A Fidesz adópolitikája továbbra is a gazdagokat segíti – jelentette ki Schiffer András, az LMP társelnöke kedden Szombathelyen, a városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus arra reagált, hogy az Országgyűlés kedden elfogadta a jövő évre érvényes adótörvényeket.

Hozzáfűzte: szemben azzal, amit a Fidesz kommunikál, a helyzet az, hogy az Orbán-kormány a gazdagok adóját csökkentette újra, szemben az LMP az adótörvények vitájában kifejtett alternatívájával, ami valódi adócsökkentést jelenthetett volna.

A Fidesz 2016-ra olyan adócsökkentést fogadtatott el, amelynek érvényesülésével egy államtitkár 10 ezer forinttal visz többet haza, egy ápolónő havi jövedelme viszont mindössze ezer forinttal emelkedik – jelentette ki Schiffer András.

Az LMP társelnök-frakcióvezetője elmondta: pártjuk az adótörvények vitájában háromkulcsos személyi jövedelemadó bevezetését szorgalmazta, amelynél a minimálbért nulla, a minimálbér és az átlagbér közötti jövedelmeket 12 százalékos, az átlagbért meghaladó jövedelmeket pedig 24 százalékos adó terhelte volna.

Kijelentette: amennyiben elfogadták volna a javaslatukat, az átlagbér nettója elérhette volna a 202 ezer forintot.

Szólt arról is, hogy az LMP javaslatában egy 6-6,5 százalékos járulékcsökkentés is szerepelt, ami elsősorban a kezdő mikro- és kisvállalkozások számára hozhatott volna könnyebbséget, továbbá nem csupán a sertéshús áfáját csökkentették volna öt százalékra, hanem a helyben termelt élelmiszerekét és a közösségi közlekedését is.

Schiffer András hangsúlyozta: pártjuk radikálisabb adócsökkentést szeretett volna, olyan háromkulcsos adórendszert, amely a minimálbérből és átlagbérből élők tömegeit segíti és közben kimondja azt is, hogy fizessenek többet a gazdagok.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Mire számított Schiffer ? Szegények támogatására ? Meg kell teremteni az új "elitet". Az másik kérdés, hogy miért csak a g...kből.
nemjoezigy
A Fidesz adópolitikája mindig is a gazdagokat segíti!
És nem csak az adópolitikája, hanem minden intézkedése a gazdagokat segítette!
Ezért érthetetlen számomra, hogy vannak olyan nem gazdag(nak kinéző) emberek, akik a fideSSkdnp demagógiáját elhiszik!
Január
@justhpeter: Egyébként nagyon jó lenne már, ha a szegényeket is támogatná a kormány, azaz nem lehetetlenítené el az embereket, a munkanélküliséggel, a jövedelemnélküliséggel.
Igen, sajnos nélkülöznek rendesen, és van, aki már - nem kevesen- kéreget.
Nem lehet úgy végig menni a városon, hogy 3-4 ember ne kérne, és már az összeget is mondják, hatalmas paksaméta orvosi látlelettel igazolva, hogy gyógyszerre kellene a pénz, és ezek egyáltalán nem lumpen kinézetű emberek, csak az élet árnyékos oldalára sodródtak.
Sajnos itt egyik ember megoldani a másik gondját nem tudja. Ezt megoldani csak a politika tudná, ha akarná...
Már kialakult az elit, most már túl sokan is vannak és mind többet akarnak, a szegények pedig sodródnak a lét határára, a szociális háló már nagyon lyukas.
colibri
Megmondta a csúti, hogy folytatjuk! és ezt kivételesen be is tartja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.