Az Európai Uniónak meg kell értenie, hogy nem építhet falakat a hátrányos helyzetű országokból menekülő bevándorlók elé, hanem segítenie kell társadalmi beilleszkedésüket – vélekedett Victor Ponta az al-Dzsazíra pánarab hírtévének adott interjújában, amelyet szombaton idézett a román Mediafax hírügynökség.

Úgy vélem, minden európai ország megengedheti magának, hogy bevándorlókat fogadjon be, mert ők dolgozni akarnak, gyorsan beilleszkednek a társadalomba, és értéket teremtenek. Persze vannak populista és szélsőséges politikusok, akik hasznot akarnak húzni a migráció témájából, de szerintem ez ellentmond az európai értékeknek

- mondta Ponta ezzel feltehetően Orbán Viktor magyar miniszterelnökre utalva.

Mindenki, aki Európába jön, és tiszteletben tartja értékeinket, az jó európai polgár

- folytatta a szociáldemokrata politikus.

Hozzátette: érzékelhetően növekszik azon menekültek száma, akik új útvonalakon, a Boszporuszon keresztül, a Fekete-tengeren próbálnak eljutni az Európai Unióba. Emlékeztetett: kétmillió szíriai menekült van Törökországban, és ez hatalmas kihívást jelent a török állam számára.

"Elfogadhatatlan, hogy egyszerűen elutasítsuk őket: nem hagyhatja meghalni őket a tengeren. Az a feladatunk, hogy megoldást találjunk minden olyan ember számára, aki egy nehéz helyzet elől menekül" – mondta a román kormányfő.

Victor Ponta április 30-án csaknem egyhetes látogatásra indult a Perzsa-öböl olajban gazdag országaiba. A román kormányfő Szaúd-Arábiát, Katart, Kuvaitot, Egyesült Arab Emírségeket keresi fel.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Nem kellene ám nagyon megsértődni azon, hogy Ponta kritizálja az ócska magyar politikát, ugyanis teljesen igaza van. Románia sokkal inkább számít európai országnak, mint Magyarország.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Na ezek is mielőtt megszólalnak, gondolják már végig mit tettek a saját hazájukba betett magyarokért???
Utána pofázhatnak és befogadhatják a menekülteket.
Csizmás Kond
Szerintem azért jár a szája mert hozzuk még a kutya sem megy.
picike
@Csizmás Kond: nem csak jönnek jön az ebola is meg még kitudja mi jön hm én csak járvány ellenes vagyok betegség ellenes vagyok ez egy határeset lesz.
ferii
Foglalkozzanak a saját dolgaikkal,egyelőre ők lepik el fél európát,leginkább németországot,mindenféle bűnbandával
Csizmás Kond
@picike: Szerintem még azért is jár a szája, hogy a románcigányokat ne küldjék folyton vissza nyugatról...
Mézike
@Csizmás Kond: Pontosan! Ha a miskolci romákat hazatoloncolhatják akkor küldjék haza a román cigányokat is!
Csizmás Kond
@Mézike: ...a miskolci roma is cigány ...
a roma szó állítólag cigányul embert jelent. Ha pedig valamilyen, bármilyen nyelven embert mondunk az nem jelenti az illető etnikimát tehát a roma szó csak megtévesztés...már csak azért is mert ha emberül viselkednének nem küldözgetnék mindenünnen el.
picike
@Csizmás Kond: az ember az emeberen akar uralkodni itélkezni ami az isten dolga és nem az ember dolga . megkülönböztetések ezért vannak fel kéne nőni és ki kéne nőni e rossz meg különböztető táblákat . hiszen belé nem látsz a szine miatt ne itélkezz
Csizmás Kond
@picike: ...neked ha csak azt mondanák, hogy ember vagy de se nem magyar se nem más mit mondanál ?
Az, hogy valakit a faja, nemzetisége vagy színe miatt megneveznek az nem rosszindulat hanem valós tényállás sértés nélkül. Nem azért kéne valaki szégyellje magát mert cigánynak nevezik hanem azért ahogy viselkedik.
Igazi Trebics
@picike: Az, hogy a cigány szónak ilyen rossz a megítélése, mint amilyen, arról csak a "roma" honfitársaink tehetnek. Megdolgoztak érte keményen! Járulékos veszteségként pedig, aki kiemelkedne közülük, azt lehetetlenné teszik és rángatják vissza a mocsokba!
picike
@Igazi Trebics: ellehetetlenitik sokat a származása miatt pedig Isten előtt ez is bün. pedig ő azért tanult és minden erejét adta hogy kiemelkedjék és a szegény állapoton kivül kerüljön és neki és a családjának tesz jót és a társadalom tagjainak is .becsülni kell az ilyen embert embereket ! ezek az emberek jobbá teszik a világot is mert figyelem középpontjába kerülnek akarva akaratlanul is
Mézike
@Csizmás Kond: Igen embert illetve nős embert jelent. :-)
Csizmás Kond
@Mézike: ...akkor a cigányné meg a purgyi nem is roma...:)
Mézike
@Csizmás Kond: A purdé romagyerek te!
ilos
Ugyan milyen munkát lehetne adni egy afrikai bevándorlónak? A mi teljesen képzetlen cigány honfitársaink legalább tudnak magyarul, mégsem akad mindenkinek munka. Azt kell segíteni, hogy a bevándorolni szándékozók "merjenek" otthon maradni.
coni
És akkor eljutottunk arra a pontra, hogy a románoktól lenne mit tanulnunk. A bevándorlók hacsak nem perfekt magyarok, nem maradnak itt, mert itt a magyaroknak is felkopik az álluk.
Ugyanakkor a románok a korrupciós ügyeket, vagy a tőkepiacot, bankrendszert már felnőtt módon kezelik, velünk ellentétben (Pl. ők belépnek a bankunióba, így sokkal nagyobb eséllyel oda áramlik a feltörekvő piaci tőke).
Anna Mária
Nem kellene ám nagyon megsértődni azon, hogy Ponta kritizálja az ócska magyar politikát, ugyanis teljesen igaza van. Románia sokkal inkább számít európai országnak, mint Magyarország.
justhpeter
Nem tudom, hogy igaza van-e Pontának vagy sem. Nem is érdekel. Szerintem nem szerencsés olyan mértékű magyar nemzetiségű lakosság mellett annak anyaországát kritizálni anélkül, hogy meggyőződne arról, hogy az ország, vagy csak egy félrebillent fejű politikusának a véleményét hallhatta.
Desischado
Előbb söpörhetnének a saját házuk táján is!
Anna Mária
@justhpeter: Hja, ha nem érdekel Ponta véleménye, az más. :) Orbánékat sem érdekli, pedig érdemes lenne odafigyelni a kritikára.
simmering73
Valószínűleg elkerülte figyelmét nemzetmegvezetőnknek, ezért idézném a Btk idevágó passzusát: Btk. 332. § b) bekezdése szerint: aki nagy nyilvánosság előtt valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport ellen gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
kukac50
Orbán amit művel a bevándorlókkal az már az uszítás és büntetendő!
mate03
@Csizmás Kond: Hozzánk jönnek! De gyorsan tovább is állnak! Mert ez a Magyarország,nem Európa!
Csizmás Kond
@mate03: Ha a te házadat használnák átjáróháznak akkor is így beszélnél ?
Amúgy nem a vándorokkal van a baj hanem a politikával pontosabban a nyugat politikájával akik követeli a határországoktól, hogy kezeljék a bevándorlási ügyet mert a végén úgy is nekik termelik a hasznot.
KERKA
@Anna Mária: Te jártál Romániában? Ismered-e az ott élók véleményét, sőt kifejezetten a magyar származású lakosok véleményét? Mondjuk jártál-e Székelyföldön, a Hargitán?
1magyar
Mehetnének Németországba Ausztrián keresztül is. Miért erre jönnek?@mate03:
Anna Mária
@KERKA: Jártam, persze, de ezt nem tudom, hogyan függene össze Ponta véleményével a magyar idegenellenes uszító politikával. Szerintem sehogy.
mate03
@Csizmás Kond:Mi van azokkal akik pénzért kapnak állampolgárságot?Kiellenőrzi hogy milyen emberek ?Nem rég derült ki hogy köztisztviselők,kenőpénzért adtak Magyar útlevelet!
Csizmás Kond
@mate03: Fogalmam sincs de itt nem is azokról volt szó.
KERKA
@Anna Mária: ( abszolut egyetértek mindennel amit írtál)

Tulajdonképpen a kommentedben ott van a válasz, amire ki akartam lyukadni. Ponta politikája olyan, hogy az maradéktalanul megfelel az EU-nak.Románia mindig is így politizált. Az már más kérdés, hogy az ott élő magyarokra milyen hatással van, vagy mennyire érdekli őt az ott élő magyarok sorsa.
Orbán politikája az EU-val olyan, mint aki vitus táncot lejt. Másképp beszél az Eu-hoz,és másképp itthon. Lásd a halálbüntetés ügyében meghátrált az EU előtt, itthon az Echó TV-ben pedig mást mondott.
És ez a hinta politika jellemzi Magyarországot.
Anna Mária
@KERKA: Sajnos ez egy hungarikum, a magyarok soha nem értettek a politikához, az ország újra és újra jellemtelen szélkakasokat tesz meg vezetőnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.