Az ellenkező véleményekkel szemben a fontos dolgokban igenis kiszámítható a magyar kormányzat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara éves taggyűlésén, csütörtökön Budapesten. 

"Azok a cölöpök, amelyekre a magyar gazdaság építményét felhúztuk, nem fognak változni a következő években sem" – mondta a kormányfő. Ide sorolta, hogy az adórendszer elsősorban a fogyasztási adókra támaszkodik, a társasági adó kulcsa marad 10 százalék, és továbbra sem vezetik be az örökösödési adót. "Nem büntetjük a családokat azért, mert sikeresek" – mondta.

Orbán szerint a fontos dolgokban igenis kiszámítható a magyar kormány

Hozzátette: megmaradnak a különadók, "bent kell tartanunk őket a költségvetésben annak érdekében, hogy tartani tudjuk az államháztartási hiány és az államadósság szintjét".

"Nem állítom, hogy ennek a gazdaságpolitikának minden eleme kedvező minden Magyarországon működő német vállalatnak, de azt igen, hogy összességében a gazdasági környezet kedvező a külföldi befektetőknek" – mondta Orbán Viktor. Kiszámíthatóságot, tervezhetőséget jelent az is, hogy július 1-jén kihirdetjük a 2016. évi költségvetést – tette hozzá.

A miniszterelnök megjegyezte, van egy kulturális különbözőség a magyarok és a németek között: a németek mindig jobban szeretik a kiszámítható utat, mint a szokásostól eltérő megoldásokat.

Kijelentette: a magyarokról mára az a kép alakult ki az európai porondon, hogy mindent másként csinálnak. A 2008-as pénzügyi válság utáni időszak, amelyben élünk, rákényszerít minket arra, hogy új módszereket keressünk – mondta.

Orbán Viktor kijelentette: Brüsszel nem tudja eldönteni, hogy fekete bárányként vagy sikertörténetként tekintsen Magyarországra. A gazdasági számadatok alapján egyértelműen sikertörténetről van szó, de a módszert, amellyel elértük ezeket az eredményeket, számos kifogás ért – mondta.

Azt viszont senki nem vitatja el, a javunkra írják, hogy "mi legalább nem a németek pénzén tudtunk sikeresek lenni" – fogalmazott. Sokan úgy képzelik el az európai jövőt, hogy majd valahogyan a németek pénzét vonjuk be a közös felelősségvállalásba – fűzte hozzá.

Magyarország azért is híve a fegyelmezett költségvetési gazdálkodásnak, hogy ne szoruljon rá másnak a pénzére, mert annak "előbb-utóbb a méltóságunk elvesztése, az irántunk érzett tisztelet elpárolgása és alávetettség lesz a vége, márpedig ezt a magyarok rosszul tűrik" – mondta.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Az ! Kiszámítható ! A cimboráknak, amikor érkezik az uniós pénztömb !

Meg nem akarunk halálbüntetést, de azért tanácskozzunk róla !

Az idiótákat mikor gyűjtik össze ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zoró
Sajnos a sok csalás ,,lopás,, a sanyargatás ,csak ezt lehet kiszámolni,,Így meg vezetni embereket csak az Orbán kormány tud,,,Még a Nyugat+ Kelet is csodálkozik,,ámul,,bámul !!
nezelodo
Még egy adalék a kiszámíthatóságról. Napi felmerült aktuális problémák miatt mindenféle elemzés parlamenti valódi vita, környezettanulmány nélkül izomból jogszabályt alkotnak, az ellenvéleményt mondók kivétel nélkül ellenségek, életbe léptetik a gránitba vésett törvényüket, aztán egy hónapon belül elkezdik módosítani, foltozgatják az új kabátot. A szavazógép pedig legyen az bármilyen blődség, megszavazza Orbán utasítására. Az EU-s sokat emlegetett jogharmonizációnak pedig az előkészítés és a végrehajtás során se híre se hamva. Na ez a a kiszámíthatóság és a szakmaiság.
Omarion Nebula
Kiszámítható? Igen!
A hatalomvágyban, kapzsiságban, gerinctelenségben, jellemtelenségben, tehetségetelneségben...
mate03
@Desischado: Úgy hallottam,hogy Viktor kiveszi az éves szabadságát! Ausztriába utazik pihenni! Az orvosai üzenték,hogy szeretettel várják!
legacy
"Orbán szerint a fontos dolgokban igenis kiszámítható a magyar kormány"

- Szerintem is.
Kiszámítható módon MINDEN szarrá válik, amihez hozzányúlnak EZEK A NEM EMBEREK!!!
Bercifiu
@mate03: Miért nem Azerba megy a haverjaihoz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.