Bicikliző testvérpárt ütött el az egyik balatonfüredi kereszteződésnél egy autós szombaton. A nagyobbik 13 éves lány csonttörés nélkül úszta meg a balesetet, de 9 éves húgának szilánkosra tört a koponyája a bal agyféltekéjénél. Így hiába élesztették újra és vitték mentőhelikopterrel a győri kórházba, vasárnapra beállt nála az agyhalál. A szülők ekkor pedig beleegyeztek: felajánlják gyermekük szerveit.

A BorsOnline-nak azt mondta az édesapa:

Azt akartam, hogy legalább másokban tovább élhessen. Azt mondták, hogy nem árulhatják el, hova kerültek a szervei, de mi a feleségemmel, Edinával azt szeretnénk, ha legalább egy névtelen köszönő levelet kaphatnánk a családtól.

A nagyobbik lánynak még nem mondták el, mi történt a húgával, nehogy összetörjön. A családban öt gyermek volt.

Az egyik szomszéd elmondása szerint – aki látta a balesetet - a gyerekek megálltak a kereszteződés előtt: lent volt a lábuk a földön, így nem igaz, hogy kihajtottak az útra.

A baleset színhelyét, a Noszlopy és a Völgy utca kereszteződését valóban nehéz belátni, ezért azóta az apuka már járt a balatonfüredi polgármesternél is, hogy megkérje, tegyen valamit az út biztonságosabbá tételéért.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
A gyermekhalálos szervfelajánlás mindig szíven üt, tisztelem és becsülöm a szülőket, minden részvétem az ővék !
Mariner1
Részvét, tisztelet és hála a szülőknek.

Szinte szégyenlem... Nem szólnak a hírek arról, hogy volt-e bukósisakja a kislányoknak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.