Miután az egyik fővárosi kórház betegével közölték, hogy gyógyíthatatlan beteg, fejbe lőtte magát szerda este. A kórházi munkatársak szerint egyszercsak hatalmas dörrenésre lettek figyelmesek, benyitottak a kórterembe és ott találták a földön fekvő férfit, kezében egy pisztollyal.

Semmi nem utalt arra, hogy a beteg véget akar vetni az életének. A tetoválásokról beszélgettünk, mert neki is volt, elmondta, hogy volt katonatiszt, és jó hangulatban köszöntünk el egymástól

– mondta a Blikknek az egyik alkalmazott.

Az újságnak sikerült megszólaltatni a Szent Imre Kórház megbízott orvos igazgatóját is, aki csak annyit mondott: "szerda éjjel rendkívüli haláleset történt intézményünkben. A kórház felelőssége nem merült fel".

A kórházban kizárólag a pszichiátriai osztályra felvett betegek holmijait vizsgálják át, így elvileg bárki be tud vinni fegyvert az épületbe.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
A hölgynek rosszindulatú tüdődaganata volt.
Amit viszont ezzel kapcsolatban el akartam mondani:
egy katonatisztnek elvileg rendben kellene lennie pszichésen,
ám ez bizony ilyen esetben lám, nem működik.
Ezért gyűlölöm, amikor egyesek megvetik azt, aki valamilyen családi/egyéni tragédia miatt az alkoholhoz nyúlnak. Emberből vagyunk valamennyien. Van, akinek magasabb a tűrőképessége, mások meg könnyen összeroppannak. Szóval több empátia kellene!
Címeztem ezt orbánnak, krizának, lázárnak meg a többinek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Anna Mária
@Január: Mindenre értelmes dologra jutna pénz, ha nem folyna szabadrablás. Nem is a pénzhiány a legnagyobb baj, hanem az, hogy az uralkodók meg sem hallgatják, miféle problémái vannak az embereknek, fogalmuk sincs, milyen szolgáltatásokra lenne szükség. Az egyes területek szakértőivel már régen szóba sem állnak, azon keveseket, akik még felemelik a szavukat egy-egy ügyért, kinevetik, kigúnyolják, lebaloldalizzák, ellehetetlenítik.
Ezek mennek, mint egy elszabadult úthenger.
m.macskosz
@Anna Mária: @Január: @szimona: Nos, egyetértek az euthanáziával, de ebben az országban több, mint veszélyes bevezetni!
Itt fillérekért meg...az anyjukat egyesek. Édesanyám stroke-ot kapott, lebénult a fél oldalára, kommunikálni képtelen volt, de tudtam, ha beszélni tudott volna, szeretett volna meghalni.
"Szerencsénk" volt, infarktust kapott és elhunyt. Na, de ki meri vállalni a felelősséget, ha az érintett nem nyilváníthatja ki az akaratát?
Az orvos?
A hozzátartozó?
Anna Mária
@m.macskosz: Igazad van, ennek az országnak a társadalma nem érett arra sem, hogy nagyon komoly dolgokról, mint pl. az euthanáziáról egyáltalán értelmes vita kezdődhessen. Az ilyesmihez nyugalom kell és egyetértés abban, hogy a beteg, szenvedő ember érdeke mindent megelőz. Nem játszhatna be más, esetleg anyagi érdekek.
Most nincs az ország olyan helyzetben, hogy a visszaélést kizáró, igazságos, biztonságot nyújtó törvények szülessenek az élet bármely területén.
rakoczi
@m.macskosz: Attól, hogy nem akart szenvedni, vagy mások terhére lenni még lehettek rendben az idegei. Én sem fogom megvárni, amíg a hozzátartozóim idegileg kikészülnek, no pláne még meg is gyűlölnek azért, mert alólam kell kihordani a szart, miközben én a gyógyulás legcsekélyebb esélye nélkül feleslegesen vegetálok.
szimona
@rakoczi: És még közben a gyógyulás reményében elköltöm a család összes megtakarított pénzét, még ez is egy jó része lehet a borzalomnak. Azért nehéz megtenni a rosszabbnál rosszabb lehetőségek közül választva az ön-euthanáziát, mert mi van ha mégsem sikerül, csak félig és még rosszabb helyzetbe kerülök mint előtte. Ezért lenne jó egy biztos elaltatás lehetősége örökre az orvosok közreműködésével. És úgy gondolom, hogy ezt még egészséges korban kellene eldönteni, és erről nyilatkozatot kitölteni, mert a baj esetén már lehet hogy nem tud nyilatkozni. Úgy mint azt, hogy a szerveimet felhasználhatják ha alkalmas vagyok rá. Erről már lehet nyilatkozni.
szimona
@rakoczi: És szerintem az orvosoknak kötelességük megmondani a menthetetlenséget, hogy a beteg ennek tudatában döntsön a saját dolgairól. Nem a hozzátartozóknak kell megmondani, és a színjáték közben (amit a hozzátartozók játszanak a beteggel, aki nem tudja hogy menthetetlen) minden szinten tökre tenni a hozzátartozókat. Minden esetre sajnos ezt még a XXI. században sem sikerült itthon megoldani, de szerintem nincs is rá törekvés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.