Londonban alapított céget Habony Árpád még márciusban – derítette ki az RTL Klub híradója. A cégnek Orbán tanácsadója csak 50%-ban tulajdonosa, a a másik felét az amerikai Arthur J. Finkelstein birtokolja, aki szintén egy ismert politikai tanácsadó és korábban a Fidesz kampányait is segítette.

A cég alaptőkéje 2500 font, tehát megközelítőleg 1 millió forint. A csatornának a magyar ügyvezetőt sikerült elérni, aki azt mondta, nem ismeri személyesen Habony Árpádot, sőt, még sosem találkoztak, de ezen felül nem kívánt nyilatkozni. A férfi egyébként több mint egy tucat másik angliai cégben is betöltött már igazgatói pozíciót.

Habony Londonban is céget alapított
Forrás: 444.hu

Habony egyébként nemrégiben vett részt egy másik cégkissé nehézkesre sikerülő – alapításában is, amelyet az új jobboldali médiabirodalom bázisának szánnak.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
"A láthatatlan ember" Gárdonyi róla mintázta ezt a figurát. Mindenhol vezető, tulajdonos, tanácsadó, mégsem ismeri őt senki! Igencsak szégyenletes ember lehet...
Cicamama55
@Cicamama55: A londoni társtulajdonos sem ismeri, most hangzott el a riportban.
pbalage
mennyire szegény ez a habony. gondolom már veszteséges is, 5 perc alatt termel 1 milliárd hiányt.
Az angoloknak pedig üzenem, hogy sürgősen nézzenek körül az államháztartásban, mert 2 nap múlva nem marad egyetlen penny sem.
Mézike
Nem értem. Ha itthon olyan kedvező feltételek vannak , mint ahogy ők mondják akkor miért pont ott ahol a bőrt is lenyúzzák az emberről? Mer' ugye oda a magyar fiatalok is csak tapasztalatot szerezni járnak ki...
iskolakerülő
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
bakegya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
lampa laz
Csak egy egyszerü mosodát nyitott, ahol a csőrendszeren majd átfolyik a pénz.
justhpeter
Mondjuk azt, hogy komoly cég lehet, ha 50%=500.000.-
A tévébe 3.000.000.-ft.-tal szállt be. Mekkora a százaléka ?
És ezt a blökit akarják nekünk eladni.
Dr. Felipe
"A cég alaptőkéje 2500 font, tehát megközelítőleg 1 millió forint. A csatornának a magyar ügyvezetőt (Orgován Bélát) sikerült elérni, aki azt mondta, nem ismeri személyesen Habony Árpádot, sőt, még sosem találkoztak,"

Érdekes valahogy g vicctor kommunista spicli elvtárs is ezt mondta hogy ő sem ismeri a habonyosárpit.

Hát 2018 ban a bukás után ügyész legyen a talpán aki ezt a szövevényes céghálót felgöngyölíti és visszaszerzi a keményen dolgozó kisemberek vagyonát.
volvós
..." A csatornának a magyar ügyvezetőt sikerült elérni, aki azt mondta, nem ismeri személyesen Habony Árpádot, sőt, még sosem találkoztak, de ezen felül nem kívánt nyilatkozni..."

Addig örüljön, amig ezt a g...it nem ismeri személyesen..
Aztán futhat a pénze után...Hát én sem dicsekednék
ezzel a minipénisszel...
human
Miért nem Azerbajdzsánban, Szingapúrban vagy Moszkvában alapított céget? Hisz Orbán most reklámozta az autoriter kormányok előnyét és hihetetlen sebességű gazdasági fejlődését.
soljanka
Itt egy cikk Finkelsteinről- Habony londoni cégtársáról. (2013-as!!!) Hosszú.
És borzalmas dolgok vannak benne a jövőre nézve. És megmagyaráz eddigieket.
Ha nem akarjátok felhúzni magatokat elalvás előtt, akkor hagyjátok.
Ízelítő:
"Finkelstein és Birnbaum átlag öt-hat hetente járnak Budapesten, látogatásaikat pedig a környező országokban lévő ügyfeleikhez igazítják. Ezek az alkalmak a választások közeledtével minden bizonnyal sűrűsödnek. Az első számú kapcsolattartó a miniszterelnök főtanácsadója, a pozíciót ugyan nem viselő, ám a Századvég Alapítványt informálisan irányító Habony Árpád, akivel döntően tolmácsokon keresztül zajlik a kommunikáció."

magyarnarancs.hu/belpol/finkelstein-fidesz-tanacsado-a-var-esze-83588
human
Ezek a pármillió forintos cégek 1 év múlva már meg lesznek tömve a kemények dolgozó kisemberek milliárdjaival. Igaz, Orbán? Így kell szépen kimenekíteni a bukás előtt a vagyont az országból.
soljanka
@volvós: Ez a Lackó már rég megkapta a pénzét.

www.cegalapitas.co.uk/
Levendula
Érdekes, hogy Londonban élő ismerősök, rokonok nem tudnak csak úgy ecpec céget alapítani, nagyon sok kritériumnak kell megfelelni...
kkalman
Áááárpi! Londonban nem lesz olyan könnyű az adócsalás, mint itthon. Vagy már ezt is levajaztad magadnak?
dr. prédikátor
@soljanka: A két tanácsadó származása révén már semmin sem csodálkozom!!!
Strong
mindent értek, de ki vágta pofán palacsintasütővel?
1magyar
Na látjátok munkanélküliek, aki akar az boldogul! Nem akarunk mi sokan dolgozni, csak várjuk a mannát - igaz Csizmás ?
karma1
@Dr. Felipe: Csak nem arrol az Orgovan Belarol van szo, aki kozmunkaskent (havi 47 ezerert) vezeti a bukas utan a Quaestort? Mintha ot hivtak volna igy...Vazze, olyanok ezek , mint a tornado, amerre jarnak, rombolnak, es viszik a lovet,...:o((
karma1
@soljanka: Ez a finkelstein csinalta asszem a Bushnak a valasztasi kampanyat: aljas eszkozokkel dolgozik, ide is ezt a stilust hozta, orban A-tol Z-ig megbizta annakidejen az o mindket valasztasi kampanyanak megszervezesevel, a 2010-sel es a 2014-sel is,...

Lehet, hogy Magyarorszagon 1 millio forintnak kell lenni az alakitando vallalkozasnak a szamlajan az alapitasi okirat alairasakor, de en nem hiszem, hogy Angliaban ennyire pitianerek lennenek; nincs az az uzlet, amit 2500 fontbol lehetne megalapitani... (Ez nekem, a csoronak 6 heti fizetesem!) A most tervezett uzletembe a franchise szerzodest ado ceg 100 EZER dollar letetet, es egy kb. 35-40 EZER dollaros autot akar kerni, amit nekem kellene allnom! Ez alaphangon is 65-70 EZER FONT, es csak egy piti, 3-4 szemelyt foglalkoztato vallalkozas lenne! Raadasul meg be sem vezetett, nem is biztos, hogy megterulne! Akkor milyen "CEG"-rol beszelnek ezek? Hazudnak ejjel, nappal es amikor mozog a szajuk!
soljanka
@karma1: Laczkó oldalán elég simán leírja, hogy mit kell tenni egy brit vállalkozás esetén. Ő pl. biztosítja a bejelentett irodát, akár a saját címén is. Sok pénzre nincs szükség, hisz egyszerűen csak egy céges számlaszámra van szükségük Habonyéknak.
Ők ott semmiféle tényleges munkát nem végeznek.
Szóval hihető a történet, már csak azért is, mert Habony nem az a fajta, aki szeret költeni kötelező, hivatalos dolgokra, úgyhogy ezt is "ócccsón" intézi.
karma1
@soljanka: Bejelenteni nem kell az irodat, eleg, ha a konyvelonek leadja a lakascimet, es igazolja, hogy a berlemeny egy szobajat hasznalja irodanak, igy arra mindent elszamolhat.
Akkor maradjunk inkabb annal, hogy habony a vilagon semmit nem csinalt, csak alairt egy papirt, ami majd feljogositja, mint 50 %-os tarstulajdonost hivatalos penzmosasra - es ennyi!
Anna Mária
@karma1: Finkelstein egy kampányguru, eredetileg matematikus, a gyűlöletkampányok nagy szakértője, a szakadatlan libsizés feltalálója.
Nixonnál kezdte az ipart. Egy abszolút gátlástalan figura, New York-i homoszexuális zsidó, aki még homofób kampányt is bevállalt. Értékválasztás nélkül bárkinek dolgozik, ha jól megfizetik, a baloldalnak is. Amerikában óriási a nimbusza, a demokraták szinte démonizálják, rettegnek tőle. Finkelstein Kelet-Európától Izraelig sok helyen tevékenykedik.
Sok-sok éve ő Orbán személyes tanácsadója. Habony csak egy lótifuti, egy küldönc, nem ő a "zseni". Az ő szerepe annyi, hogy Finkelstein tanácsait Orbán fülébe sugdossa és a Századvég nevű céget Finkelstein utasításai szerint elirányítja. Eddig bizonyára Finkelsteinék fizették ki Habonyt, ezért nem jelent meg jövedelme itthon.
Mivel ez már kezdett kellemetlenné válni, től sokat beszéltek a Gucci táskáról, Finkelstein úgy döntött, hogy csinálnak egy céget. Lehet, hogy van olyan szándékuk is, hogy Orbán érdekében kiterjesztik tevékenységüket a posztszocialista országokra és igyekeznek hatalomba juttatni mindenféle jobbosokat, ezzel gyengítve az EU-t.
Most a gyakorlatban semmi sem fog változni, megy minden a maga mocskos kommunkációs útján tovább. A Habonyt meg elfelejti a magyar nép hamar, a neve eltűnik, a cég neve fog itt-ott elhangzani.
Ez a gennyes cirkusz nagyon sokba kerül a magyar adófizetőknek, sajnos ők maguk fizetik meg a megosztásuk, a morális süllyedésük, a tönkretételük hatalmas árát.
Anna Mária
@soljanka: Köszi a Magyar Narancs-cikket, remekül összefoglalja a történetet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.