A nemzetgazdasági miniszter idén július 1-jéig, azt követően pedig minden év február 1-jéig a Hivatalos Értesítőben teszi közzé a tartózkodási engedéllyel vagy munkavállalási engedéllyel foglalkoztatott harmadik országbeli állampolgárok legmagasabb számát – az erről szóló rendelet tervezete kedden jelent meg a kormány honlapján.

Az Európai Unión kívüli harmadik országbeli állampolgárok száma nem haladhatja meg a tárgyévet megelőző évben bejelentett munkaerőigények havi átlagát. A bejelentett munkaerőigény azt a létszámot fedi, amelyet a munkaadók a munkaügyi hatóságnál regisztráltak.

Az összegzett statisztikai adatok alapján teszi közzé a miniszter a foglalkoztatható harmadik országbeli állampolgárok legmagasabb számát.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Egy fasiszta törpe árnyéka Európa egén...!
Ismerős történet... a vége is...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kalexian
Bevándorlás!
A liberális média nap, mint nap beszámol a bevándorlók baleseteikről. Én a számok tükrében úgy érzem a bevándorlók, vagy más néven gazdasági menekültek száma ennek a többszöröse.
Elgondolkoztam, azon, hogy a történelmi tanulmányaim során a 4.-8. században történt már hasonló. Lehet, hogy a történelem ismétli magát. Ez a folyamat a népvándorlás.
Az említett történelmi eseményt a ma Európában élő nyugati nemzetek hajtották végre. Vagyis a Frankok, a Gótok, a Germánok. A népvándorlás folyamata nem csak fegyveres honfoglalással zajlott, hanem mikró migrációval is.
A mikró migráció eredményeként az őslakosság lassan eltűnt és egy másik a bevándorlók etnikumába olvadt. Ez a folyamat szinte évszázadok alatt alakult ki. A népvándorlásban résztvevő népek rá erőltették identitásukat az őshonos népekre, akár beolvasztással, akár erőszakkal. Az így kialakult egy új kultúrájú nemzetek ma is uralják Európát.
A migráció folyamatát erősítette a Római Birodalom tudatos politikája is. Ez visszaütött, hisz ezek a népek a Római Birodalom gyengülésével lassan önállósodtak, át vették a hatalmat úgy a Rómaiaktól, mint az őslakosoktól!
Ennek kis történelmi visszatekintés után nézzük a mai helyzetet. Lassan, de biztosan zajlik egy mikró migráció, a liberális kormányok hallgatólagos segítségével. Egyes országokban már tömeges az eltérő kultúrájú népek lélekszáma. Ez magában nem lenne baj, ha átvennék a befogadó ország kultúráját, erkölcsét. Azonban ennek nincs jele, hisz a közösségek elzárkóznak ettől.
Ami most Európában folyik, az egy népvándorlás, bár ezt így nem meri senki kimondani, vagy nem érzi a súlyát a vezető hatalom. Azt is el tudom képzelni, hogy Római mintára bizonyos körök tudatosan segítik ezt a folyamatot.
Ha nem állítják meg ezt a tendenciát, eljöhet az az idő, amikor a ma Európában élő népek eltűnnek a történelem színpadáról, és egy más kultúrájú, erkölcsű nemzetek alakulnak ki.
Mindenki gondolkodjon el és védjük meg a nemzetünket az elmúlástól!
Anna Mária
@kalexian: Szerintem nincs azzal semmi baj, ha a hozzád hasonló kultúrájú szamarak lassacskán elfogynak.
kalexian
Nincs ezekkel semmi baj, csak néha kicsit ordibálnak, rugdossák a kerítéseket. De ennyi. Meg nem térnek ki a bicikli elől. Bár meg lehet őket is érteni, nem tudnak magukkal mit kezdeni, csak járkálnak itt fel-alá – összegezte tapasztalatait Bede Józsefné a menekülttáborban élőkről, többször is kérve: „írja le, hogy úgy ordítanak egymással, mintha süketek lennének”. Ez azért még őt is zavarja éjszaka. – Volt, hogy kijöttem és rájuk kiabáltam, hogy hagyják abba a verekedést az út közepén. Mondták is az unokáim, hogy nem vagyok normális, inkább hallgassak, mert lelőnek egyszer – tette hozzá a 72 éves Ica néni, aki 1968 óta lakik a Sámsoni út végén. – Ó, volt rosszabb is. Például amikor a szovjet katonák éltek itt. Ők még a szőlőt is lelopták a tőkéről – fűzte tovább. Pár perces beszélgetésünk alatt több, 4-5 fős társaság haladt el mellettünk, akadtak akik – bár a kapuban álltunk – a kerítés tövéből vették szemügyre az udvaron kapirgáló tyúkokat, ám a kutyák rendre megugatták, -ugratták őket. Ica néni csak mosolygott. Kötélből vannak az idegei. Vagy egyszerűen megszokta már az életet a menekülttáborral szemben. Kifelé veszélyesebb Van egy képzeletbeli vonal a Sámsoni úton valahol a Gábor Áron és a Báthory utcák környékén, ahonnan „kifelé” más világ kezdődik. E sávban ugyan még „érzékelik” a menekülteket, de jellemzően már csak elhaladnak az üzletek, házak előtt a belvárosba menet. – Hozzám be szoktak jönni, de normálisan viselkednek. Nem próbáltak még lopni – mondta Varga Szilvia, a Külvárosi Outlet eladója, aki szerint nem kell tőlük félni. Ezzel megegyező véleménnyel a Sámsoni úton töltött közel négy óra alatt nem találkoztam. Leszámítva egy zöldségest, akihez vásárolni járnak. Bár tőle próbáltak már elemelni ezt-azt, s az udvaron évek óta nem tart árut, de alapvetően „elvan velük”. – Utálunk kimenni az utcára, mindenhol beléjük botlik az ember. Még a házba is bekukucskálnak a kerítésen át – fogalmazott keményebben Palugyai Szilvia. – Volt, hogy bejöttek hajat vágatni, az...
Manhattan
Egy fasiszta törpe árnyéka Európa egén...!
Ismerős történet... a vége is...
Anna Mária
Ez hülye.
Minden európai ország azon igyekszik, hogy minél több magasan képzett bevándorló jöjjön a harmadik országokból is. Ez meg itt korlátoz, mindenféle bürokratikus akadályokat támaszt pl. egy amerikai professzor elé, aki hajlandó egy kicsit Magyarországon tanítani. A kutya sem fog Magyarország iránt érdeklődni se a kultúrában, se a tudományban ilyen körülmények között. Annyit nem ér meg az egész, hogy az illető a magyar hivatalokkal küzdjön.
Persze ez nem is lényeges: a lényeg az, hogy az idióta nép tapsikoljon: magyarok vagyunk, hurrá, egyedül akarunk maradni, ide senki ne jöjjön!
levi
@kalexian: Teljesen jogos amit írsz és nagyon egyetértek. Azt, amit anno nem tudtak elérni fegyverrel és harccal, azt most a liberalizmus jelszava alatt szépen véghezviszik. A liberalizmus van olyan veszélyes mint a nacionalizmus. Az egyik az őshonos népet védi és élteti, a másik pedig mindenki mást.
Németországban sem szeretik a 3. világbeli bevándorlókat, de- a múltjuk miatt- nem szólhatnak hangosan. Nálunk szerencsére nem ilyen a helyzet még.
verum
@levi: - mit ajánlasz a liberalizmus helyett?
Egyáltalán, tudod, hogy mit jelent, hogy a fogalom mit takar?
A szabadságért sok régi magyar adta életét. Tudtad, hogy pl.Kölcsey liberális volt? Milyen veszélyt is jelentett hazánkra?
Szerintem sokkal inkább arról van szó, hogy egy csomó negatívumot a liberalizmusra kened és így próbálod te és a magadfajta lassan a szabadság igényét elvenni az országtól!
Anna Mária
@levi: Te is vagy akkora szamár, mint kalexian.
Mindketten nyomjátok a butaságaitokat - neked nyilvánvalóan arról sincs fogalmad, mit jelent a liberalizmus, meg nem tudod azt sem, hogy a "harmadik ország" és a "harmadik világ" nem ugyanaz.
Próbáld értelmezni a cikket, próbálj rájönni, mi a témája, mert nem az, amire te gondolsz és ami alapján nyomod az ócska xenofób dumákat.
Anna Mária
@verum: A levi- meg kalexian-félék szavazatáért küzd mind Orbán, mind a jobbik. Nem is birkák ők, hanem szamarak.
justhpeter
@Anna Mária: Ez nem csinált hülye, hanem született. Nehéz felfognia, hogy a magyar nyelv különlegessége a más nyelvcsaládokkal szemben, a magyar kultúra és szokásrendszer eltérése miatt tömeges bevándorlásra nem számíthatunk. A környező országok magyarjainak lassan jobb élete van abban az országban, tehát tömeges bevándorlásra onnan nem lehet számítani. Ha viszont olyan szeretne jönni, aki valamely szakmában, tudományban munkaképes ismeretekkel rendelkezik és nem bűnöző, hanem mondjuk életveszély vagy gazdasági ellehetetlenülés miatt választja Magyarországot miért ne jöhetne. Nyilván önként vállalja a nyel tanulását és alkalmazkodni is képes. Aki pedig tovább megy azzal nincs Orbánnak gondja. Az a gond, hogy fából van a húszfillérese és fennakadt a szálkán.
kalexian
Verum
Kölcsey igen liberális volt, de akkor ez volt a liberalizmus:
A liberalizmus volt az az ideológia és az a politikai párt, amelyik a tizenkilencedik század legnagyobb részében az abszolutizmussal szemben az alkotmányosságot védelmezte, illetve ahol az nem volt, létrehozásán munkálkodott. Ugyanakkor kidolgozta a társadalmi elmaradottság és a kiváltságrendszer ellenében a modern, haladó, civilizált európai középosztályi társadalom megteremtésének a programját. A modern középosztályi társadalom kialakítása érdekében egyik legfontosabb célja a független, erős nemzetállam létrehozása volt.
Ma már más az ideológiája!
kalexian
justhpeter!
Kérdezzél meg néhány Mórahalmi polgárt.
Desischado
@Anna Mária: Anna Mária, ne sértegesd a szamarakat, kérlek! Azok a hiedelemmel ellentétben, okos állatok, nem úgy, mint ezek az egy bítes agyhalottak.
A vezír nyilván nem vette be a gyógyszerét, és jó szokásához híven, balra indexel, és jobbra tart. Vagyis, hülyeségeket beszél, és hazudik egyfolytában! És óriási károkat okoz az országnak!
Tekla
Mért nem marad mindenki ott,abban az országban, ahol született?
Más országok polgárai , meg csinálták maguknak a jó életet, ezek meg oda mennek kihasználni másokat. Mért nem a saját világukban dolgoznak a boldogulásukért?
Freewolf
Nem érdekünk a tevezsokék, oroszlánvadászok és kecskepásztorok tömeges letelepedése. Legyen műveltségi szint, ami alatt köszönjük, de nem kellenek a bevándorlók. A számuk pedig ne haladja meg a népesség 1%-át és aki nem akar beilleszkedni, azonnal hazazsuppolni! Végül pedig, aki nem tud magyarul, szépen menjen tovább.
mate03
@Tekla: Próbálkozzál ebben az országban ,jólétet teremteni!Itt csak az boldogul,aki behódol,ennek a feudalizmust hozó kormánynak!
Anna Mária
@Tekla: Magyarország aztán tényleg valami fantasztikus jólétet teremtett magának! Az egész világ csak ámul és bámul! :)
Fuss neki még egyszer, próbáld átgondolni azt is, hogy miért menekül el Magyarországról sok szárzezernyi ember!
Aztán lehet szépen töltögetni Orbánnak a nemzeti idegengyűlölő konzultációt.
Anna Mária
@Freewolf: Honnan tudod te, hogy az az évente kb. kétszáz ember, aki Magyarországon menedékjogot kap, mind kecskepásztor?
Vajon azok is kecskepásztorok, akik letelepedési kötvényt vesznek?
Szerintem gondolkozz, mielőtt leírsz valamit.
miserables
@justhpeter: Na kérem egy teljesen laikus ezt hiszi igy van.Egy frászt.Aki Magyarországon kér menedékjogot ,majd eltűnik és felbukkan Németországban ,na azt egy idő után visszatoloncolja Magyarországra !Na az az igazi amikor egy muszlim arab szövetkezik egy muszlim négerrel és a helyi cigányokkal.Ausztrália vett egy darab földet Uj Guineában és a menedék kéröt oda rakja .Van ugy hogy 2 év után a " menedék kérö " kéri hogy hazatérhessen.Izrael hasonlóan az etiop zsidókat kirakta Afrikában vett egy részt nekik !Szíjártó hasonlót javasolt !Amugy ezek a negrók ,arabok alapból félig írástudatlanok.Nem a mérnökök meg orvosok jönnek .Azok inkább egyből,repülővel nyugat Európába vagy Amerikába mennek.
kukac50
Gazdasági bevándorlók azok is akik letelepedési engedélyt vesznek,azok között több lehet a terrorista,mint azok akik a megélhetésért indulnak el szegényen. Engedjék Őket tovább ne akadályozzák meg, hogy egy jobban működő országba jussanak el.
Magyarországon nem maradnának mert itt még a Magyaroknak is 47 ezer forintos közmunka jut amiből esetleg csak Zsiga Marcell tudna megélni ,számlákat fűtést fizetni enni és gyereket nevelni. Ezért nem maradnak Nálunk
Freewolf
@Anna Mária: Igazad van, nem tudom! Lehet, hogy még arra is alkalmatlanok! Abból a régióból, ahonnan jönnek, hány százalék is tud olvasni egyáltalán?
Anna Mária
@Freewolf: Ha olyan büszke vagy az olvasástudásodra, akkor például olvass sokat és akkor majd jobban kiismered magad a világban és nem írsz hülyeségeket, valamint kimászol abból az állapotból, hogy egy egyszerű dolog átgondolására is alkalmatlan vagy.
Freewolf
@Anna Mária: Drágám!
Én nem személyeskedek, hanem a véleményem írom meg! Amennyiben nem jól látom, tessék, írd le, hol néztem be a dolgot! Az egyszerű "hülye vagy" tartalmú vélemény azt minősíti, aki leírta! :-) Épp a vitaképtelen vaskalaposok miatt tartunk itt sajnos!
Anna Mária
@Freewolf: Dehogynem személyeskedsz: a menedékkérőket tevepásztornak nevezed és feltételezed, hogy olvasni sem tudnak. Ez téged minősít és bizonyítja a tájékozatlanságodat, meg azt, hogy az előítéleteid megakadályoznak egy probléma megértésében. Mondhatnám, hogy éppen az ilyen vaskalapos ostobák tartunk ott, ahol, sajnos! :)))
Freewolf
@Anna Mária: Egyetlen menekültet sem nevesítettem, így nem is személyeskedhetek! Talán, ha a logika útján közelítenénk. Afrika, Szíria, Irak, Afganisztán. Az analfabétizmus hatalmas. Akinek van versenyképes tudása, már rég a fejlett nyugaton élvezi az életet. A többi, aki semmihez nem ért, pedig erre tart hajón, gyalog!
A Közel Kelet egyetlen demokráciája, Izrael falat húzott maga és a palesztinok közé és szigorúan szabályozza a belépést, nem hogy a letelepedést. Az USA a mexikói határra kerítést épített és a határőröknek tűzparancsa van.
Mi csak vissza akarjuk küldeni őket, ahonnan jöttek.
Tehát ki mit nem ért? Remélem hasznos volt a felvilágosítás! :-)
Anna Mária
@Freewolf: Nagyon keveset tudsz te azokról a vidékekről, ahonnan az emberek menekülni kénytelenek.
Nem tudod azt sem, hogy Magyarország aláírta a menekültügyi egyezményt, és nyilván nincs fogalmad arról, hogy ez milyen kötelezettségeket ró az országra.
A példáid elég furák: Európa előtt nyilván nem lehet követendő példa sem az USA kerítése, sem Izrael fala. Nem is értem, miért hivatkozol rájuk.
Javaslom, hogy tájékozódj, aztán írogass. Amit eddig lenyomtál, igen vézna.
Freewolf
@Anna Mária: Lehet, hogy eléggé korlátozott a tudásom az említett vidékekről, de te sem nyűgöztél le a tudásoddal! Afrikában gyakorlatilag nincs normálisan működő gazdaság. Az említett keleti országokkal együtt hasonlóak abban, hogy az oktatás gyermekcipőben jár, az infrastruktúra szinte nulla. Nem rendelkeznek olyan tudással, amelyet a magyar gazdaság a legcsekélyebb mértékben is képes lenne használni!
Lehet itt mindenféle egyezményekre hivatkozni, de a menekülteket haladéktalanul vissza kell fordítani!
Miért hivatkozok Izraelre és az USA-ra? Hát nem ők a demokrácia mintaképei? Mi miért maradnánk alul ebben a versenyben! Legyünk mélységesen demokratikusok és építsük ki a határvédelmet! Válogassuk meg, egyáltalán kit engedünk be! Demokratikus szeretnék lenni, legyen erről népszavazás! Szerinted mi lenne az eredménye?
Akkor ki az aki tájékozatlan és irogat "vézna" dolgokat?
Anna Mária
@Freewolf: Te szépen töltögesd ki a nemzeti idegengyúlöleti konzultációt a népszavazás helyett. Tőled ezt várja a kormány, te pedig tájékozatlanságod okán meg is teszed neki ezt a szívességet.
Írtam már fentebb, hogy minden nyugat-európai ország sokat tesz azért, hogy a harmadik országokból mindenféle kedvezményekkel igyekezzen letelepíteni a szakembereket, no, erre a magyar kormány persze egészen mást csinál, megnehezíti azoknak a munkavállalását, letelepedését, akik hasznára lehetnének az országnak. Ugyanis a cikk az újabb idegenellenes adminisztratív intézkedésekről szól, ami nyilvánvalóan elkerülte a figyelmedet.
De jó, legyen: beszéljünk az Orbánék által "gazdasági bevándorlónak" elnevezett menekültekről. Első lépésben javaslom, hogy olvasd el a menekültügyi egyezményt, aztán majd nem fogsz olyan szamárságokat leírni, hogy "mindenféle egyezményekre hivatkozni".
Aztán olvass például Afrikáról, Afrika történelméről, a kolonializációról és annak hatásairól.
Ha ezzel megvagy, jelentkezhetsz, akkor már lesz miről beszélni.
Freewolf
@Anna Mária: Nem érdekel a menekültügyi egyezmény! Mindenből ki lehet lépni, ha az nemzetellenes! Nincs szükségünk máshonnan jött szakemberekre, képezzünk mi magunknak és legyen olyan családpolitikánk, hogy ne vegetáljon a nemzet.
Jelenleg az ötszáz éve itt maradt cigányokkal sem tudunk mit kezdeni és tessék itt van Trianon! Megengedtük más népeknek, hogy letelepedjenek, erre széttépték az országot! Soha többé nem szabad hagyni, hogy Magyarországon az idegenek olyan többségben legyenek. Ez a véleményem a történelmi példák tükrében nem változik!
Afrikát pedig állítsák talpra azok, akik gyarmatosították! Nekünk semmi közünk hozzájuk!
A történelmet átbújhatnád azért!
bundi
@Freewolf: "Igazad van, nem tudom! Lehet, hogy még arra is alkalmatlanok! Abból a régióból, ahonnan jönnek, hány százalék is tud olvasni egyáltalán?"
csak egy butuska kérdés...ha einsteint nem taníttatják, mert mondjuk nigériában született volna...de a genetikai állománya ha megfelelő képzést kapna képessé tenné arra hogy ezeket az eredményeket elérje amiket el is ért, és ezek a tulajdonságok továbböröklődnek a családjában, ...na szóval őket is elhajtanád a vérbe? egyébként az inteligencia az empátia, a kreativitás...nagyon kis mértékben függ az általános műveltségtől, az olvasottságtól...az oktatás max felszínre hozhatja ezeket az értékeket és kihozhatja az emberekből a legtöbbet...ha jó...és nem csak a gyerekekből...
és a másik európa öregszik el...akárcsak japán, és a fejlett államok...valahonnan kellenek a munkaképes korú dolgozók...az egészségügy fejlődésével az életkor emelkedik, de a születendő gyerekszám viszont csökken...kb 10-15 év múlva ki fogja kitermelni az akkori "nyuggerek" nyögdíját?
mert ugye akiket most beleszámítanak a hazai jómunkásember kategóriába...az az 500 000 aki alaphangon kint dolgozik és adózik...az csak a statisztika szerint fogja a gazdaságot erősíteni...és az a kb 2-2,5 millió aki önkormányzatnál rendőrségnél, oktatásban egészségügyben robotol, az szintén csak pofon a szarnak...az adópénzek egyik zsebből a másikba pakolása...ők nem fogják a paksi hitel 2026-os első részletét kitermelni...mint ahogy a gdp-hez is csak statisztikailag járulnak hozzá...vagy te hogy gondolod?
Freewolf
@bundi: Angela Merkel is megmondta, hogy a multikulti megbukott! Az USA-ban végzett felmérés szerint a négerek többet bűnöznek, mint a a fehér lakosság. Láttál már néger Einsteint? Én még nem!
Itt a magyaroknak kell olyan környezetet teremteni, hogy a nemzet fennmaradjon és itthon találja meg a számítását. Azzal ezt nem érjük el, ha beilleszkedni képtelen, képzetlen, eltartani való masszát zúdítunk az országra.
Határozott nem a bevándorlásra. Van létjogosultsága, de a képzett, beilleszkedést vállalókat kell csak befogadni. A franciák, angolok már prüszkölnek betyárul a tanulatlan, segélyre pályázó, beilleszkedni képtelen masszára. A hazánk nem kisérleti terep, nem megoldás jószívűségből tönkre tenni!
Anna Mária
@Freewolf: Trianont nem varrhatod másnak a nyakába: azért bizony a magyarok egymaguk a felelősek, ugyanúgy, mint a mostani állapotokért.
Ha nem érdekel a menekültügyi egyezmény, akkor veled nem lehet a menekültekről beszélni, mert nincsenek meg az alapvető ismereteid sem velük kapcsolatban. Butának és ismerethiányosnak lenni nem valami nagy etwas, mégis büszkén hirdeted. :)
Freewolf
@Anna Mária: Attól, hogy nem olvastam az Alaptörvényt, nem lehet fogalmam arról, milyen lehet egy alkotmány? Fura logika!
Trianonnak pedig olvass utána, ha lehet! A nemzetiségek a magyarság ellen fordultak és széttépték az országot. A nagyhatalmak pedig bosszúból asszisztáltak egy ilyen hazug igazságtalansághoz! Károlyi és a vörösök hazaáruló szerepét se becsüljük azért le! Miért akarod ezt megismételni? Érthetetlen!
Anna Mária
@Freewolf: Ugyan már... Akkora szamárságokat írogatsz, hogy ezeket csak valami jobbikos gyorstalpalón szedegethetted össze.
Persze, tessék csak olyan politikát támogatni, ami Magyarország teljes elszigetelődését eredményezi, ez szíved joga.
De aztán ne sipákolj, ha a határokat lezárva találod, sorban állhatsz vízumért Nagyváradra és Bécsbe, mindent meg kell termelnetek az országon belül, ha enni akartok, a pénzetek nem fog semmit sem érni és kereskedni sem fogtok tudni, mert nem lesz miből kifizetnetek a hatalmas vámokat. Az EU-ban dolgozó százezrek pedig szépen mehetnek haza munkanélkülinek, mert nem fog többé vonatkozni rájuk a szabad munkavállalás. Ti meg majd nemzeti nagymagyarokként féken tarthatjátok az éhező, elégedetlen tömegeket, hogy hogyan, azt te biztosan jobban tudod.
bundi
@Freewolf: akikre az angolok prüszkölnek, azok egyrésze mi vagyunk...meg a lengyelek...és a többi...tudunk olvasni az amcsiknál bevándorló volt einstein is...és lényegében mindenki...a magyaroknál ugyanezek a sokácok, tótok, szászok, svábok...stb...de ha visszanézel, mintha rémlene valami honfoglalásnak nevezett tömeges bevándorlóhullám is...a tömegek mindig is mozogtak...ha valahol nagyon leült ez a mozgás az meg csak belterjességet okozott...szerinted az egy ideális állapot?
és egy kérdés miért engem tornáztatsz, hogy keressek nem fehér sármazású matematikusokat fizikusokat...nálatok az internet ismeretlen? keress rá...te mondtad tudsz írni olvasni...
de hía ilyen ütemben fogy a magyar akkor ott előbb utóbb szellemi fekete lyuk fog tátongani...apropó fekete lyuk:
"A fekete lyuk valós, létező fogalommá akkor vált, amikor 1931-ben Subrahmanyan Chandrasekhar Nobel-díjas indiai származású amerikai fizikus meghatározta egy csillag stabilitásának kritikus tömegértékét,"
ja 25 afrikai születésű nobel díjas van...és az afro amerikaiakról, európaiakról nem is beszéltünk...okos vagy keresgess...
Freewolf
@bundi: Sőt. A Sorstalanság óta irodalmi Nobel díjas is lett politikai alapon! Szép! :-)
Az angolok pedig a robbantgató, késelő arabokra és négerekre vannak kibukva!
Anna Mária
@Freewolf: Olvasd el a Sorstalanságot, rád férne! :)))
bundi
@Freewolf: az ukip re gondolsz? Azok harapnak mindenre ami mozog

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.