Szerdán a Napi Gazdaság írt arról, hogy információik szerint a Népszabadság "első embere" még március 30-án, kevéssel éjfél előtt a fővárosi Rottenbiller és István utca kereszteződésében kanyarodás közben elgázolt egy a külső forgalmi sávban szabályosan haladó kerékpárost.

Murányi Marcellt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Közlekedésrendészeti Főosztálya segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsította meg, a Népszabadság főszerkesztője a kihallgatáson a segítségnyújtás elmulasztásáért és a baleset okozásáért is elismerte a felelősségét – tették hozzá.

A Népszabadság főszerkesztője szerdán közleményt adott ki, amelyben azt írta: nem észlelte, hogy elgázolt valakit, csak egy furcsa hangot hallott. Csak otthon tűnt fel neki, hogy megkarcolódott a kocsija, ezért visszament a helyszínre, ahol addigra már a rendőrség helyszínelt. A kihallgatáson elismerte a felelősségét, de azt írta: nem gázolt, és tudatos cserbenhagyás sem történt.

Csütörtökön került nyilvánosságra, hogy a kerékpáros több nappal a baleset után életét vesztette. A BRFK közleménye szerint "a rendőrség igazságügyi orvos szakértő bevonásával vizsgálja, hogy a halála összefüggésbe hozható-e a közúti közlekedési balesettel".

Az Index úgy értesült, hogy a férfi a gázolás után kómába esett. Halála április 28-án következett be. Hozzátették: Murányi Marcell valószínűleg nem tudja, hogy a kerékpáros elhunyt, mivel szerdai közleményében még együttérzését fejezte ki.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ágimami
"Halála április 28-án következett be. Hozzátették: Murányi Marcell valószínűleg nem tudja, hogy a kerékpáros elhunyt, mivel szerdai közleményében még együttérzését fejezte ki."

Hát ez nagyon szomorú, hogy egyáltalán nem is érdekelte az áldozata, pedig ennyivel igazán tartozott volna!! Majdnem 1 hónapja, hogy elhunyt az áldozat, de ő nem tudott róla!! Gratulálok!!!
Remélem megkapja méltó büntetését!! Az pedig hogy lemondott, a legkevesebb!!!
Mobil123
Azért azt nem akarom elhinni hogy nem "észlelete" azt, hogy elgázolt valakit !!! Egy ember nem egy egér méret, hogy nem vegye észre !!! Remélem börtönbe kerül hosszú időre.
nemkati
@Mobil123: Azt honnan tudni, hogy nem vette észre, hogy valakit elgázolt?
Mobil123
@nemkati: hát ő mondta ! és ezt nem értem hogy hogy nem vette észre!?
nemkati
@Mobil123: Oké, csak én nem találtam meg, hogy mikor mondta.
Mobil123
@nemkati: "A Népszabadság főszerkesztője szerdán közleményt adott ki, amelyben azt írta: nem észlelte, hogy elgázolt valakit, csak egy furcsa hangot hallott"
bencemacska
@Mobil123: Én azt olvastam, otthon vette észre, hogy karcolás van a kocsiján, ekkor jutott eszébe a furcsa hang és visszament oda ahol akkor mára rendőrök helyszíneltek és közölte, hogy ő volt a tettes.
Állítólag már korábban is elütötte őt autó, sőt a lakása is kiégett, és egyéb baja is volt az elhunytnak. Ezért nem 100%, hogy ebbe a gázolásba halt bele!
nemkati
@bencemacska: Na akkor jól tippeltem, hogy nem most tudta meg Murányi Marcell, hogy elgázolt valakit. Csak azt tudta meg most, hogy az illető később meghalt. Nem tudom, hogy történt a baleset, de akár úgy is lehetett, hogy sötét volt, nem volt kivilágítva a bicikli, és hogy meglökte a biciklist, az lehetett egy kis lökés is, de a biciklis esése súlyos. Mindenesetre én nem ítélem el Murányi Marcellt, mert nem ismerem a körülményeket.
bencemacska
@nemkati: Igazad van. Azért van - állítólag - a rendőrség, hogy felderítse a körülményeket. A bíróság meg azért, hogy azokat értékelve döntse el a tett súlyosságát!
Mobil123
@bencemacska: Nézd nem tudom ki hogy vezet, de azért ha hallok egy furcsa zajt menet közben és elmegyek a bringás mellett akkor megállok. Lehet ezt ragozni utólag , meg magyarázni , szépítgetni , kimosni magunkat a szarból . Majd szervek kiderítik mi történt és hogyan történt.
bencemacska
@Mobil123: Igy van. Ez a rendőrség dolga, csak egyik oldal "igazságát" ismerjük, mivel a holtak nem beszélnek!
Murányi Marcellnek ebben a helyzetben - legalábbis kifelé- nemcsak a saját érdekeit kell nézni, hanem a lapét is!
Mobil123
@bencemacska: Azért csak fura hogy nem állt meg . Vajon miért nem? De legyen ez már az ő dolga és a rendőrségé. Attól még sajnálatos ez az egész , mert ha egy hétköznapi (és ezt értse mindenki úgy hogy Te vagy és) teszünk ilyet már rabszáron vittek volna.
bencemacska
@Mobil123: Nagyon nehéz ebben állást foglalni, mert nem tudunk lényegében semmit.
Én gyalogos vagyok, és nem vagyok jóban a kerékpárosokkal. Nem tudom elfelejteni pl azt, amikor elájulással küszködve mentem a járdán és letolt egy kerékpáros, hogy miért akadályozom őt a haladásban! Nem is lenne ez olyan méltánytalan, ha nem a kerékpár úttal párhuzamos járdán történik. (Kb. 3 m a távolság a kettő között!)
Ő ordított, én simán összecsuklottam, mire ő tovább ment, én meg maradtam. És nem is volt fiatal, hogy valami mentse, hanem középkorú, gyerekkel a hátsó csomagtartóján.

Ezért nem is merek véleményt nyilvánítani, mert tudom, hogy elfogult vagyok!!!
Mobil123
@bencemacska: Nézd mindenki valamilyen szinten elfogult tud lenni ha valami rossz élménye volt valakivel ., és ez így van rendjén. Én is a bringásokkal , de az autósokkal és a gyalogosokkal is :-)))
Vannak hülye emberek és sajnos ezt el kell foganunk . Én nem tudnék így elmenni senki mellett aki az utcán ha összeseik a szem láttára pl..
Knapp75
@bencemacska: Valószínűleg a kerékpárosok követik el a legtöbb szabálytalanságot a közlekedők közül, mert ők az úttesten és a járdán is megtehetik ezt...

Mondjuk a járdán nem kerekezhetett volna, ez szabálytalan, de valahol megértem, ha gyerekkel a hátsó ülésen ott közlekedik, ahol kisebb a veszély.
Sajnos a közlekedési kultúránk része, hogy az autósok egy része nem figyel a kerékpárosokra, a kerékpárosok a gyalogosokra és bizony a gyalogosok egy részének sem tűnik fel, ha kerékpárút van felfestve. Ezt meg kell még szokni.

Kedvencem volt, mikor egy apuka a kisfiának a kerékpárúton állva magyarázta, hogy majd akkor mehetnek át az úttesten, mikor zöld lesz a lámpa, miközben a bicikliseknek is zöld volt a lámpa, csak ők miattuk nem tudtak haladni...
bencemacska
@Knapp75: ma, 00:37

Egy dolgot nem figyeltél meg. Az úttest másik oldalán (4-5m távolságban) szabályos, kiépített kerékpár út megy, amelyik kb előttem 1-2m-re keresztezi a járdát, és én arra figyeltem, hogy jön-e valamelyik irányból kerékpáros, de ő a hátam mögött jött (ahol semmi helye!), és felháborodott, amiért én megálltam a kereszteződés előtt körülnézni. Ahol én mentem, ott még külön van a járda és a kerékpár út, majd keresztezi a járdát és a kereszt utcán már közös lesz a kettő!
(A kerékpár út építésével annak idején a mellettünk levő tenyérnyi zöld felületet tették tönkre!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.