Feljelentést tesz az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) rágalmazás, becsületsértés és jó hírnév megsértése miatt a szervezetet és annak volt, valamint jelenlegi vezetését ért vádak miatt.

Az ORÖ közleményében – amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez – az áll: a szervezetet, volt és jelenlegi vezetőit az elmúlt hetekben "alaptalan és nemtelen támadások" érték. Az állítások minden valóságalapot nélkülöznek, és a "nem létező, magukat alternatív vizsgálóbizottságnak nevező" emberekhez köthetők – hangsúlyozták.

Azt írták: a további jogsértések megelőzése érdekében az ORÖ vezetősége "az elkövetőkkel szemben" rágalmazás, becsületsértés és jó hírnév megsértése miatt feljelentést tesz. Az utóbbi esetében a szervezet sérelem díj megállapítását is kéri, a pénzt közérdekű célra kívánják felajánlani.

Makai István, az ORÖ hattagú "alternatív vizsgálóbizottságába" két tagot delegáló Roma Polgári Tömörülés elnöke csütörtökön az MTI-nek azt mondta: több száz millió forintos visszaélések történtek 2011 óta az ORÖ-nél. Makai István szerint az egyebek mellett sikkasztással, számviteli fegyelem megsértésével, közokirat-hamisítással kapcsolatos gyanújukat és feljelentéseiket dokumentumokkal tudják alátámasztani.

A február 9-ére összehívott, de határozatképtelenség miatt elmaradt rendkívüli ORÖ-közgyűlés után Vajda László, Lakatos Oszkár, Makai István és Dancs Mihály, a Roma Polgárjogi Mozgalom vezetője újságírók előtt jelentette be, hogy vizsgálóbizottságot szándékoznak felállítani, amelynek feladata a visszaélések feltárása és a felelősök megnevezése. Akkor azt közölték, hogy elsősorban a Híd a munka világába programot, azaz a szociális foglalkoztatási szövetkezetet szeretnék vizsgálni.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda és az Országos Rendőr-főkapitányság hűtlen kezelés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást az ORÖ-nél ismeretlen tettes ellen.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
@Sanyi2015: Jogállamban meg sem történhetne ilyen . Jogállamban már gyanú esetén is beadják a lemondásukat . Jogállamban a miniszterelnök nem mondhatná anyukám pályáz csak , de ne mi nyerjük a legtöbbet .Jogállamban nem csalhatnának el 1000 milliárdokat . Jogállamban egyetlen vezető sem folytathatna bennfentes kereskedést . Fojtasd te van cáfold !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@Sanyi2015: Há Sányi, há má te is kételkedel?

"Makai István szerint az egyebek mellett sikkasztással, számviteli fegyelem megsértésével, közokirat-hamisítással kapcsolatos gyanújukat és feljelentéseiket dokumentumokkal tudják alátámasztani."
Senara
@Sanyi2015: Jogállamban meg sem történhetne ilyen . Jogállamban már gyanú esetén is beadják a lemondásukat . Jogállamban a miniszterelnök nem mondhatná anyukám pályáz csak , de ne mi nyerjük a legtöbbet .Jogállamban nem csalhatnának el 1000 milliárdokat . Jogállamban egyetlen vezető sem folytathatna bennfentes kereskedést . Fojtasd te van cáfold !
coni
Így működik a rendszer. Nem adják ki a közérdekű adatokat és fenyegetőznek.
A Quaestor is ezt csinálta, megfenyegette a HVG-t mikor az adatokat kért volna, "mert az MNB rendszeresen ellenőrzi őket és minden a legnagyobb rendben van" írta a kommunikációs szóvivő. Majd 4 nap múlva bedöntötték a céget.
eszegfu
Ennek a "talpig becsületes" Farkas Flóriánnak egyetlen 1x sem jött ki a száján: igenis elszámoltam minden pénzzel, bizonylatok alapján, abban nincs hiba...e helyett becsületsértési perrel fenyeget?! Nem is értem: mit képzel magáról?!
pbalage
most majdnem sikerült egy jól behatárolt véleményt kinyilvánítanom, hogy hova is menjen és milyen aktust milyen pozícióban hajtson végre pontosan melyik rokonával kapcsolatosan.
De már visszatöröltem.
Nemezis
@Sanyi2015: Egy jogállamban annak, aki közpénzeket használ fel, el kell tudni számolni minden fillérrel. Nem várjuk el hogy az ártatlanságát bebizonyítsa, csak a törvény szerint számoljon el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.