Úgy tűnik, hogy a Fidesz vezette Miskolc bár nem kér a gyermekeknek szánt ételosztásból, de azt örömmel venné, ha sheriffek járőröznének az utcákon. Így Miskolc lehet az első olyan magyar város, ahol bevezetik a sheriff-rendszert – számolt be a közmédia.

Az ötlet a Fidesz-KDNP képviselőcsoporttól származik és már január óta egyeztetnek róla a lakosokkal. A képviselőcsoport szóvivője, Hollósy András azt mondta, a lakosság visszajelzése szerint szükség van egy olyan közösségi rendészre, aki a nap 24 órájában elérhető minden polgár számára. Az emberek ugyanis nem szeretnek rendőrt hívni, de szívesen fordulnának olyan valakihez, aki velük él és ismeri ügyes-bajos dolgaikat. A rendészek nem a rendőrök sorai közül kerülnének ki.

A tervezet szerint Miskolc mind a 20 választókörzetében lenne egy-egy sheriff, aki közvetlen kapcsolatban állna a hatóságokkal. A képviselők azt várják az új rendszertől, hogy csökkentse a bűncselekmények számát. Az indítványt áprilisban terjesztik a városi közgyűlés elé.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Csak kéretik a túlbuzgó helyi honatyákat a fokozott figyelemre, nehogy a seriff csillagának ágait eggyel megtoldják, mert abból éktelen patália lesz! Bár amilyen hülyék...:-))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
panellproli
Ezek a szarháziak már akkora testőrséget és rendőrséget állítanak a maguk védelmére / ld, TEK, kövér, áder- tudatosan kis betűkkel-/ hogy még véletlen se lehessen megközelíteni őket.
kukac50
Mi a picsának az a sok ingyenélő? A szegényeket kell támogatni abból a pénzből amit a seriffek fizetése irodája számlák fizetésére fordítanak. meg lenne oldva a probléma.
levi
Az alapötlet nem lenne rossz, de a fidesz jól el fogja cseszni.
aremy
@Levendula: kriza az húzzon vissza erdélyországba és hány ilyen tetű ide szökött gerinctele van a politikában és a vezetésbe.
Senara
Önkéntest rendőrt átkeresztelik Seriffnek ? :-))Napi 24 órában elérhetőség mennyibe fájna Krizsa önkormányzatának

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.