Tantárgyi keretek között 2016 őszétől minden diák tanulhasson magasabb szintű pénzügyi, gazdasági ismereteket – ezt a kormányzati törekvést fogalmazta meg előadásában Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten a PénzSztár konferencián amelyet a Tas-11 Kft. és Budapesti Gazdasági Főiskola közösen rendezett.

A pénzügyi és gazdasági ismeretek középiskolai oktatásának helyzetét és jövőjét körüljáró egész napos konferencián Pölöskei Gáborné, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) a köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy az oktatással szemben egyre erősebben megfogalmazódó elvárás a pénzügyi-gazdasági ismeretek oktatása, az akadémikus tudás már nem elég, a tanároknak módszereiket is folyamatosan fejleszteniük kell.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Kuszaszemű kontár bankár már írja a tankönyvet hozzá, vagy már kész is ezért vezetik be.
eszegfu
Az én fantáziám nagyon gyenge, mert nem látom az indokot miért is kell p.ü., gazd. ismereteket a középiskolákban oktatni. Először is a jó hirnevü iskolákat, mint pl. most a Wallenber egészségügyi szakközepet, ne "robbantsák" szét! 1-1 osztályt tesznek át egészen más szakirányu iskolákba, ahol meg kell teremteni annak az 1 osztálynak is a szakanyag elsajátitásához szükséges tárgyi eszközöket, sőt a pedagógusokat is. Ha mondjuk 10 osztályt "szórnak" szét, akkor 10x több eszközre és 10x több pedagógusra lesz szükség. A másik pedig: ha lesz ilyen p.ü. gazd.i ismeretünk, akkor nem lesz több botrány a befektetések körül?!
1magyar
25 éve kellett volna elkezdeni, akkor most nem lenne ennyi kihasznált,átvágott ember a bankok és brókerházak nem tudtak volna behülyíteni, átverni sok károsultat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.