A rendőrség nyilvánosságra hozta a különös kegyetlenséggel elkövetett kettős gyilkosság részleteit. Az elkövető K. Csaba 250 ezres kölcsönt vett fel, amit képtelen volt hetente törleszteni, emiatt pedig már a hitelintézet is rátelefonált. Ekkor a munkanélküli férfi napokon át gondolkodott, hogyan tudná adósságát rendezni. Végül elhatározta, nagyszüleitől fog pénzt szerezni, akikkel egyébként már öt éve megromlott a viszonya - írta a police.hu.

Brutális részletek derültek ki a hosszúpályi kettős gyilkosságról

Forrás: police.hu

Az elkövető ezért április 3-án húsvágó bárdot és egy kesztyűt tett egy szatyorba, majd busszal Hosszúpályiba utazott. Nagyszüleinek azt mondta, látogatóba érkezett hozzájuk. Miután az idős pár arról panaszkodott K. Csabának, hogy az anyjáék nem fizetik vissza a tartozásukat, a férfi idegessé vált és gyanította, hogy így neki sem fognak pénzt adni. Ennek ellenére kölcsönkért a nagymamájától, mikor bement az egyik szobába.

Az asszony kijelentette, nem ad neki pénzt, ki akart menni a szobából, ekkor unokája a karjánál fogva visszarántotta. A nagymama az ágyra esett, K. Csaba tovább követelte tőle a pénzt, erre az asszony kiabálni kezdett. Az unoka ekkor a bárddal teljes erőből többször fejbe vágta nagyanyját, aki leesett az ágyról. A gyanúsított elmondta: ekkor már tudta, nagyapját is meg kell ölnie, ő kiabált neki, hogy menjen oda. Kiment elé a folyosóra, a bárdot a háta mögé rejtette, beengedte maga előtt az idős férfit. Nagyapja a padlón fekvő feleségét látva megkérdezte tőle: „Mit csináltál?!”, mire ő többször teljes erőből lesújtott fejére a bárddal. A nagyapa az ágy és a tévészekrény közé esett, hörögni kezdett. Ezután K. Csaba átment az öregek szobájába megkeresni nagyanyja pénztárcáját, de elmondása szerint tartott attól, hogy áldozatai magukhoz térnek, ezért visszament, még párszor fejbe vágta őket a bárddal, majd köntöst szorított az arcukra, hogy megfulladjanak. Mivel nagyapja még mindig hörgött, kiment a konyhába egy késért, majd mindkét nagyszülőjét nyakon szurkálta

- ismertette a gyilkos vallomását Balázs István főnyomozó.

Ezt követően K. Csaba elvette a nagyanyja pénztárcájában talált pénzt, rendbe tette magát, megvárta, míg besötétedik majd haza taxizott Debrecenbe. A gyilkosság bűnjeleit – a szatyrot a bárddal, a késsel, a kabátjával, a kesztyűvel és nagyanyja táskájával – egy szemétledobóba tette. Ezt követően vendéglőbe hívta anyjáékat, aminek számláját a lopott pénzből fedezte. A vacsora után a család Debrecenben aludt, csak másnap estére érkeztek haza Hosszúpályiba és ekkor fedezték fel a vérbe fagyott nagyszülőket. Az áldozatok veje telefonon jelentette a hatóságoknál, hogy mi történt.

A rendőrség másnap kikérdezte K. Csabát, akinek a kezén sérüléseket vettek észre. A férfi először azt mondta, barkácsolás közben szerezte őket, de láthatóan zavartan viselkedett és ellentmondásos válaszokat adott. Végül bevallotta: ő követte el a gyilkosságot. K. Csabáról kiderült, már korábban is meglopta nagyszüleit, volt, hogy 300 ezer forintot is elvitt tőlük.

A tettes április 8-a óta előzetes letartóztatásban van.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Na, én ezzel a lendülettel egy bárddal lekapnám a fütykösét, hogy a sitten már soha ne tudjon játszani vele. Semmi recska.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.