A katonák és rendőrök építhetik meg a mintegy 175 kilométer hosszú biztonsági kerítést a magyar-szerb határon – derült ki a Napi Gazdaság cikkéből.

A lap értesülése szerint nem piaci alapon, magántársaságok bevonásával valósítja meg a kormány a szerb határzárhoz tervezett négy méter magas kerítés megépítését, hanem állami forrásból, a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium közreműködésével.

A honvédségnek és a rendőrségnek is van olyan csoportja, amelynek – a külön tervekben meghatározottak szerint – alapfeladata lehet a válságkezeléssel kapcsolatos munkákban való részvétel.

A Magyar Honvédségnél ilyen alakulat a szentesi 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred. Az ezred egyik fő tevékenysége a határbiztosításra kijelölt alegységek tevékenységének műszaki támogatása. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szentesi katonák felkészültek terepszakaszok lezárására, ellenőrző-áteresztő pontok létesítésére, objektumok védelmi feltételeinek javítására és a menekültek kezelésével kapcsolatos feladatok végrehajtásában való részvételre.

A munka elvégzése rendőrségi részről alapvetően az ORFK Rendészeti Főigazgatósága alárendeltségében működő határrendészeti főosztály feladata lehet. Az ORFK-n nemzeti koordinációs központ is működik, amely napi 24 órában biztosítja a külső határok ellenőrzésével kapcsolatos koordinációs tevékenységet – írja a lap.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Én inkább kihajtanám a parlamentbe lebzselő sok gecit.Szokják meg a munkát.,
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
@Anna Mária: A plakátokat a kiindulási országokban kellene kirakni, az ő saját nyelvükön. Mint pár éve a kanadai kormány, Miskolcon a romáknak. Pusztán tájékoztatásul, hogy nincs a semmiért, szoc. ellátás. A gondokat is a kiindulási országokban kellene megoldani. De ahogy elnézem, szinte mindegyikben a "demokratikus és fejlett nyugat" bombázza, porrá napjainkban is az országokat.
Tudom, a kerítés egy kétségbeesett megoldás. Ha pedig a katonákkal lenne esetleg valami gondod, nos őket vezénylik és azt teszik, amit mondanak nekik. Ha kerítést kell építeni, akkor kerítést építenek.

Lenne, egy megjegyzésem hozzád. Nem szerencsés többesszámban, mások nevében letolni valakit. Mindenki egyéni véleményét tiszteletben tartom, de nem bújok el mások mögé.
Anna Mária
@36: Közzétetted, tehát nem csak én olvashatom, hogy nem jársz szavazni. Többen vagyunk, akik ezt nem helyeseljük.

A kiutazó romák nagy többsége nem volt elismerhető politikai menekültként Kanadában, a plakát azt célozta, hogy előre tájékoztassák őket a változásokról: a gyorsított menekültügyi eljárásról, és hogy vajmi kevés esélyük van rá, hogy Kanadában menedékjogot kapnak, tehát el se induljanak.
A mostani menekültek háborús övezetekből jönnek, a puszta életüket mentik és egy hátizsáknyi cuccukat, nagy részük jogosult a menedékjogra, Magyarországnak és más országoknak kötelességük azt biztosítani.
Semmi köze a két dolognak egymáshoz, ezt könnyű belátni.
A kerítésépítés nem kétségbeesett megoldás, hanem egy kiszámított gyűlöletkeltő politikai húzás.
36
@Anna Mária: A választásokkal kapcsolatban, az a véleményem, hogy egy normálisan működő országban, jóléti államban, pártok között, csupán a név és egy pár apró elvi dolog a külömbség, amire leheletnyivel nagyobb hangsúlyt fektetnek. De ha baj van, a nemzet érdekében, az emberek jóléte érdekében összefognak. Magyarországon, klánok vannak minden párt mögött. Összefogni, nem fognak. Ők megszedik magukat, én meg csak azt veszem észre, hogy egyre kevesebbet ér a pénzem. Ezekre nem szavazok. De azért, engedtessék már meg a vélemény nyilvánítás, még nekem is, aki nem szavaz.
eszegfu
@wagabund: 8:44 Egyetértek a gondolatoddal! Valóban "káló" lesz, mint a kereskedelemben? De hasonlithatnám régen a katonaság "éles" gyakorlatain a "megengedett" kiskatona halottakhoz is...Többszáz km-t étlen, szomjan tesznek meg, majd a "cél"-nál kerités, szögesdrót...nem hiszem, hogy ez visszatartaná őket.
aremy
@szandokan:tekintetes úr te ugye KGB vagy mert az írásodat titkosította a propi.
qxy
Na majd jön a hír. ki nyert ezen? mer azt a kerítés anyagot valakinek ki is kell fizetni. Na de az semmi. kinek van ennyi kerítésre való anyaga? Le merném fogadni hogy egy Fideszes fogja biztosítani a hozzá valókat nem is kis pénz lesz ám az.. De ne legyen igazam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.