Lendvai Ildikó Facebook-oldalán elemezi a tapolcai választás eredményét és stratégia ajánlásokat is tesz. Szerinte a demokratikus ellenzék rivalizásása "eddig csak bosszantó volt, mostantól öngyilkosság".

"Ez nem Franciaország, ahol ilyenkor a demokratikus jobb- és baloldal könnyedén összefog a szélsőjobb ellen. A magyar Marie Le Pen-párt nem a Jobbik, hanem a Fidesz. A Jobbik még szélebbre van, akár Le Pen-papa, akit saját volt pártja már túl szélsőségesnek talál. Ezért: Mostantól a baloldal, a demokratikus oldal kétfrontos harcra van ítélve. Ez teljesen új stratégiát követel. Annál, hogy lesz-e kormányváltás, lassan nagyobb kérdés, hogy ki a váltóerő. Ma az egyik körzetben ez, a másikban amaz. És ez csöppet sem megnyugtató."

Az MSZP politikusa úgy véli, a demokratikus oldalon belüli háziverseny eddig csak bosszantó volt, mostantól öngyilkosság.

"Ami igazán veszélyes, az a pártok és civilek közti bizalmatlanság. A farkas itt az ajtó előtt, mi meg azt nézzük, kinek nem elég trendi a frizurája és a szövege."

Lendvai Ildikó szerint Pad Ferenc körülbelül annyi százalékot ért el, mint 2014-ben az összefogás jelöltje. Az átrendeződés a Fidesz és a Jobbik között történt.

"A Fidesz már átvette euroszkepticizmusát, idegenellenességét, teljes kultúrpolitikáját és szociálpolitikája fontos elemeit. Méghogy "nix ugribugri", Orbán úr? De mennyire, hogy van! A jojó, amit eddig gumiszalagon tetszettek ugráltatni, most túl magasra ugrott, és orrba vágta Önöket."

A politikus szerint a Dunántúlon nem a cigányellenesség vagy az antiszemitizmus miatt nyert a Jobbik, hanem azért, mert sokan őket látták tisztának és őket látták a rendszer igazi ellenzékének.

"Tévednek, de ez nem vigasz. Amiben mi alulmaradtunk, az a bátorságverseny és a morális erőpróba."

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
@Aki Én: - a Fidesz győzelmének az emberi butaság az oka. Egyébként mit tehetnek támogatás nélkül?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verum
@Aki Én: - a Fidesz győzelmének az emberi butaság az oka. Egyébként mit tehetnek támogatás nélkül?
Aki Én
@verum: Az emberi butaság mellett a töketlen ellenzék oka. Azért vannak, hogy ordítsák az aljasságokat, és mindenkihez eljuttassák a hírét. Ha nem teszik, akkor alkalmatlanok. Csak ezután jön az emberi butaság, ami sokszor ,,csak" informálatlanság.
Mármint az mszp mit tehet támogatás nélkül?
Megkeresi az okát és változtat, vagy elkullog. Ha nincs támogatása, nincs rá szükség.
coni
A tapolcai jelöltek rámutattak arra a szomorú tényre, hogy mára már csak az ocsú maradt meg a politikánál.
Azok akik szakmailag, emberileg hitelesek és beszélni is tudnak már nem hajlandóak ennek a demagóg, buta népnek illegetni magukat, hanem külföldre távoztak ahol megbecsülik a szakértelmet. Ugyanígy jártunk a szakemberekkel is. A legjobbak elmentek.
verum
@Aki Én: - az emberi butaságot a választókra értem. Elhisznek minden hazugságot és érzelmi alapon döntenek. Az elvárás nem az, hogy igazat mondjon, hogy szakértő legyen a politikus, hanem hogy azt mondja, amit hallani akarnak: jólét, minden legyen ingyen és azonnal.
Sajnos, aki értelmes, megy külföldre, itthon meg zömmel marad a selejt. Úgy politikusként, mint választóként.
Ez van.
verum
@coni: - Igen, nekem is ez a véleményem.
Annyival egészíteném ki, hogy akik kimennek, azoknak szembesülni kell azzal a ténnyel, hogy olyan országban boldogulhatnak, ahol az ott levők maguk vívták ki a lehetőségeket és nem pattantak sehova máshova a bajok elől...
TASzSz
Ildi! Ne reménykedj, ettől neked jobb nem lesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.