Volt fideszes sárvári önkormányzati képviselő cége is bekeveredett a nagyszabású csalássorozatba, amelynek 84 vádlottja van. Köztük található a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) több akkori vezetője is. B. Józsefet jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással vádolják, amely miatt akár 1–5 évig terjedő börtönt is várhat rá – írta a Blikk.

A nyomozás adatai alapján B. vállalkozása, a Vasi Elektro-Ép Kft. 233,5 hektárnyi földterület után nyújtotta be támogatási igényét 2013-ban, amely után 16,3 millió forintos uniós támogatást kaphattak volna. Ám lebuktak, mert erre valójában nem voltak jogosultak, hiszen sosem foglalkoztak mezőgazdasággal. Az ügyben a politikus egyik családtagja is vádlott, aki saját cége révén 17,7 milliós támogatáshoz próbált jogosulatlan módon jutni.

Ám a pénz 40 vagy 50%-át vissza kellett volna fizetniük a szervezőnek, D. Miklós MVH-elnökhelyettesnek, aki elsőrendű vádlottja az ügynek.

B. József végig azt állította, nem követett el bűncselekményt és gyanúsítottként vallomást nem tett.

Nem tudok semmiről, nagyon régen nem kaptam értesítést, és egyébként sem nyilatkozom, tavaly lezártam a politikát. Belekevertek rendesen, remélem, a bíróság majd igazságot tesz

- nyilatkozta a Blikknek.

Ha nem keveredik a botrányba, B. egyébként indult volna a tavalyi őszii önkormányzati választásokon, de az ügy miatt az utolsó pillanatban visszalépett.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
"Fideszes politikus is a földmaffia-ügy vádlottja"
Mi ebben az új ? Az egész fideSS maga a földmaffia. Csak Polt miatt nem ül a vádlottak padján a fideSS központi bizottsága, parlamenti képviselete és tagsága. Az egész párt a maffiarendszerre épül. Oszt' Jónapot !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
Miért csodálkoztok ezen???Nem jutott el a tudatukig hogy amit csinálnak az törvénytelen!!!A la kuszaszem!!!
soljanka
Az oknyomozói újságírás csúcsa az lesz, ha valaki felderít egy mutyit, amiben nem szerepel fideszes politikus.
Senara
Fideszes politikus is a földmaffia-ügy vádlottja ... hozzátenném a főkolompos aki levezényelte , megszervezve , bűnszövetkezet hozott létre .
nezelodo
@Senara: Tudhatnád, bűnszövetkezet csak szoci lehet, a fijjuknál egészpályás letámadásnak hívják, esetleg egyenkénti levadászásnak, hogy egy az őskoroktól antikommunista nézeteket valló Kövér et.-t idézzek.
soljanka
@Senara: És akkor mi van? Őt nem lehet tetten érni. Neve sehol nem szerepel. Aláíró strómanjait meg megvédi.
Lassan az az érzésem, hogy épp azért van G.Viktor ott, ahol, mert tényleg igazak a pletykák, és van baj a fejében. Így - ha esetleg lenne- az elszámoltatásnál simán hivatkozhatnak a diliflepnire.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.