Az Európai Uniónak meg kell értenie, hogy nem építhet falakat a hátrányos helyzetű országokból menekülő bevándorlók elé, hanem segítenie kell társadalmi beilleszkedésüket – vélekedett Victor Ponta az al-Dzsazíra pánarab hírtévének adott interjújában, amelyet szombaton idézett a román Mediafax hírügynökség.

Úgy vélem, minden európai ország megengedheti magának, hogy bevándorlókat fogadjon be, mert ők dolgozni akarnak, gyorsan beilleszkednek a társadalomba, és értéket teremtenek. Persze vannak populista és szélsőséges politikusok, akik hasznot akarnak húzni a migráció témájából, de szerintem ez ellentmond az európai értékeknek

- mondta Ponta ezzel feltehetően Orbán Viktor magyar miniszterelnökre utalva.

Mindenki, aki Európába jön, és tiszteletben tartja értékeinket, az jó európai polgár

- folytatta a szociáldemokrata politikus.

Hozzátette: érzékelhetően növekszik azon menekültek száma, akik új útvonalakon, a Boszporuszon keresztül, a Fekete-tengeren próbálnak eljutni az Európai Unióba. Emlékeztetett: kétmillió szíriai menekült van Törökországban, és ez hatalmas kihívást jelent a török állam számára.

"Elfogadhatatlan, hogy egyszerűen elutasítsuk őket: nem hagyhatja meghalni őket a tengeren. Az a feladatunk, hogy megoldást találjunk minden olyan ember számára, aki egy nehéz helyzet elől menekül" – mondta a román kormányfő.

Victor Ponta április 30-án csaknem egyhetes látogatásra indult a Perzsa-öböl olajban gazdag országaiba. A román kormányfő Szaúd-Arábiát, Katart, Kuvaitot, Egyesült Arab Emírségeket keresi fel.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Nem kellene ám nagyon megsértődni azon, hogy Ponta kritizálja az ócska magyar politikát, ugyanis teljesen igaza van. Románia sokkal inkább számít európai országnak, mint Magyarország.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Anna Mária
@KERKA: Jártam, persze, de ezt nem tudom, hogyan függene össze Ponta véleményével a magyar idegenellenes uszító politikával. Szerintem sehogy.
mate03
@Csizmás Kond:Mi van azokkal akik pénzért kapnak állampolgárságot?Kiellenőrzi hogy milyen emberek ?Nem rég derült ki hogy köztisztviselők,kenőpénzért adtak Magyar útlevelet!
Csizmás Kond
@mate03: Fogalmam sincs de itt nem is azokról volt szó.
KERKA
@Anna Mária: ( abszolut egyetértek mindennel amit írtál)

Tulajdonképpen a kommentedben ott van a válasz, amire ki akartam lyukadni. Ponta politikája olyan, hogy az maradéktalanul megfelel az EU-nak.Románia mindig is így politizált. Az már más kérdés, hogy az ott élő magyarokra milyen hatással van, vagy mennyire érdekli őt az ott élő magyarok sorsa.
Orbán politikája az EU-val olyan, mint aki vitus táncot lejt. Másképp beszél az Eu-hoz,és másképp itthon. Lásd a halálbüntetés ügyében meghátrált az EU előtt, itthon az Echó TV-ben pedig mást mondott.
És ez a hinta politika jellemzi Magyarországot.
Anna Mária
@KERKA: Sajnos ez egy hungarikum, a magyarok soha nem értettek a politikához, az ország újra és újra jellemtelen szélkakasokat tesz meg vezetőnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.