Lázár János lecseréli a paksi atomerőmű vezetőségét. Habár hivatalosan a hatékonyság növelésével indokolták a döntést, miszerint nemzetközi menedzsmentre bízzák a feladatot, sokkal inkább a zsíros állások „simicskátlanításáról” lehet szó – írta a NOL.hu.

Ugyanis a kormány ­egyre inkább gazdasági holdudvara kifizetőhelyeként tekint Paksra: az atomerőmű éves szinten hatmilliárd forintot költ kommunikációra, a bővítési beruházásban pedig jelentős szerepet szán az „udvari beszállítóknak”. – írták. Belső informátoruk elmondása alapján „Magyarországnak csak egy nukleáris elitje van”, amely jelenleg nem élvezi Orbán Viktor bizalmát, mivel Simicska Lajos köreihez tartozó emberekből áll.

Az erőmű szakmai vezetése számos ponton nem ért egyet a paksi bővítés terveivel: sem a nyílt vízhűtéses megoldással, sem a közel tíz éven át előkészített nemzetközi tender elhagyásával, sem a régi és az új reaktorok együtt működtetésével. Egy atomreaktor teljes szakmai vezérkarát elég nagy felelőtlenség volna csak úgy, pusztán politikai okokból lecserélni, hiszen a szakmai tudás ebben az iparágban elengedhetetlen. Lázárék ezért keresik külföldön, fejvadászokon keresztül azt a „nemzetközi menedzsmentet”, akik pótolni tudják a hazai vezetőket.

A Paksi Atomerőmű Zrt. lefejezése ellen még azok is tiltakoznak, akik alapvetően támogatják a beruházást. Az Energiapolitika 2000 Társulat, amely Bencsik János fideszes képviselő szerint a nemzeti érzelmű energetikai szakértőket tömöríti, a napokban adta ki tiltakozó állásfoglalását és aggodalmukat fejezték ki annak láttán, hogy a szakmai érdekek egyre inkább háttérbe szorulnak.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ha Simicska csak azért juttatta a vezetőket oda, hogy az ő emberei legyenek ott, akkor egy címeres gazember, mert az atomerőmű szakma és nem primitív politikai játék.
Ha Orbán csak azért meneszti a vezetőket, mert Simicska emberei, akkor nem miniszterelnök, hanem egy politikai kókler.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.