Londonban alapított céget Habony Árpád még márciusban – derítette ki az RTL Klub híradója. A cégnek Orbán tanácsadója csak 50%-ban tulajdonosa, a a másik felét az amerikai Arthur J. Finkelstein birtokolja, aki szintén egy ismert politikai tanácsadó és korábban a Fidesz kampányait is segítette.

A cég alaptőkéje 2500 font, tehát megközelítőleg 1 millió forint. A csatornának a magyar ügyvezetőt sikerült elérni, aki azt mondta, nem ismeri személyesen Habony Árpádot, sőt, még sosem találkoztak, de ezen felül nem kívánt nyilatkozni. A férfi egyébként több mint egy tucat másik angliai cégben is betöltött már igazgatói pozíciót.

Habony Londonban is céget alapított
Forrás: 444.hu

Habony egyébként nemrégiben vett részt egy másik cégkissé nehézkesre sikerülő – alapításában is, amelyet az új jobboldali médiabirodalom bázisának szánnak.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Dr. Felipe: Csak nem arrol az Orgovan Belarol van szo, aki kozmunkaskent (havi 47 ezerert) vezeti a bukas utan a Quaestort? Mintha ot hivtak volna igy...Vazze, olyanok ezek , mint a tornado, amerre jarnak, rombolnak, es viszik a lovet,...:o((
karma1
@soljanka: Ez a finkelstein csinalta asszem a Bushnak a valasztasi kampanyat: aljas eszkozokkel dolgozik, ide is ezt a stilust hozta, orban A-tol Z-ig megbizta annakidejen az o mindket valasztasi kampanyanak megszervezesevel, a 2010-sel es a 2014-sel is,...

Lehet, hogy Magyarorszagon 1 millio forintnak kell lenni az alakitando vallalkozasnak a szamlajan az alapitasi okirat alairasakor, de en nem hiszem, hogy Angliaban ennyire pitianerek lennenek; nincs az az uzlet, amit 2500 fontbol lehetne megalapitani... (Ez nekem, a csoronak 6 heti fizetesem!) A most tervezett uzletembe a franchise szerzodest ado ceg 100 EZER dollar letetet, es egy kb. 35-40 EZER dollaros autot akar kerni, amit nekem kellene allnom! Ez alaphangon is 65-70 EZER FONT, es csak egy piti, 3-4 szemelyt foglalkoztato vallalkozas lenne! Raadasul meg be sem vezetett, nem is biztos, hogy megterulne! Akkor milyen "CEG"-rol beszelnek ezek? Hazudnak ejjel, nappal es amikor mozog a szajuk!
soljanka
@karma1: Laczkó oldalán elég simán leírja, hogy mit kell tenni egy brit vállalkozás esetén. Ő pl. biztosítja a bejelentett irodát, akár a saját címén is. Sok pénzre nincs szükség, hisz egyszerűen csak egy céges számlaszámra van szükségük Habonyéknak.
Ők ott semmiféle tényleges munkát nem végeznek.
Szóval hihető a történet, már csak azért is, mert Habony nem az a fajta, aki szeret költeni kötelező, hivatalos dolgokra, úgyhogy ezt is "ócccsón" intézi.
karma1
@soljanka: Bejelenteni nem kell az irodat, eleg, ha a konyvelonek leadja a lakascimet, es igazolja, hogy a berlemeny egy szobajat hasznalja irodanak, igy arra mindent elszamolhat.
Akkor maradjunk inkabb annal, hogy habony a vilagon semmit nem csinalt, csak alairt egy papirt, ami majd feljogositja, mint 50 %-os tarstulajdonost hivatalos penzmosasra - es ennyi!
Anna Mária
@karma1: Finkelstein egy kampányguru, eredetileg matematikus, a gyűlöletkampányok nagy szakértője, a szakadatlan libsizés feltalálója.
Nixonnál kezdte az ipart. Egy abszolút gátlástalan figura, New York-i homoszexuális zsidó, aki még homofób kampányt is bevállalt. Értékválasztás nélkül bárkinek dolgozik, ha jól megfizetik, a baloldalnak is. Amerikában óriási a nimbusza, a demokraták szinte démonizálják, rettegnek tőle. Finkelstein Kelet-Európától Izraelig sok helyen tevékenykedik.
Sok-sok éve ő Orbán személyes tanácsadója. Habony csak egy lótifuti, egy küldönc, nem ő a "zseni". Az ő szerepe annyi, hogy Finkelstein tanácsait Orbán fülébe sugdossa és a Századvég nevű céget Finkelstein utasításai szerint elirányítja. Eddig bizonyára Finkelsteinék fizették ki Habonyt, ezért nem jelent meg jövedelme itthon.
Mivel ez már kezdett kellemetlenné válni, től sokat beszéltek a Gucci táskáról, Finkelstein úgy döntött, hogy csinálnak egy céget. Lehet, hogy van olyan szándékuk is, hogy Orbán érdekében kiterjesztik tevékenységüket a posztszocialista országokra és igyekeznek hatalomba juttatni mindenféle jobbosokat, ezzel gyengítve az EU-t.
Most a gyakorlatban semmi sem fog változni, megy minden a maga mocskos kommunkációs útján tovább. A Habonyt meg elfelejti a magyar nép hamar, a neve eltűnik, a cég neve fog itt-ott elhangzani.
Ez a gennyes cirkusz nagyon sokba kerül a magyar adófizetőknek, sajnos ők maguk fizetik meg a megosztásuk, a morális süllyedésük, a tönkretételük hatalmas árát.
Anna Mária
@soljanka: Köszi a Magyar Narancs-cikket, remekül összefoglalja a történetet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.