A rendőrség, a polgárőrség és az önkormányzatok közös feladataként jelölte meg a közbiztonság megteremtését Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke pénteken.

Az OPSZ arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szervezet együttes ülést tartott a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségével (TÖOSZ), amelyen egyebek mellett a polgárőr törvény módosítását értékelték, továbbá az önkormányzati rendészet létrehozásának lehetőségével beszűkülő támogatásokról egyeztettek.

A közlemény idézte Túrós Andrást, aki szerint meg kell találni a kiegyensúlyozott együttműködést az új rendészeti szervek és a polgárőrség között. Ha összefogás van, akkor kiegyensúlyozott közbiztonság is lesz – tette hozzá az elnök.

Kitértek arra is, hogy Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke a mezőőri tevékenységet átvállalására tett javaslatot a Polgárőrségnek, az önkormányzatokat pedig közös pályázati lehetőségekre biztatta, például a gépjárműbeszerzések terén.

A közlemény szerint az ülésen Papp Károly országos rendőrfőkapitány és Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium önkormányzati koordinációért felelős helyettes államtitkára is az együttműködést, közös cselekvési programok megvalósítását hangsúlyozta.

Az ülésen pályázatot írtak ki a polgárőr város, polgárőr község, illetve polgárőr kerület címekre.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Már megint túllihegnek valamit ! Nincs itt semmi probléma, mert nem is lehet. Ha eccer Pinocset megmodta, hogy két héten belül rend lesz, akkor a polgárőr is csak virágot fog ültetni a parkokban és öregasszonyokat átvezetni a túloldalra. Punktum.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.