Egy gabonakereskedelemmel foglalkozó cég vezeti a NAV „szégyenlistáját”, 3,4 milliárd forintos adótartozással – írja a Napi.hu.

Érdekesség, hogy a lap válogatása szerint egy zuglói címen hét olyan cég is van, mely felkerült a listára, összesen közel négymilliárd forint tartozással.

Az adóhatóság 127 olyan cég nevét, címét és adószámát tette közzé, mely százmillió forintnál nagyobb adóhátralékot halmozott fel. Ez a kör 2015 első negyedévében 55,6 milliárd forinttal tartozott, ennek valamivel kevesebb, mint fele volt az adóhiány összege, a többi büntetés és késedelmi kamat.

Az említett listavezető, a 2010-ben alapított Fortill-Agro Kft. kényszertörlését már elrendelte a bíróság. A cég adószámát már 2011 májusában visszavonták. 

A legnagyobb adótartozást felhalmozó magánszemély az érdi Kuttenberg Alfréd Attila volt, aki bő egymilliárddal tartozik a NAV-nak.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Kíváncsi lennék hogyan jön össze ekkora tartozás, mikor még vállalkozó voltam ha 1 ezer forintot meghaladta a tartozás akármilyen okból már küldte is az inkasszót a tetves apeh, később a tetves nav.!!!
Feraj49
Minap olvastam,egy parkolási bírság be nem fizetése miatt,a késedelmi kakatokkal együtt százezer forintos bírságot nem fizettek be.Végrehajtó lefoglalta az 4,5 millió forintos autóját,és a házát is,persze rendőri segítséggel. Kedves NAV. ! Miért is nem teszik ezekkel az adósokkal is ugyanezt ? Ja nekik jól fizetett ügyvédeik vannak.Kisemberek feje alól a párnát is elviszik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.