Akár negyven ügyet is lehet majd intézni az e-kártyával – erről a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEK KH) elnöke beszélt az M1 aktuális csatorna szombati műsorában. 

Ignácz István elmondta, az e-kártyát 2016 január elsejével vezetik be felmenő rendszerben. Drágább lesz mint a ma gyártott személyi igazolvány, hiszen az új kártyában lesz egy úgynevezett tárolóelem, ami alkalmassá teszi adatok tárolására, így különböző közigazgatási eljárásokat tudnak majd intézni vele.

Az új okmány összevonja majd a személyi igazolványt, a lakcímkártyát, az adókártyát, a TB-kártyát, valamint kibővíthető lesz közlekedési kedvezmények igénybe vételére jogosító kártyákkal és akár diákigazolványként is funkcionálhat – közölte.

Hozzátette: az útlevelet nem fogja felváltani.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakurasz
Újra egy légből kapott, hirtelen ötlet amit keresztül visznek minden áron! Se hatástanulmány, se más országok gyakorlatának összevetése, se a biztos háttér megteremtése elsődlegesen. Majd nem működik évekig és meg kell tartani a régi cuccokat is, de ők megcsinálják! Mert tévedhetetlenek, okosak és csakazértis! A haver meg meggazdagszik a kártyagyártáson! (Elsődleges szempont!!) Itt Svédországban van egy személyi, jogosítvány és ha akarsz, útlevél. Ennyi! Ott laksz, ahol mondod. Ha elköltöztél, szólsz a bankodnak, a munkaadódnak, önkormányzatnak, munkaügyi központnak. Tudomásul veszik és oda küldik a leveleidet. Ügyet intézni itt tíz percig tart, ha foglaltál időt akkor csak öt. Negyven ügyet? Na és? Sorban állni akkor is kell, mind a negyvenért! Én azt mondom, igazolva leszek, amikor kiderül, ki fogja gyártani azokat a kártyákat!
pbalage
Drágább lesz a réginél, meg is néztem az alibaba.com-on, hogy mibe kerül mostanában egy ilyen szar.
Aszongya:

www.alibaba.com/product-detail/128k-SIM-card_60154720073.html?s=p

erre már rá van nyomtatva valami hajasbaba is, nyilván valami drágább fajta kell, amiről letörölgetik a szorgos kínai kezek a fosadékukat.

Lényeg a lényeg:
ha nagyon faszát akarsz, akkor 150 forintból megúszod.

Államilag generált geciség az egész, mert tutkó, hogy 10 ezernél 'olcóbban' nem lehet majd 'megúcni'.
lampa laz
Ami ennyi adatot tartalmaz, már eleve csak rossz lehet a tulajdonosának, ha esetleg elveszti. Helyette ott van az újjlenyomat, amit még hamisītani sem lehet és csak nagyon ritka esetekben szoktunk elveszíteni. Ja, és ez az azonosító mindig kéznél van.
pbalage
találtam mást is, pl. kutyacsip:
www.alibaba.com/product-detail/Small-GPS-chip-for-tracking-dogs_1643123161.html

ez is királyság lehet, 20 forint az egész, nem tudom hogy működik, de például nem is nagyon érdekel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.