Magyarország azon kevés országok közzé tartozik az Unióban, ahol csökkentek a rezsiköltségek egy év alatt.

Az Eurostat adatai szerint 2,9 százalékkal nőtt az áram és 2 százalékkal a gáz ára, csak Romániában olcsóbb a gáz, mint itthon és a magyaroknál csak a bolgárok fizetnek kevesebbet az áramért – szemezgette ki az Origo.

A kormány pedig azt tervezheti, hogy az Émász és az Elmű egy részének felvásárlása után tovább nyomja lefelé az árakat.

A lap azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy noha a statisztikák szerint rendkívül jól állunk, a keresetekhez képest mégis nagyon megterhelőnek érezzük a gáz és a villany kifizetését.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Hagyjuk már ezt a hazug rezsi förmedvényt.
Ha ingyen lenne a gáz, az sem kompenzálná az egyéb megszorításokat, elvonásokat, adóemeléseket, a megduplázott adónemek számát, szánalmas béreket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Hagyjuk már ezt a hazug rezsi förmedvényt.
Ha ingyen lenne a gáz, az sem kompenzálná az egyéb megszorításokat, elvonásokat, adóemeléseket, a megduplázott adónemek számát, szánalmas béreket.
Freewolf
Bezzeg, amikor a szoci érában többször is emelték a gáz és az áram árát, abba nem döglöttünk bele! Most, hogy kevesebb, abba igen! Normális az aki ilyeneket írogat:
lampa laz
@Freewolf: Aki Én tökéletesen leírt az egyik részét a rezsirizsának, a másik pedig az, hogy ez az átkozott energia nem képes mezítláb gyalog besétálni a háztartásokba, hanem vezetéken mászik. Ezeknek meg van egy csúnya tulajdonsága, az egyik lyukad a másik szakad és ráadásul még pénzbe is kerül a javítás, felújítás esetleges beruházások stb., stb. így már azért kicsit más a dolog ugye, mert a végeredményt nekünk kell kifizetni, mivel az állam pénze mi pénzünk.
Macskaszem
@Freewolf: Hiába alacsony a rezsi, ha a fizetések a béka segge alatt vannak. Mondhatod erre nagyokos, hogy jó helyen kell dolgozni, de aki dolgozik, annak jogos elvárása, hogy ne nyomorszinten éljen. Ez csak Gecisztánban normális, meg az orbánrajongó gyökerek agyában.
Freewolf
Az átlagkereset nem csökkent. Az infláció szinte nulla. Csökkentették a gáz, villany árát! A régi, hasonló bérből, a magasabb díjat fütyörészve kifizettük, most pedig ugyan olyan, vagy magasabb kereset mellett az alacsonyabb díjat már nem bírjuk el! Érthető és logikus okfejtés! :-D
Freewolf
Nem lenne annyi elég, hogy Basszus, nem kedvelem Orbánt, de ez jól jött!?
Aki Én
@Freewolf: Ennyi földöntúli butaságot hogy a bánatba lehet összehordani? Neked nincsenek barátaid, akik néha jóindulatúan figyelmeztetnének?
Már tényleg annyit próbálunk segíteni, miért kell mindig nulláról kezdeni?
De most komolyan, már az is vicces, hogy ide jársz téríteni... Döbbenetes... komolyan mondom, döbbenetes :( Azt is látod amit elvesznek, vagy csak amit látszólag adnak? Ez olyan, mintha a zsebesnek megköszönnénk, hogy vissza ad némi aprót a taxira.
Nem lenne elég annyi, hogy basszus, kedvelem orbánt, na de azért nem mindenki hülye?
Toby
Ausztriában kb. annyit fizetnek az energiahordózokért az osztárok, mnit mi, azonban a jövedelmet nem is lehet összehasonlítnai ! Ez a legnagyobb gond !
justhpeter
@Freewolf: Ne higgy senkinek. Menj be a boltba és nézd meg a tejföl árát. Egy évvel ezelött 175 gr. poharas tejföl 105.-Ft. Ma 135.-Ft. Kérd el nyugodtan a számlát, hogy otthon, magányodban tanulmányozhasd. Csak egy tételt írtam. Nem akartalak fárasztani.
Toby
@justhpeter: Akár elismerik ( a gecik ! ) akár nem, minden drágult rendesen !
Ma vásároltam a Teszkóban tisztításhoz denaturált szeszt, 999.Ft/flakon árban !
Ugyenez 1 hónappal ezelőtt 755 Ft. volt !
Arról nem is beszélve, hogy a "polgárbarát" önkormányzat, zsinórban kiterjeszti a parkolási fizetős övezeteket, lassan már a szomszéd faluig ér a fizetős övezet !
Mindeközben orbánc . a geci! - veri a taknyát, hogy milyen f@szán megátmogatták az önkormányzatokat és erről még parfasztvakító szerződéseket is kötnek !
paolo006
Ezeknek az agycsökevényeknek hiába magyaráztok. Beleszorolt az orbánc seggébe a fejük. A rezsicsökkentéssel kimosták az agyukat. Ezek nem látnak az orruknál tovább. Mindenre csak kommunistáznak meg hazaárulóznak. Totális csődtömeg az összes. Reménytelen.
paolo006
József Zetz:te meg egyszerűen csak mongolidióta vagy. Ökör!!! Ennyi.
Desischado
Bemásolok egy linket, olvassátok el! A rezsicsökkentésről meg annyit, hogy előbb ordasul felemeltek mindent, a nyakunkba sóztak egy csomó adót, miközben az adójóváírást és a szociális juttatásokat csökkentették, hogy csak egy példát mondjak. A gáz mindenütt jóval olcsóbb volt, itt egy kicsivel csökkentették, - és előtte többször megemelték, - a többit meg szépen zsebre vágták. ez főleg a nagykeresetűek és a gazdagoknak segített. És közben emelték az árakat, ahogy Toby nagyon helyesen megállapította. És erre büszkék! Persze ezt csak a birkák vették be, egy értelmes ember nem!
Jankó123
József Zetsz
Írod:
"Neked is jobb volt amikor a szolgáltatók extra profitját fizetted."

Pécsett néhány éve elzavarták a Suez nevű Francia vízszolgáltatót és kreáltak helyette a Tettye Forrásház nevű önkormányzati szolgáltató, mondván, hogy így majd olcsóbb lesz a lakosságnak a vezetékes víz.

Én csak egyetlen dátumot kérek tőled, hogy a Suez áránál mikor szolgáltatott olcsóbban vizet az önkormányzati Tettye forrásház.
-Utána beszélgethetünk a gaz multik extraprofitjáról!
kkalman
@Desischado: tegnap, 23:34 Írod: "Bemásolok egy linket, olvassátok el!"
Rendben, én elolvasok mindent, de hol a link?
kamazuka
Bizony bizony megtörtént a ha csak mostanában is nem ez van gyakorlatban,hogy áramszolgáltatónál,osztályvezetőiszint és a felett, kedvezményesen kapta a dolgozó a kwh-t és megnevezhetett még egy családot.A korlátlan gépkocsihasználat,és a telefonhasználat 100 ezer ft-ig csak grátisz volt mellé.Fáj nem fáj ez a story a kedves fővárosunkban volt gyakorlat.Akkor mi mehetett vidéken?
Bármíly fájó,de ez a gyakorlat nem a mostani csapat érájában születetett.
S hogyan bírtuk ezt a jólétet fenntartani?
Egyszerű.
Hülyének néztek minket a szolgáltatók.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.