Szerdán a Napi Gazdaság írt arról, hogy információik szerint a Népszabadság "első embere" még március 30-án, kevéssel éjfél előtt a fővárosi Rottenbiller és István utca kereszteződésében kanyarodás közben elgázolt egy a külső forgalmi sávban szabályosan haladó kerékpárost.

Murányi Marcellt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Közlekedésrendészeti Főosztálya segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsította meg, a Népszabadság főszerkesztője a kihallgatáson a segítségnyújtás elmulasztásáért és a baleset okozásáért is elismerte a felelősségét – tették hozzá.

A Népszabadság főszerkesztője szerdán közleményt adott ki, amelyben azt írta: nem észlelte, hogy elgázolt valakit, csak egy furcsa hangot hallott. Csak otthon tűnt fel neki, hogy megkarcolódott a kocsija, ezért visszament a helyszínre, ahol addigra már a rendőrség helyszínelt. A kihallgatáson elismerte a felelősségét, de azt írta: nem gázolt, és tudatos cserbenhagyás sem történt.

Csütörtökön került nyilvánosságra, hogy a kerékpáros több nappal a baleset után életét vesztette. A BRFK közleménye szerint "a rendőrség igazságügyi orvos szakértő bevonásával vizsgálja, hogy a halála összefüggésbe hozható-e a közúti közlekedési balesettel".

Az Index úgy értesült, hogy a férfi a gázolás után kómába esett. Halála április 28-án következett be. Hozzátették: Murányi Marcell valószínűleg nem tudja, hogy a kerékpáros elhunyt, mivel szerdai közleményében még együttérzését fejezte ki.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@Mobil123: Igy van. Ez a rendőrség dolga, csak egyik oldal "igazságát" ismerjük, mivel a holtak nem beszélnek!
Murányi Marcellnek ebben a helyzetben - legalábbis kifelé- nemcsak a saját érdekeit kell nézni, hanem a lapét is!
Mobil123
@bencemacska: Azért csak fura hogy nem állt meg . Vajon miért nem? De legyen ez már az ő dolga és a rendőrségé. Attól még sajnálatos ez az egész , mert ha egy hétköznapi (és ezt értse mindenki úgy hogy Te vagy és) teszünk ilyet már rabszáron vittek volna.
bencemacska
@Mobil123: Nagyon nehéz ebben állást foglalni, mert nem tudunk lényegében semmit.
Én gyalogos vagyok, és nem vagyok jóban a kerékpárosokkal. Nem tudom elfelejteni pl azt, amikor elájulással küszködve mentem a járdán és letolt egy kerékpáros, hogy miért akadályozom őt a haladásban! Nem is lenne ez olyan méltánytalan, ha nem a kerékpár úttal párhuzamos járdán történik. (Kb. 3 m a távolság a kettő között!)
Ő ordított, én simán összecsuklottam, mire ő tovább ment, én meg maradtam. És nem is volt fiatal, hogy valami mentse, hanem középkorú, gyerekkel a hátsó csomagtartóján.

Ezért nem is merek véleményt nyilvánítani, mert tudom, hogy elfogult vagyok!!!
Mobil123
@bencemacska: Nézd mindenki valamilyen szinten elfogult tud lenni ha valami rossz élménye volt valakivel ., és ez így van rendjén. Én is a bringásokkal , de az autósokkal és a gyalogosokkal is :-)))
Vannak hülye emberek és sajnos ezt el kell foganunk . Én nem tudnék így elmenni senki mellett aki az utcán ha összeseik a szem láttára pl..
Knapp75
@bencemacska: Valószínűleg a kerékpárosok követik el a legtöbb szabálytalanságot a közlekedők közül, mert ők az úttesten és a járdán is megtehetik ezt...

Mondjuk a járdán nem kerekezhetett volna, ez szabálytalan, de valahol megértem, ha gyerekkel a hátsó ülésen ott közlekedik, ahol kisebb a veszély.
Sajnos a közlekedési kultúránk része, hogy az autósok egy része nem figyel a kerékpárosokra, a kerékpárosok a gyalogosokra és bizony a gyalogosok egy részének sem tűnik fel, ha kerékpárút van felfestve. Ezt meg kell még szokni.

Kedvencem volt, mikor egy apuka a kisfiának a kerékpárúton állva magyarázta, hogy majd akkor mehetnek át az úttesten, mikor zöld lesz a lámpa, miközben a bicikliseknek is zöld volt a lámpa, csak ők miattuk nem tudtak haladni...
bencemacska
@Knapp75: ma, 00:37

Egy dolgot nem figyeltél meg. Az úttest másik oldalán (4-5m távolságban) szabályos, kiépített kerékpár út megy, amelyik kb előttem 1-2m-re keresztezi a járdát, és én arra figyeltem, hogy jön-e valamelyik irányból kerékpáros, de ő a hátam mögött jött (ahol semmi helye!), és felháborodott, amiért én megálltam a kereszteződés előtt körülnézni. Ahol én mentem, ott még külön van a járda és a kerékpár út, majd keresztezi a járdát és a kereszt utcán már közös lesz a kettő!
(A kerékpár út építésével annak idején a mellettünk levő tenyérnyi zöld felületet tették tönkre!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.