A javaslatot a képviselők 133 igen szavazattal, 39 nem ellenében hagyták jóvá.

Jövőre a jelenlegi 16-ról 15 százalékra csökken a személyi jövedelemadó kulcsa. 2016-tól kezdődően négy év alatt fokozatosan a duplájára, a mostani gyermekenkénti havi 10 ezerről havi 20 ezer forintra nő a két eltartott után érvényesíthető családi adókedvezmény mértéke.

Fontos változás, hogy a sertés tőkehúsok értékesítését is a kedvezményes, 5 százalékos adómérték alá sorolja a törvény.

A magyar kormány és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) között idén február 9-én aláírt megállapodásnak megfelelően a bankadó felső kulcsa a hitelintézetek esetén az adóalap 50 milliárd forintot meghaladó része után 2016-ban 0,53 százalékról 0,31 százalékra, 2017-ben és 2018-ban 0,21 százalékra csökken.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hofipisti
Azt még nem tudják, hogy az idei költségvetést hányszor kell még módosítani, de hülyítik a népet a "történelmi lépés"-sel, az 1% SZJA-csökkentéssel, ami az átlag jövedelemmel rendelkezőnek +2 ezer, a legszegényebbeknek ezer alatt, a felső tízezernek pedig 15 - 20 ezer. Szép kis bódító mese a tábornak! Persze közben addig sem beszél senki a Brókerekről, az M4-ről, az MTVA-ról, arról, hogy ki volt a többi öt.
Van egy láda konyakom arra, hogy ezt a költségvetést még ebben az évben módosítani fog kelleni. Magyarország jobban teljesít!
nemjoezigy
A Fidesz adópolitikája mindig is a gazdagokat segíti!
És nem csak az adópolitikája, hanem minden intézkedése a gazdagokat segítette!
Ezért érthetetlen számomra, hogy vannak olyan nem gazdag(nak kinéző) emberek, akik a fideSSkdnp demagógiáját elhiszik!
Azon meg nagyon csodálkozok, hogy a jobbik is egyet ért a gazdagok további gazdagításával, a szegények további relatív szegényítésével!
Desischado
Ez megint csak a jómódúak és a gazdagoknak segítség, az egyszerű kisemberek semmit sem fognak érezni belőle!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.