Ma temetik azt a 16 éves, csertői lányt, akinek öngyilkosságában közrejátszhatott, hogy megvádolták, ő lopott el néhány tízezer forintot az osztálypénzből. A kamaszt nővére szerint nagyon megviselte, hogy őt gyanúsították – írta a Bors.

A lány egy ruhaszárító kötélre akasztotta fel magát, holttestét április elsején találták meg. Nővére szerint testvérével hivatásos nevelőszülei sem bántak jól, de ezt hiába jelentette háromszor is a szigetvári gyámügynek, azt mondták, ez nem az ő ügye, ne foglalkozzon vele. Az osztálypénz-lopás kapcsán arról is beszélt:

Nem volt ellene semmilyen bizonyíték, nem is értem, hogy lehetett ilyen lehetetlen helyzetbe hozni Nikit. Bezzeg az igazi tettes meg röhögött a markába. A húgom tervezhette az öngyilkosságot, mert pár hete az egyik közösségi oldalon a családi képhez, amelyen hat testvéremmel vagyunk, azt írta: „hiányozni fogtok”.

A Bors hiába kereste az érintett iskolát és a szigetvári gyámhivatalt, egyik intézmény sem kívánt nyilatkozni. A lány halálát a Baranya megyei rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Nagy részben a tanárai is felelősek a haláláért, miért nem vizsgáltatták rendőrséggel a pénz eltűnését,akkor tisztázták volna Nikit.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Anna Mária
@verum: Én igen.
Biztosan sokaknak nagyon hasznos és sok életet mentenek meg.
Sokszor óriási segítség, ha valaki tényleg figyelmesen meghallgatja az embert.
Persze, ha nem széles körben ismert a lehetőség, akkor kevésbé hatékonyan tudnak dolgozni. Naná, ilyesminek a reklámozására nincs pénz. :(
verum
@Anna Mária: - nem tudom. Annyi "hivatalos személy" van, akiknek baj esetén dolguk lenne segíteni -- és mégis emberek élete megy tönkre, emberek halnak meg, mert senki nem tesz semmit.
Lehet, hogy igazad van, de én sajnos már pesszimista vagyok.
Anna Mária
@verum: A lelki segélyszolgálatoknál önkéntesek, nagyon rendes emberek dolgoznak kiváló szakmai vezetéssel. A fenntartásukkal persze rendszeresen probléma van, kell ugye hozzá telefon, egy fűtött kis helyiség - állandó a harc azért a kis pénzért.
Én konkrétan tudom, hogy a segélyszolgálat alkalmas életmentésre és nagyon-nagyon fontos szolgáltatásnak tartom. Tudjanak róla minél többen!
Én törvényileg szabályoznám, ha tehetném, hogy pl. öngyilkosságokról csak úgy lehessen hírt adni a sajtóban, hogy mellette felhívják a figyelmet rá, hogy akinek szüksége van rá, hol kaphat segítséget! (Sajnos egy-egy ilyen bulvárhír többeket taszíthat abba az irányba, hogy kövessék azt, akiről a cikk szól.)
kukac50
Nagy részben a tanárai is felelősek a haláláért, miért nem vizsgáltatták rendőrséggel a pénz eltűnését,akkor tisztázták volna Nikit.
feri57
Az állandó atrocitás indokolatlan vádak, kitaszítás egyik formája. Sajnos aki tenni is akar, szorgalmasan tanul ki akar törni, az több esetben is a legrosszabbat válassza.
papa.49
Nyugodj békében! De azért a szigetvári gyermekvédelmet csak kirúgnám hogy a Balatonnál esnének le!!!
Minek vannak, ha nem segítenek???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.