Amennyiben életbe lép az új szolgálati törvény, meg fognak szűnni az Alkotmányvédelmi Hivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat szakszervezetei. Powell Pál, az egyik érintett szervezet elnöke szerint a módosításról nem értesítették őket előzetesen, így a lépés számukra is csak a jogszabálytervezetből derült ki – tudta meg a hvg.hu.

A lépéssel ötezer dolgozó maradhat érdekvédelem nélkül. Mikor Powellék rákérdeztek arra, miért szükséges a tiltás, azt felelték nekik, más országokban sincsenek a polgári titkosszolgálatoknak érdekvédelmi szervezetei. Ám ez nincs így:

Ausztriában, Németországban és Franciaországban van, Angliában valóban nincs, de ott sem tiltják, hogy legyen

- tette hozzá.

Powell hiába beszélt Pintér Sándor belügyminiszterrel és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, érdemi választ nem kapott. Így elmondása szerint már csak "megmosolyogta" Orbán Viktor válaszlevelét, melyben azt írta, forduljon Pintérhez bizalommal.

Az érdekvédő szerint minden létező jogi lépéssel küzdeni fognak az intézkedés ellen, ha kell, akár külföldi jogi fórumokon is, mert harminc éve nem volt példa arra, hogy egy működő szakszervezetet betiltsanak Európában.

Ez ellen a fogalmazás ellen persze tiltakoznak, mondván, nem tiltják, hanem nem támogatják, hogy a munkavállalóknak érdekvédelme legyen

- mondta Powell.

A Belügyminisztérium a hvg.hu kérdéseire cikkük megjelenéséig nem válaszolt.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Szakszervezetet betiltani, bármelyik is legyen, jobb helyeken nem szokás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Csizmás Kond: Bizakodással tölt el, hogy képes vagy csodálkozni. Ne add fel, jó úton jársz.
verum
@Anna Mária: - no, itt én most megállok. Mert nem értünk egyet, azért nem kellene kiforgatni sarkosan az eddigi véleményem.
Én azt mondtam, hogy mindannyian alakítjuk az ország sorság. Kormánypártiak, ellenzékiek, itthon élők és külföldre mentek. És ezt tartom is.
De ha te úgy véled, hogy csak egyetlen bűnbakot tud elviselni a kis lelked, jogodban áll.
Én az igazságot sokkal jobban szeretem annál, hogy itt megrekedjek.
Ennyi.
Anna Mária
@verum: Nem forgattam én ki semmit.
Amit az isten-haza-család-hűség témában előadtál, bizony, nem volt mentes a kivándorlók kritikájától, amire természetesen nem szolgáltak rá.
Nem neked címeztem egyébként a kommentet, mert nemcsak rád gondoltam, hanem azokra is, akik szidni szokták az országot elhagyókat - árulóknak, "nem magyaroknak" bélyegzik őket, úgy gondolják, hogy elveszítették a magyar ügyekben való véleménynyivánítási jogukat stb. Vannak ilyenek elegen.
Én nem gondolom, hogy magyarnak születni egyenlő lenne egy életre szóló patetikus szenvedéssel és azt sem, hogy bármiféle kötelességgel járna.
A kivándoroltakra azért ne számíts túlságosan az ország sorsának alakításában. Annak ellenére, hogy az ember akkor is szeretni szokta a hazáját, ha máshol él, egy idő után nem központi kérdés számára, mi folyik ott.
Létezik egészséges önvédelem is: az ember örül, hogy normális, kellemes, szabad viszonyok között létezhet és megszabadult a gyurcsányozás, az elmúltnyócév, a pitykemagyarkodás, a hazaárulózás, a rasszizmus állandóan jelenlévő, idegesítő, ostoba zajától.
Egy idő után fellélegzik az ember és más nációk, más vidékek sokkal érdekesebbek lesznek a számára, mint a magyarok.
A választásokon való résztvétel küldföldről, a nem magyarlakta vidékekről igen nehézkes, köszönhetően a fideszkdnp machinációinak.
A kivándorlók egyébként még azért is köszönetet érdemelnek, mert nagyban hozzájárulnak az ország gazdaságához a hazaküldött pénzeikkel, eltartják az egyébként az állam által éhenveszésre ítélt hozzátartozóikat.
Sajnálom, hogy haragszol, de én azt sem tartom negatív fejleménynek, hogy a hit manapság nem tartozik a divatos dolgok közé. Hitbéli alapon meglehetősen rettenetes dolgok szoktak történni a világban és a hit ellehetetlenít mindenféle értelmes párbeszédet. (Napjainkban is kismillió hitalapú konfliktus szedi az áldozatait sajnos.)
Nil
@Desischado: Ennyire depis nem szokott lenni a magyar nép - nagyon megtörték a gerincét és nincs egyetlen egy vezető személyiség sem.
Egyelőre csak a fidesz ellen lehet szavazni és csak az mszp és a jobbik ellenfél neki.
Ha szakértők ülnének a parlamentekben és nem a semmihez sem értő politikusok akkor sokkal jobb lenne a világ és jobb dolgunk lenne nekünk is. Nem azt mondom hogy könnyebb, de könnyebben elviselhető.
Az mszp legalább hagyott élni, a jobbik ki fog irtani hogy a maradék koncot széthordhassa.
És ha Gyurcsány hazudott akkor ov mit csinál?

@verum: esélyt az érdekképviseletre nem a jelenlegi szakszervezetek adnak - ha sok ember összefog akkor kivívhatja magának a magasabb bért, a megfelelő munkaidőt, stb - sztrájk és tüntetés-nagyapáink már megtették.
Cicamama55
@verum::)) "Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál"-Én is annak a híve vagyok, hogy "a remény hal meg utoljára!"
Pathfinder
@Anna Mária: Teljes mértékben egyetértek azzal, amit leírtál!! Személyes tapasztalat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.