Lefújták a ballagási ünnepséget a harkai általános iskolában, mert az igazgató szerint rossz magaviseletük miatt nem érdemlik meg. Erről a szülőket szóban értesítették.

A Kisalföld.hu szerint a ballagási ünnepség helyett egyszerű évzárót tartanak majd az osztálytermekben.

Tvordy Beáta iskolaigazgató annyit mondott, hogy a ballagás megszervezése az igazgató és a tantestület hatáskörébe tartozik. 

A szülők a lapnak azt mondták, hogy a 18 fős osztályból csak 4-5 rosszalkodó gyerek van, de egyikük már nevelőotthonba került.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Lehet, hogy az igazgató néni élet halál ura szeretne lenni ? Bizonyára csak az lehet, hiszen pedagógusnak alkalmatlan.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Lehet, hogy az igazgató néni élet halál ura szeretne lenni ? Bizonyára csak az lehet, hiszen pedagógusnak alkalmatlan.
verum
"A szülők a lapnak azt mondták, hogy a 18 fős osztályból csak 4-5 rosszalkodó gyerek van, de egyikük már nevelőotthonba került."
Csak? Bagatell! Tartsák csak meg a ballagást, hadd szokják, hogy egy következmény nélküli országba nőnek bele!
Anna Mária
@verum: A kollektív büntetést előszeretettel alkalmazták a nácik és a kommunisták.
papa.49
@justhpeter: Tudomásom szerint az általános iskola NEM ÁTNEVELŐ TÁBOR, vagy tévedek, az igazgatónő, meg nem lehetne ,,KÁPÓ,,!!!
nemkati
@justhpeter: Az igazgató nénit azonnal páros lábbal ki kéne rúgni. Az általánosból ballagás van olyan jelentős esemény, mint a középiskolából. A gyerekeknek biztosan. Kíváncsi lennék, a 18-ból hányan fognak jó érzéssel visszagondolni erre az iskolára.

Volt szerencsém egy hete részt venni egy Waldorf általános iskolai ballagáson. Összehasonlíthatatlanul szebb volt, mint az én akkori ballagásom. A gyerekek is, a tanítók is összeszorult szívvel, meghatottan búcsúztak egymástól, a tanítóktól, a társaiktól. Olyan sok jó ötletet, kedvességet, szeretet láttam ott, amilyenhez nem vagyunk szokva az iskolában. Pedig annyira nem vagyok oda a Waldorf iskolákért. De ezek után ez a kontraszt bennem azt a gondolatot keltette, hogy a harkai igazgató nem való oda, ahol van. Inkább csirkefarmot vezessen.
Anna Mária
@nemkati: Á, inkább semmiféle élőlényhez ne kerüljön közel az ilyen.
Dr. Felipe
Hát ezt meg hogy elvtársak?

Akkor a 4-5 rosszalkodó gyereket ki kell emelni és a többi gyereknek megtartani az ünnepséget mert általános iskolai ballagás minden gyerek életében csak egyszer van. Gyalázat hogy ettől megfosztották őket.
verum
@Anna Mária: - azért ne ess tévedésbe. A kollektív büntetés alakítja a felelősségtudatot. És negatív tettekről, megnyilvánulásokról van szó, bár konkrétumot nem tudunk.
Azonban nem hiszem, hogy egyszeri, vagy kétszeri bagatell alkalom, vagy amolyan diákcsíny lehetett ez az iskolában. Nem hiszem, hogy tanár ok nélkül dönt így. Nem hiszem, hogy a többi diák teljesen vétlen abban, hogy az a 4-5 gyerek renitens.
levi
Igazgatónőelvtárs tuti Degecen született... Azt a 4-5 szarjancsit haza kell zavarni, mi értelme elrontani mindenkinek a ballagását? Ja igen, ha azt a 4-5 gyereket küldi csak haza, akor rasszizmus.
Anna Mária
@verum: Nem.
A kollektív büntetés nem alakítja a felelősségtudatot.
A gyerekek egymás viselkedéséért nem tehetők felelőssé, nem az a dolguk, hogy egymást neveljék, arra ott vannak a felnőttek.
A kollektív büntetés igazságtalan, a totalitárius rendszerekben előszeretettel alkalmazták az egyének megtörésére.
Felejtsd is el.
nemkati
@verum: Szerinted ez a büntetés nevelési célzatú? Ettől a gyerekek magukba szállnak, és azt mondják, ígérem, ezután jó leszek? Szerintem rossz szájízzel hagyják ott ezt az iskolát. És jó érzéssel, hogy megszabadultak onnan.
1magyar
A ballagások is már csak a rongyrázásról szólnak. A szülőknek mélyen a zsebbe kell nyúlni, középiskola után főleg. Menyasszonyi ruhához hasonló drága ruhakölteményeket varratnak ill kölcsönöznek a keringőhöz és más nagy felhajtáshoz.
Szerényebben is előadhatnák mert szerintem nem minden szülő engedheti meg magának, a tanároknak szinte kötelező drága ajándékokról nem is beszélve.
verum
@Anna Mária: - esmét egyet nem értés esete forog fenn. Én nem kérem, hogy felejtsd el a te véleményed és ne várd, hogy én felejtsem el az enyémet.
Sok mindent írnék, de ha neked kinyilatkoztatásaid vannak, akkor maradj meg benne, de ne várd, hogy más is elfogadja.
verum
@nemkati: - ha a sok fegyelemsértés eddig nem okozott rossz szájízt, akkor mindegy hogy milyen emlékkel mennek el onnan a gyerekek, mert morálisan megbuktak.
nyanya001
Az igazgató sem érdemli meg hogy igazgató legyen !
Ezek után nem csodálkoznék, ha őt is lefújnák...
nemkati
@1magyar: Így van sajnos. De én most arra láttam példát, hogy kevés pénzből is lehet egy életre szóló emléket ajándékozni a ballagóknak. Na persze az eltelt 8 év sem mindegy, hogy milyen volt, amin ugye a ballagás a korona.
nemkati
@verum: Azt hiszem, nem fogunk ebben közös álláspontra jutni. Inkább az iskola, a tanárok, és az igazgató bukott meg.
papa.49
@verum: Ne ess tévedésbe kedves barátom azért mert van néhány rossz gyerek az osztályban a többit megfosztani a ballagástól, szerintem nem vall nagy nevelői képességekre, nem a kollektívát kell büntetni az egyének hibáiért, hanem az egyént... Arról már nem is beszélve hogy ennek a kollektívának a ballagással nagyjából vége is van...Ki erre, ki arra, az se biztos hogy találkoznak egymással egyáltalán...Magyarul megfosztották azokat akik normálisan viselkedtek, tanultak egy élménytől, egy nevelő rossz döntése miatt, ezt nem tudom elfogadni...
verum
@nemkati: - nem bizony. Mert kb. ez az a pont, ahonnan én nem vagyok liberális. Mert a szabadság nem szabadosságot jelent. Ilyen korban már bizony sok gyerek alkoholt iszik és droghoz is nyúl. Tanár sem nagyon tud ilyenkor mit tenni.
Bizony, vagy egy határ, amit nem lenne szabad következmény nélkül hagyni átlépni gyereknek. És ezért elsősorban a szülő a felelős! Tanárnak sokkal kevesebb a lehetősége.
A gyereknek meg tizennégy éves korára kell hogy legyen annyi esze, hogy tudja, ha rosszat tesz, nem csak magának árt vele, hanem környezetének is. És ezt nem fogja megtanulni néhány ejnyéből!
verum
@papa.49: - én mégis jónak tartom, ha arra fognak emlékezni a diákok, hogy nem lehet mindent.
Mert nem hiszem, hogy bagatell diákcsínyekről van szó.
Ez a véleményem.
nemkati
@verum: Azt mondod, "ezért elsősorban a szülő a felelős". Akkor végképp nem értem, hogy miért a gyereket kell büntetni?
papa.49
@verum: Rendben elfogadom, EZ A TE VÉLEMÉNYED...
nemkati
@verum: Én nem hiszek semmit, mert fogalmam sincs, hogy bagatell diákcsínyekről, vagy súlyosabb vétségekről van-e szó. Erről ugyanis nem tudni semmit.
wagabund
aki látott már katedráról vásott kölköt, az tudja, mit jelent év végére kiborulni...

ha már a tanárok odáig jutnak, hogy ezt a megismételhetetlen örömöt elhárítják, akkor ott qurva nagy a baj... próbáljunk meg bízni a tanárokban...

könnyebb a tanárokat ekézni, alázni, cipőt törölni beléjük, mint a szülőknek egymás közt megbeszélni, miért is olyan rossz az a gané pistike és bandája? talán nem a tanár a gané...

szerintem
verum
@nemkati: - az azért sokat elárul, hogy az egyik gyerek nevelőotthonba került.
Anna Mária
@verum: Ne fogadd el a véleményemet, bár ha olvasnál egy kis pedagógiatörténetet, rögtön láthatnád, hogy igazam van.
verum
@nemkati: - 21:19-re - mert egy ekkora gyereknek már bizonyos szintig kell viselnie a tettei következményét.
De ha nem érted, miről beszéltem eddig, akkor már maradjunk annyiban, hogy ezt sem érted -- és szintén egyet nem értés forog fenn.
Ennyi.
verum
@Horizont: - ha abban a tanári karban hosszú ideig tudnak az egyikük pedofil magatartásáért, akkor bizony szerintem kollektív felelősség forog fenn.
Ennyire lazák lennének az erkölcsi normák...?
nemkati
@verum: Így van, nem értem, hogy miről beszélsz. Gondolom, azért, mert nem akarom érteni.
verum
@Horizont: - értem. Tehát ha egyetértünk, jókat írok, ha nem, akkor nem. Nálam ez egy picit másként működik.
Maradjunk annyiban, én vállalom hogy szerinted nincs igazam, mert szerintem meg igen.
verum
@Horizont: - ok, semmi gáz. Én is így gondoltam.
Dr. Felipe
Az igazgató néni is inkább áramot vezessen a trolibuszon mint iskolát.
Anna Mária
@verum: 21:07
Na, ez már durva.
Tizennégy éves gyerekekről írod, hogy "erkölcsileg megbuktak"?
Itt most te buktál meg, de nagyon.
verum
@Anna Mária: - bizony ezt írtam és vállalom is.
Aki megbukott, mindig ismételhet, javíthat - de előtte tisztán kell látnia, hogy megbukott!
És egy tizennégy éves gyereknek már bizony van erkölcsi érzéke - és nem mindegy, hogy a környezete hogy értékeli!
verum
@Anna Mária: - hiszem, hogy a gyerekek felé a felnőttnek határozott elvárás kell, határozottan meg kell mutatni a határokat. Azokat úgyis feszegetik, ez nem csak gyereki, emberi tulajdonság is.
Aki nem ismer határt, abból gátlástalan lesz. Igaz, van akiben elve megvan a gátlás, de van akiben csak a környezet elvárása során alakul ki.
Te meg beleesel abba a hibába, hogy mindenkit egy kalap alá veszel. Ez ebben az esetben sem szerencsés.
De én tényleg abbafejezem, mert minden csak szerintem -- a vitának sajnos nincsenek meg itt sem a feltételei.
Ezt újra és újra tudomásul kell vennem - de elfogadom. Eszerint fogom folytatni az itteni hozzászólásaimat.
verum
@verum: - még valami. A korlát nem rabság, hanem kapaszkodó. A lényeg csak abban van, hogy hol húzódik. És itt kell észnél lenni. De ebbe már nem megyek itt bele.
nemkati
@verum: A 14 éves még nincs kész. Egy rakás tulajdonságot örököl a génjeiben, de hogy a rossz tulajdonságai ellen küzdjön, az nem megy mindenkinek könnyen ebben a korban. Aztán példákat lát maga körül, otthon, iskolában, barátok, ismerősök között, amik hatnak rá, amiket követ. Igen, abban igazad van, hogy elsősorban a szülőnek van nagy felelőssége, aztán a tanároknak, hogy milyen felnőtt válik belőle. A szülő jó esetben a szeretetével hathat rá és terelheti jó irányba, a tanár pedig szakember, nem csak a tudás átadásában, hanem a nevelésben is (az kellene legyen). Úgyhogy azt nem tudom elfogadni, hogy a teljes felelősséget a gyerekre hárítják a kezelhetetlensége miatt. Még annál a 4-5 gyereknél sem, de még annál az egynél sem, aki már intézetben van. És pláne nem az összes többinél.
Anna Mária
@nemkati: Semmit sem bizonyít, kiváltképp azt nem, hogy bármelyik gyerek "rossz" lett volna, hogy egy szerencsétlen gyerek intézetbe került. Nyilván rettenetes körülmények között élt, nem volt, aki gondoskodjon róla, nem volt aki nevelje.
A pedagógusok rettentő nagy szakmai hibát követtek el, ha ma, 2015-ben a kollektív felelősséget alkalmazták, amikor az már nagyon régen a kukába került, oda, ahová való. Ez a történet egyértelműen annak a pedagóguscsapatnak az alkalmatlanságát bizonyítja - kötelező továbbképzésre velük!
Rémes, hogy ilyesmi egyáltalán megtörténhet, még rémesebb, hogy vannak olyanok, akik ilyesfajta módszereket helyeselni képesek.
nemkati
@Anna Mária: Az a borzasztó ebben, hogy az igazgató, a hatalmával visszaélve a saját kudarcát a gyerekeken bosszulja meg. Sajnálom egyébként a tanárokat is, mert rettentő nagy súly helyeződik rájuk, a mai oktatási rendszer nem kedvez nekik, és egyre többet kell cipelniük a vállukon egyre kevesebb anyagi és erkölcsi megbecsülésért. De ez nem ok arra, hogy mindenkit mindenáron alkalmazni kell, azokat is, akik nem odavalók.
nemkati
@Anna Mária: Mert aki nem oda való, aki nem felébreszti a gyerekekben a vágyat a tudás, a tanulás iránt, hanem türelmetlenségében, hozzá nem értésével elriasztja őket, az sokkal többet árt ezzel, mintha nem csinálna semmit.
Anna Mária
@nemkati: Nem hiszem, hogy a pedagógusok jövedelme csökkenne és azt sem, hogy egyre több terhet kellene cipelniük. A gyerekszám alacsony.
Nagyon sok a teljesen alkalmatlan pedagógus, sajnos rossz a helyzet a szakmában.
Anna Mária
@nemkati: 22:34
Így van. Nagyon kevés jó pedagógussal volt szerencsém találkozni sajnos.
nemkati
@Anna Mária: De az a kevés aranyat ér, nemde? :))

Na, ezt a témát jól kiveséztük. Részemről minden lényegeset elmondtam, amit akartam.
Anna Mária
@nemkati: Igen, az elsős tanító nénimre így hatvan év távlatából is nagyon szívesen emlékszem! Szoktam róla mesélni az unokáimnak! :)
nemkati
@Anna Mária: Az jó! :D
Az én kedvenc tanító nénijeim mindig a másik osztályban tanítottak. :(
Nyuszicsibe
@nemkati: 22:54re én is így voltam vele... Tudod a tanárok olyanok,mint a felhők: ha elvonulnak,még a nap is kisüt.
Mobil123
Tessék csak beletaposni a bűdös kölyök lelkébe.
Nincs elég bajuk a kamaszkori dilikkel és a szülők is jól bírják ezt az időszakot.
Hülye picsa!
ilos
Egy is sok! Már régen ki kellett volna mindet b@szni! És ezeket akarják 18. életévükig kötelezően iskolába járatni.
Anna Mária
@ilos: Neked sem ártott volna, ha többet tanultál volna.
glorianna
Vessetek a mókusok elé, de szerintem a nyolcadik osztály végi ballagás teljesen felesleges. Semmi nem fejeződik be, semmi nem kezdődik, legalábbis abban az értelemben semmiképpen, amit a ballagás eredetileg jelképez: felnőtté váltál, magad keresed a kenyered.
Konkrétan a harkai iskolához: a faluban szűk 2000 ember lakik, az iskolába vélhetően kb. 150-200 gyerek járhat, a tantestület lehet 12-15 fős. Ekkora iskola jó terep lehet a színvonalas oktatás-neveléshez, de csak hozzáértő pedagógusokkal és a szülőkkel együttműködve. Úgy gondolom, hogy a jelen helyzet a szülők, a tantestület és a gyerekek nyolc évi munkájának a kudarca, és valóban nincs mit ünnepelni.
varirmag
18 fős osztályban nem voltak képesek rendet tartani. Lehet nem is érdekelte a tanerőt az oktatás és a nevelés.
Pályát kellene modósítani ezeknek a pedagógusnak csúfolt akárkiknek. Persze akkor nem 83-86 órát kellene jelen lenni a munkahelyükön.
Akkor dolgozni kellene és számon kérnék a megfelelő munkavégzést .
Bercifiu
@justhpeter: Szerintem ez a tyúk egy fityi nyalógép, különben nem merte volna megtenni.
A diákok véleménye: Rohadjon meg, ahol van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.