A Die Zeit című liberális német hetilap a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációról közölt kommentárt csütörtökön megjelent számában. A Csak egy kérdés című írásában Matthias Krupa úgy vélte, hogy a konzultáció "gonosz szatírának" tűnik, de Orbán Viktor "halálosan komolyan gondolja".

Hozzátette: a kormány kezdeményezését tekintve "merész előrejelzésnek" tűnik a Financial Times című lap minapi megállapítása, miszerint a populizmus Európában átlépte a csúcspontját, mindenesetre "Magyarországon megfigyelhető, hogy miként megy pocsékba egy ország és a politikai kultúrája, amikor egy kormány levetkőzi minden gátlását".

A szerző úgy vélte, ha Geert Wilders vagy Marine Le Pen terjesztene elő olyan kérdőívet, mint a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció kérdőíve, akkor "nagy lenne a nyugtalanság", de Orbán Viktor sokak számára "még mindig közülünk valónak számít". Pártja, a Fidesz változatlanul az Európai Néppárt tagja, így Angela Merkellel ül egy asztalnál, amikor a néppárti vezetők tanácskoznak. Ugyanakkor "legfőbb ideje, hogy Merkel és társai végre állást foglaljanak" – tette hozzá Matthias Krupa, kifejtve, hogy az EU jogi lehetőségei korlátosak Orbán feltartóztatására, de a politikai lehetőségeket "még messze nem merítették ki".

Ezek a lehetőségek a világos beszéddel kezdődnek és nem érnek véget a Fidesz kizárásával az Európai Néppártból, és akár "egy olyan kérdőívet is lehetne osztogatni, amelyen az áll, hogy egyetért-e azzal, hogy semmi keresnivalója az EU-ban egy kormányfőnek, aki megtiporja az európai értékeket?" – áll a Die Zeit kommentárjában.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Anna Mária
@Mirabilis: Egyelőre nem hisznek a szemüknek, hogy tényleg az van, amit látnak. Újra fasizmus - Európa közepén.
Anna Mária
@eszegfu: Szerintem nagyon jól gondolkodsz erről, csak az a nagy gond, hogy nincs igazi barát. Nem létezik. Orbán elintézte, hogy senki, de senki nem bízik már benne, a barátság alapja pedig a bizalom.
Anna Mária
@Mirabilis: De, ez már az. A "nemzeti konzultációnak" nevezett mocskos uszítás, a jobbikos nyilatkozata a melegfelvonulás betiltásáról, a kurucinfo zavartalan léte stb., stb. - ilyesmi csak fasiszta országban létezhet.
eszegfu
@Anna Mária: Valóban nem a bizalom, hanem a pénz (a jó üzlet lehetősége) tartja össze a Fideszt és a KDNP-t is.
Anna Mária
@eszegfu: Elveik pedig végképp nincsenek.
TASzSz
Ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá! Már nem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.