A Párbeszéd Magyarországért szerint a legkevésbé sem egyeztethető össze a takarékos gazdálkodás és a puritán állam elvével az, hogy körülbelül ötven ember átlagosan havi 1,8 millió forintot kap a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.-nél (FKF) – mondta az ellenzéki párt szóvivője az MTI-nek pénteken.

Tordai Bence az Index csütörtöki hírére hivatkozott, amely szerint a cég új vezérigazgatója, Horváth Béla egy tízfős kabinetet hozott létre. Itt "milliós fizetésű tanácsadók, szolgálati autók sofőrrel és hasonló juttatások kerültek szóba" – fogalmazott a politikus.

Elmondta, hogy pártja ezután megvizsgálta a tavalyi utolsó negyedéves adatokat, amelyek alapján az FKF Zrt.-nél 48 személyt tartottak nyilván vezetőként vagy vezető tisztségviselőként, ők fejenként és havonta átlagosan 1,8 millió forint bruttó jövedelmet "markoltak fel".

Jelenleg 51 vezetői beosztást jelölnek meg a cég honlapján és ebben nincsenek benne az Index cikkében említettek – emelte ki Tordai Bence.

A PM ezért közérdekű adatigényléssel fordult az FKF Zrt.-hez, hogy megkaphassák a vezetőkre és vezető tisztségviselőkre vonatkozó legfrissebb adatokat – közölte, hozzátéve, adatokat kértek az Index által említett kabinetről is.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
NON profit ZRT !
Csak nekik lehet profitálni !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
A cég befelé nem non-profit, csak kifelé, amit megértenék, ha a munkát végzők kapnának a non-profitból. Mondjuk a portás és a takarítónő. A valóságban azonban a munkát nem végzők, akik csak beszéltek arról, hogy kinek mit kellene csinálni, azaz a tanácsadók és vezetők keresteé ilyen jól. Hajrá non-profit.
feleselek
Egyenként, vagy összesen??? Mert nem mindegy!
kismagyar
@justhpeter: -- Egy vezető teljesen fölösleges, ha csak tanácsadóval a háta mögött képes vezetni: egy igazi vezetőnek semmi szüksége NEM LEHET (!!!) egyetlen tanácsadóra sem! Mert az máz nem vezető, hanem vezetett...
Desischado
Hogy rohadnának meg! Erre van pénz?! A szegényekre, egészségügyre, oktatásra és más fontos dolgokra nincs?!
kukac50
Ezért nem telik a kórházakba orvosságra mert a pénzt közeli haveroknak adja a Fidesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.