Bár úgy tűnt, megszűnik a Tárki által a rendszerváltás óta minden második évben megjelentett Társadalmi Riport, mégis sikerült kiadni a legfrissebb részt, a Társadalmi Riport 2014-et. Az 1990 óta folyamatosan végzett kutatásokra a kormány már a 2012-ben sem adott forrásokat, de…

Forrás: tenytar.blog.hu
Feltöltő: Anna Mária
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Na ez elugrott (:
Szóval a Ténytáron jelent meg. A birkákat, hívőket pont a tények egyáltalán nem szokták izgatni.
A hozzászólásokban pedig ott van: hurrá, jöhet a Jobbik.
Szóval írhat, mondhat, kutathat itt bárki bármit. Akkora a zavar a fejekben, hogy ez csak rosszabb lesz. Sokkal rosszabb.
Én már azt sem mondom, hogy "egy jobb sorsra érdemes ország", mert nem érdemel jobbat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
soljanka
Na ez elugrott (:
Szóval a Ténytáron jelent meg. A birkákat, hívőket pont a tények egyáltalán nem szokták izgatni.
A hozzászólásokban pedig ott van: hurrá, jöhet a Jobbik.
Szóval írhat, mondhat, kutathat itt bárki bármit. Akkora a zavar a fejekben, hogy ez csak rosszabb lesz. Sokkal rosszabb.
Én már azt sem mondom, hogy "egy jobb sorsra érdemes ország", mert nem érdemel jobbat.
Anna Mária
@soljanka: Szerintem sem, bár rettentően sajnálom, hogy nem érdemes jobb sorsra.
És fogalmam sincs, mit tehetnék azon kívül, hogy mindenféle kapcsolatok mobilizálásával igyekszem támogatni azokat a családokat, amelyeknek legalább egyik tagja külföldre igyekszik, hogy valahogyan biztosítsa a megélhetést.
De ez édeskevés.
Toby
Kegyetlenül és kíméletlenül kell eltakarítani a gengszter-rezsimet, írmagjuk se maradjon !
Elmebeteg álmodozóknak pszichiátrián a helyük !
Anna Mária
@Toby: Én nem ragaszkodom a kegyetlenséghez és a kíméletlenséghez, a következetességhez és a jogállami megoldásokhoz viszont igen. Igen, mihamarabb el kellene őket takarítani, mert ebből óriási tragédia lesz.
Egy országgal még akkor sem szabad játszadozni, ha a lakóinak nagyobb része kb. négyéves szellemi szinten van.
verum
Ahol csak lehet, én ezt hirdetem. Nem a kormány segít, nem a pártok, hanem civilek.
Kérlek, nézzétek meg a videót:
www.indiegogo.com/projects/social-meeting-point-kozossegi-ter-mindenkinek
Anna Mária
@verum: Én is nagyon fontosnak tartom a civil tevékenységet, ma Magyarországon ez az egyetlen út, hogy a szegényeken, rászorulókon, elesetteken, betegeken legalább kicsit segítsünk. A hiányt szenvedők az államnak többé nem fontosak.
verum
@Anna Mária: - igen, de ez egy ördögi dolog. Mert amíg a civilek segítenek, a kormány nem mozdul. Ha meg nem segítenek, emberek halnak meg.
Elkeserítően igaz ez a cikk is:
hu.blastingnews.com/europa/2015/05/hagyni-kellene-ehen-halni-oket-00386098.html
Anna Mária
@verum: Szerintem nincs ördögi kör, mert a kormány akkor sem mozdul, ha emberek meghalnak. Ezeket egyszerűen nem érdekli az állampolgárok sorsa.
A civilek az embertársaik segítésén kívül megtehetik, hogy mindenféle beadványokkal, nyílt levelekkel, újságcikkekkel bombázzák az illetékeseket, de ezeknek nem szokta elérni az ingerküszöbét semmi.
picike
@Anna Mária: ijeszgesd a családodat először ilyennekel ,na de ... nem olyan messze van van 2018 és változás lesz uj irány ezt jósolom, de lehet egyesek előbb ébrednek vagyis ébredeznek. bizom van bizom az ébredésekben. jó reggelt
Anna Mária
@picike: Nem hiszem, hogy bárkit is ijesztgettem volna.
A családomat pedig ne emlegesd.
picike
@Anna Mária: mért ti hol éltek nyomorban ? te többre több pénzt akarsz kivenni állam bácsitól te se vagy kivétel . és a te családod se az nem kivétel ennyi jön az ebola rátok is kész járványok nessze neked mukaalapu akármik
Anna Mária
@picike: Ne haragudj, nem érthető, amit írsz. Talán próbálkozz meg első körben központozással.
picike
@Anna Mária: én megisztelek össze zavarodsz !!!
Anna Mária
@picike: Jó-jó, persze! :)
Lehetne kérni, hogy ezt ne folytasd? Tényleg nem világos, mit szeretnél közölni velem.
picike
Dolgozni dolgozni és dolgozni kell aki nem nem muszály ennie se minek itt már senki dolgozni nem akar csak beszélni beszélj otthon
picike
@Anna Mária: maradj nyugodt és ne uralkodj addig amig más van hatalmon és ne uszitsál senkit világos mert az nem jó ok fogd a szád be
Anna Mária
@picike: Ugye nem haragszol, ha nem hallgatok rád? :)))
Utoljára kérlek, hogy hagyj végre békén.
picike
@Anna Mária: te az vagy akire kár időt szakitani is mindenkinek!
karma1
@picike: Picike! Eloszor tanulj meg magyarul, aztan tanulj meg gondolkodni, aztan - ha meg van idod ra - tanulj meg politizalni, es a sajat velemenyedet erthetoen fejezd ki ezen az oldalon, mert az irasaidhoz olyan tudost kell alkalmaznunk, aki megfejtette az egyiptomi hieroglifakat, ha tudod, mirol beszelek.

Aztan ha mindezekkel vegeztel, hagyjal fel ezen az oldalon a masok sertegetesevel, es foleg ugorjal le Anna Mariarol, mert csak annak koszonheted, hogy nem kuldott el teged a fenebe, hogy O egy muvelt urino, kulonben mar a kitiltottak listajan lennel.

A jobbikos dumaddal meg ebredezzel az o blogoldalukon!
picike
@karma1: én nem vagyok jobbikos se ennyi
GeoCravker
@picike: Hu bakker. Visszaolvastam. A magyar nyelvvel próbálkoztál már? Menni fog. Csak kicsit tanulnod kellene. Még egy picikét. Picinyem.
GeoCravker
"Az ugyanis minden Nobel-díj jelölt közgazdasági ismeret nélkül is világos, hogy a szolgáltatások megvásárlására, a családi források „bővített újratermelésére” alkalmatlan fizetést jelentő közmunkás-bér alapvetően egy elszegényedési és így munkanélküliségi spirált lódíthat meg. "
endresy.blogspot.hu/2014/01/foglalkoztatas-inflacio.html
Régóta ismert jelenség hazánkban. Sajnos, amit azóta is próbálnak határozatlan idejű közmunkává tenni, és Pintér már a munkatáborok ötletét is felvetette.
Anna Mária
@GeoCravker: "De természetesen Orbán Viktornak egy egész apparátus áll a rendelkezésére, hogy kellően tágas lyukat meséljen bele a hallgatóság hasába. Az említett statisztikai adatokra építve szóvivői is offenzívába kezdtek. Arról mesélve, hogy 22 éve nem volt ilyen magas a foglalkoztatottság. Ami természetesen azt is jelenti Hoppál Péter szavainak sorai között, hogy az első Orbán-kormány regnálása alatt korántsem tudtak rózsát mesélni a csalánosba. Így aztán akkor nem is volt csúcson a foglalkoztatottság. Ahogy az említett rétegek, a külföldön munkavállalók, és közrabszolgák nélkül ma sem lenne. Miközben természetesen a közmunkaszolgálatnak a statisztika torzításán kívül számos emberi hátránya is van. De ezt a demagógiai előnyök olyan mértékben képesek egyensúlyozni, hogy még a szélsőségeknek is megfelel a „munkára szoktatás” fedősztorijaként."
"Nem véletlen, hogy Orbán Viktor és csapata egy porszívóügynök állhatatosságával mondja, és mondja a magáét. Mert jobban félnek attól, mint Gyurcsány Ferenctől, hogy a zemberek egy kicsit megállnak és gondolkozni kezdenek."
Nincs mitől félniük a picikék társadalmában.
picike
@GeoCravker: Foglalkoztatás-infláció - ez mindig volt és lesz !
GeoCravker
@picike: Hogyne, ahogy a végzettségek is inflálódnak. Csak nem mindegy, hogy természetes folyamat, és generációs átállási idő van rá, vagy egy barom diktátor tapsoncképzése okozza, és az emberek éhenhalnak.
GeoCravker
@Anna Mária: Nagyobb baj az, hogy az ellenzék is zárkózik. A rezsimaszlagban és színvonalban is sokszor.
Anna Mária
@GeoCravker: A megélhetési ellenzék ilyen tapadós.
soljanka
@picike: Elég korán kezdted ma nyomni a szereket. Házi pálesz, vagy valami szívhatót használsz?
verum
@picike: - téged nem zavar, hogy ezrek állnak sorban ingyen ételért? Téged nem zavar, hogy százak halnak meg ellátatlanság és kilátástalanság miatt? Téged nem zavar, hogy tisztességes munkával itt éppenhogy csak megélni lehet egyik hónapról a másikra, míg jóléti Eu-s országban ennyi befektetett energiával van a családnak, gyerekeknek külön lakás, autó és évente külföldi nyaralás?
Hogy a földet kisajátítják a haverok, hogy a megélhetést elveszik a kisembertől, hogy az Eu-s pénzek, amiből az ország föllendülhetnek, magánzsebbe vándorol? Mert kapunk az Eu-tól munkahelyteremtésre, rászoruló családok étkeztetésére, utakra, egészségügyre pénzt.
És mi lesz belőle? Milliárdosok szaporodnak gombamódra, meg stadionok, meg Orbán készül a Várba költözni, ott pöffeszkedni.
Miközben emberek százezrei menekülnek innen és gyerekek éheznek.
Nem zavar, ha neked tele a hasad? Miféle ember vagy, miféle "hazafi"?
Toby
@Anna Mária: Idióta mocskos gecikkel nem lehet másként bánni, mint brutálisan !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.