendszeressé és folyamatossá váltak a hírek a százmilliárdos nagyságrendű visszaélésről, aminek folyományaként azóta többeket őrizetbe is vettek.

Ám történt valami más is ebben az időszakban. Hirtelen megszűnt probléma lenni a "megélhetési bevándorlás", amivel a párizsi terrorcselekmények után igyekezett tematizálni a közbeszédet a kormány és a miniszterelnök. Mint ismert, január 7-én fegyveresek rontottak be a Charlie Hebdo nevű francia szatirikus hetilap szerkesztőségébe, ahol több karikaturistát is megöltek. Innentől aztán hirtelen hatalmas veszélyt kezdtek jelenteni Magyarországra is a "gazdasági bevándorlók".

Orbán Viktor január 30-i, szokásos pénteki Kossuth Rádiós beszédében rögtön leszögezte, hogy ő maga új európai bevándorláspolitikát szorgalmaz: "nem akarunk a megélhetési bevándorlók célországa lenni".

Az állami hírügynökségnél már a januári vérengzés után is állandó szófordulat lett a "megélhetési bevándorlás", február 12-től pedig a címeikben is ezzel a fideszes kommunikációból átvett előtaggal számoltak be naponta arról, hogy hol hány határsértőt fogtak el az országban.

A brókerbotrány kirobbanásával megszűnt a megélhetési bevándorlás

Egészen március 2-ig. Azóta se a hírekből, se a politikusok szájából, se idegen országokból nem jönnek a megélhetési bevándorlók.

Ami örvendetes, csakhogy a valóság ezzel szemben az lehet, hogy a kormány (és magyar hangja, az MTI) úgy gondolták, egyszerre elég egy "fontos üggyel" terhelni a közvéleményt. Ez pedig legyen akkor inkább a "szocialista brókerbotrány".

Így oldotta meg Magyarország egy csapásra a bevándorlást.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

panellproli
Az nem érdekes, hogy a mi megélhetési kivándorlóinkat meg szívesen fogadja Europa nyugati fele?És még mindig van aki beszopja a süket dumát?Kenjünk mindent a szocikra! Nem baj hogy azok nyolc éve már labdába sem rugnak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@ilos: Lehet, hogy csak nézőpont kérdése...de a KSH szerint a menedéket kérők száma 2012.= 2.157 fő, mig 2013.= 18.900 fő , 2014. = 42.000 fő... szerinted akkor csökkent? Az igaz, hogy "minden csoda 3 napig tart"...én ugy gondolom azért nem
kellene mindig valamivel nap, mint nap "megfejelni" a saját hülyeségeiket, csak azért, hogy a 3 napos csodával elmuljon.
feleselek
Nem-Nem! Ez nem igy mükszik. Nem szünt meg, csak a megélhetési kivándorlás, meghaladta a megélhetési bevándorlást! A létszám, nagyjából egálban van...!
aremy
@izo: 500 millió hát igen de igazán súghatnál hogy az elmúlt öt év alatt hány ezer milliárd tűnt el a mostani "vezetés" alatt.
aremy
@Dr. Felipe: a habony tud írni én azt hittem hogy a tollba mondás megy neki.
Kongo
A Quaestor árulta a letelepedési kötvényeket. A megélhetési befektetők és bevándorlók nyilván rájöttek, soha nem kapják vissza a befizetett pénzüket.
Tényleg, hogy van most? Moszkvában ki árulja ezeket? Még mindig Kiss Szilárd megbízott útján vagy már Orgován Béla?
Kongo
Pardon, tévedtem. Kiss Szilárd nem a kötvényeket, hanem a vízumokat árulta...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.