A katonák és rendőrök építhetik meg a mintegy 175 kilométer hosszú biztonsági kerítést a magyar-szerb határon – derült ki a Napi Gazdaság cikkéből.

A lap értesülése szerint nem piaci alapon, magántársaságok bevonásával valósítja meg a kormány a szerb határzárhoz tervezett négy méter magas kerítés megépítését, hanem állami forrásból, a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium közreműködésével.

A honvédségnek és a rendőrségnek is van olyan csoportja, amelynek – a külön tervekben meghatározottak szerint – alapfeladata lehet a válságkezeléssel kapcsolatos munkákban való részvétel.

A Magyar Honvédségnél ilyen alakulat a szentesi 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred. Az ezred egyik fő tevékenysége a határbiztosításra kijelölt alegységek tevékenységének műszaki támogatása. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szentesi katonák felkészültek terepszakaszok lezárására, ellenőrző-áteresztő pontok létesítésére, objektumok védelmi feltételeinek javítására és a menekültek kezelésével kapcsolatos feladatok végrehajtásában való részvételre.

A munka elvégzése rendőrségi részről alapvetően az ORFK Rendészeti Főigazgatósága alárendeltségében működő határrendészeti főosztály feladata lehet. Az ORFK-n nemzeti koordinációs központ is működik, amely napi 24 órában biztosítja a külső határok ellenőrzésével kapcsolatos koordinációs tevékenységet – írja a lap.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Én inkább kihajtanám a parlamentbe lebzselő sok gecit.Szokják meg a munkát.,
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr lópicigáspár
Korkedvezménnyel nyugállományba vonult fiatal katonák és rendőrök? Nagyon jó ötlet!
dr. prédikátor
Én inkább kihajtanám a parlamentbe lebzselő sok gecit.Szokják meg a munkát.,
papa.49
Netán a trafisok is kerítést fognak építeni???
volvós
...és ezen fog röhögni az egész normális világ...
közben, ahogy építik , lesznek, akik csúszópénz
ellenében átengedik a " bevándorlókat " ?
Ugyanis ez nem 2-3 napos projekt
volvós
" Rendőrök és katonák építik majd a kerítést "

Ugyanitt egy másik cikk:

" Közmunkásokkal építtethetik fel a vasfüggönyt "
...kapkodás, fejetlenség viktor módra !
iskolakerülő
Ismerek nem egy egyenruhást, szinte lehetetlen őket munkára fogni. Ezért lettek egyenruhások.
1magyar
Felesleges 4 m magas, inkább egy 2,5 m-es és valahogyan árammal, vagy jelzőrendszerrel ellátni hogy jelezzen ha valaki elvágja drótvágóval.
36
Nem is értettem ezt a "közmunkások építik a kerítést" cikket. Világos, hogy vannak bírálói a határzár témának. Az lenne a baj, ha nem lennének. De azért, ez már túl spirázott dolog. Világos hogy múszaki katonáknak kell építeni. De szerintem(és bíráljatok csak nyugodtan) a fal, tovább fog épülni, a román és a horvát határ irányába. Ez szerintem rövid idő kérdése. Tegnap beszéltem egy baranyai emberrel. Ők is idegesek és bezárkóznak. Nem akarják hogy a 90-es évek megismétlődjenek. De ez most, sokkal durvább menekült szám tekintetében és annak kockázataival.
(Megyjegyezném, nem vagyok egyik párt szimpatizánsa sem, már írtam, hogy 2002-ben szavaztam utóljára. De nem tagadom a rendészeti és fegyveres erők tevékenysége, közel áll hozzám. Ezen szervezetek működésére egyszerűen szükség van.)
Abzug62
@36: Valóban túlspirázott a kerítésügy. Mármint a felépítése. Semmi más célja nincs, mint a választók visszacsalogatása a jobbiktól. Huszonmilliárdért a mi pénzünkből. Vérlázító!
sentinel216
Mielőtt nekiállnak kidobni a kerítésre szánt pénzünket, nézzék meg az alábbi videót. A menekülés okait kell megszüntetni! Mély árok, tripla kerítés sem ellenfél, ha a tarkódnak gépfegyverek irányulnak.

youtu.be/uQllUYYY8qc
Senara
Pártunk és kormányunk egyik szócsöve ilyen baromságot írt ? Kevés a rendőr és oda is vezényelnének embereket .Katonaságnál újra bevezetnék a munkásszázadokat :-)) Hőszerelemes behívatja a tartalékosokat egyéni felszereléssel , ásó , kapa, lapát !
36
@Abzug62: Kétségtelen. A fidesz erre használja fel. De hát, nincs olyan ország a világon, ahol ne lenne ebből(is) politika. Tegnap már igyekeztek is hangsújozni, hogy nőtt a fidesz népszerűsége. De hozzátették, hogy a Jobbiké is. Fel volt ez építve. Januárban a média kezdte, majd a konzultáció és végül a plakát dolog. De ez folytatódni fog. Ez nem pár hónapos történet. A másik viszont, ami nyomaszt hogy közben a forint és vele együtt a megélhetésünk, egyre romlik.
lópicigáspár
Annak semmi jelentősége kik építik. Az a lényeg ki adja az anyagot hozzá!!
sentinel216
@iskolakerülő: Én ismerek olyan egyenruhást, aki 12 - 24 - ben szolgálatba jár és a szabadidejében másodállásban, tizenkét órában villanyt szerel építkezéseken, hogy a három gyerekét alapfokon elláthassa.
simmering73
Maradt még néhány százezer fideszbirka az országban. Miért nem velük építtetik. Kommenyista szombatonként.
nemjoezigy
@sentinel216: Köszönöm linket ma, 11:33-kor:
youtu.be/uQllUYYY8qc...
Több videót is megnéztem, van olyan, ami 2014 februárjában történt. Elkeserítő!
A politikusoknak EU-ban USA-ban és mindenhol az lenne (a nagypénzükért) a feladatuk, hogy megvédjék a választóikat!
Igen MEGVÉDJÉK! Bele kell gondolni, hogy ezeknek az embereknek táplálékot, lakhatást, tisztálkodási-wc lehetőséget, orvosi ellátást, munkát kell biztosítani. Az egészségügy nagyon fontos a 'befogadók' és a bevándorlók szempontjából is! Más az immunrendszerük, mások a betegségek, új és újra felszínre kerülő fertőző betegségeknek növekszik a lehetősége.
Azokat a pénzeket és még többet is, amiket az országok a saját határaikon belül költenének az akadályokra, azokat a kiindulási helyeken kell felhasználni.
Ott sokkal kevesebbet ér a pénz, tehát hatékonyabb a felhasználás. De nagy valószínűséggel katonai beavatkozással kell kezdeni, hogy ne legyen életveszély, és utána lehetne az életszínvonal javításával helyben tartani az embereket.

De ismétlem, ez a nagy pénzes politikusoknak és a harmadik-világon meggazdagodottakanak kell elkezdeni, megoldani!
nemjoezigy
@nemjoezigy: Folytatás, mert kimaradt, de újabb videók eszembe juttatták: a közbiztonság szintén nagyon fontos, ami újabb költségeket jelent. Bevándorlók nélkül is rossz a biztonságérzete a lakosságnak, pedig a pintér szerint minden nagyon jó!
magyarbakancs
Ingyen felehet húzatni a kerítést.
Rabok,Brazil gépsor,Közmunkások.
Dr. Felipe
Mindegy hogy kik építik. Mikor elindulnak a menekültek hegyeken, sivatagokon, tengereken át hogy Európába (nem Magyarbajdzsánra gondolok) jussanak akkor ez a tyúkszaros kerítés nem állítja meg őket. Látványnak és propagandának persze jó csak kurva drága.
iskolakerülő
@sentinel216: Vannak kivételek, mint a rózsaszín elefánt.
Fradigege
Én akarom. Adjátok nekem a Közgépet oda ingyéé'! Megcsinálom. Bennem bizhatsz Don Törpe a'la Felcsút!
papa.49
Egy biztos NEM EZ A MEGOLDÁS, sajna én se tudok semmi olyat ami egyből megoldást jelentene...
Mézike
@lópicigáspár: Jó kérdés. De nem kell aggódni meg lesz az szervezve.
kata53
De előbb "közmunkássá" minősítik őket!
justhpeter
FideSS parlamenti és önkormányzati képviselők, fideSS-tagok, na és a békamenet elég lesz a kerítés építésére ? Másra nemigen alkalmasak. Felváltva is végezhetik. Segget nyalni, kerítést építeni, segget nyalni, kerítést építeni, usw.
szandokan
@justhpeter: Honnan tudod, ki mire alkalmas? Miért sértegetsz itt más embereket? Persze legalább bizonyítod, hogy az ellenzék stílusa ez.
aremy
@justhpeter: azért kiváncsi lennék hogy a tekintetes úr elfelejti a sorrendet és csak nyal igaz szandokan?
Anna Mária
@hetöndöe: Ez az ősrégi videót osztja szorgosan a sok idióta jobber, mintha fizetnének érte. Hű meg há, júúúj de veszélyesek a menekültek! Kerítést! Falat! Taposóaknát! :)))
Anna Mária
@36: 10:38
A kerítés egetverő baromság, semmilyen problémát nem old meg, viszont baromi drága. Kirakhatnának a határra néhány megmaradt plakátot is, ha már nagyon kínozza őket a cselekvési kényszer, a hatás ugyanannyi lenne.
Igazán klassz, hogy a személyedben megismerhetünk valakit, aki annyira nem képes, hogy fölemelje a hátsóját és elsétáljon szavazni.
Nem is értem, miért szólsz akkor hozzá közéleti kérdésekhez, ha az ország sorsa ennyire nem érdekel.
zsír
És ha, ennek az lesz a vége, hogy nem másokat zárunk ki, hanem magunkat be?...

És a plakátikon miért magyarul vannak leírva az instrukciók a bevándorolni szándékozó célközönségnek?
Én eddig nem tudtam, hogy a magyar világnyelv, és minden második ember beszéli - főleg Afrikában.
Emberek, már nem is kell angolul tanulni, hisz majdnem mindenki tud magyarú'.
eszegfu
@hetöndöe: 16:56 Jó a cikk, érdemes lenne mindenkinek elolvasni!
zsír
És egyébként is, micsoda undorító, aljas, gennyes, dolog együtt emlegetni a bevándorlást és a terrorizmust!?
Ez a legalja... ezek az emberek a legalja!
És ha a legalja van fent, akkor mi van lent?...
papa.49
@zsír: Jó a meglátásod, amit erről a tökhülye kontár elkurmányról nem lehet elmondani...
JAJMÁR
Persze, hogy közpénzből fognak bezárni minket! Naná, majd magánzsebbül, azt má' nem! Abban se reménykedjen senki, hogy időlegesen munkahelye lenne ebből... Ugyan!
Van még ebben az országban ember, aki nem ismeri az ő gondolkodásukat és mélyebb szándékukat?
(...igen, ilyenek, és ne keressetek mentséget nekik.)
eszegfu
@zsír: 8:19 Akármikor is készitettek riportot a menekülttábor lakóival, mindenki angolul beszélt, nem az anyanyelvén! Ez a magyarokról ugye nem mondható el...igy hát valóban a plakátok "célközönsége" mi vagyunk!
wagabund
nem figyeltem eléggé, ezért nem tudom, hogy a vadvédelemmel, a vadak vonulásával mi lesz?...mert azok kóricálnak össze- vissza...pláne párzáskor...nem lát, nem hall egyik sem, aztán fennakadnak a szögesdróton...
szörnyű kínjaik lesznek, tépett sebekkel...

na ja, mondhatná a megrendelő, hogy majd a rapsicok tesznek róla.. nem kell nyavajogni, járulékos veszteség.

vagy ez meg van oldva?
justhpeter
@szandokan: Rendszeresen nézem a politikát és látom, hogy mire alkalmas az a parlamenti frakció, amelyik péntek este beterjeszt valamit, majd hétfőn megszavazza. Egypártrendszerre alkalmas azt is építi. De az nekünk nem kell.
Ha pedig azt mondom, hogy csak erre alkalmasok, az dicséret és nem sértegetés. Ráadásul alapvető igazság.
mate03
@volvós: ! Arra leszek kíváncsi ,mi lesz akkor a kerítéssel,ha Szerbia belép az Unióba !?
dr. prédikátor
@mate03: Lebontják és eladják a szerbeknek dupla áron!!!Megmutyizzák!!!
kukac50
A közmunkások meg lebontják,jön egy kis pénz a megélhetéshez!
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
36
@Anna Mária: A plakátokat a kiindulási országokban kellene kirakni, az ő saját nyelvükön. Mint pár éve a kanadai kormány, Miskolcon a romáknak. Pusztán tájékoztatásul, hogy nincs a semmiért, szoc. ellátás. A gondokat is a kiindulási országokban kellene megoldani. De ahogy elnézem, szinte mindegyikben a "demokratikus és fejlett nyugat" bombázza, porrá napjainkban is az országokat.
Tudom, a kerítés egy kétségbeesett megoldás. Ha pedig a katonákkal lenne esetleg valami gondod, nos őket vezénylik és azt teszik, amit mondanak nekik. Ha kerítést kell építeni, akkor kerítést építenek.

Lenne, egy megjegyzésem hozzád. Nem szerencsés többesszámban, mások nevében letolni valakit. Mindenki egyéni véleményét tiszteletben tartom, de nem bújok el mások mögé.
Anna Mária
@36: Közzétetted, tehát nem csak én olvashatom, hogy nem jársz szavazni. Többen vagyunk, akik ezt nem helyeseljük.

A kiutazó romák nagy többsége nem volt elismerhető politikai menekültként Kanadában, a plakát azt célozta, hogy előre tájékoztassák őket a változásokról: a gyorsított menekültügyi eljárásról, és hogy vajmi kevés esélyük van rá, hogy Kanadában menedékjogot kapnak, tehát el se induljanak.
A mostani menekültek háborús övezetekből jönnek, a puszta életüket mentik és egy hátizsáknyi cuccukat, nagy részük jogosult a menedékjogra, Magyarországnak és más országoknak kötelességük azt biztosítani.
Semmi köze a két dolognak egymáshoz, ezt könnyű belátni.
A kerítésépítés nem kétségbeesett megoldás, hanem egy kiszámított gyűlöletkeltő politikai húzás.
36
@Anna Mária: A választásokkal kapcsolatban, az a véleményem, hogy egy normálisan működő országban, jóléti államban, pártok között, csupán a név és egy pár apró elvi dolog a külömbség, amire leheletnyivel nagyobb hangsúlyt fektetnek. De ha baj van, a nemzet érdekében, az emberek jóléte érdekében összefognak. Magyarországon, klánok vannak minden párt mögött. Összefogni, nem fognak. Ők megszedik magukat, én meg csak azt veszem észre, hogy egyre kevesebbet ér a pénzem. Ezekre nem szavazok. De azért, engedtessék már meg a vélemény nyilvánítás, még nekem is, aki nem szavaz.
eszegfu
@wagabund: 8:44 Egyetértek a gondolatoddal! Valóban "káló" lesz, mint a kereskedelemben? De hasonlithatnám régen a katonaság "éles" gyakorlatain a "megengedett" kiskatona halottakhoz is...Többszáz km-t étlen, szomjan tesznek meg, majd a "cél"-nál kerités, szögesdrót...nem hiszem, hogy ez visszatartaná őket.
aremy
@szandokan:tekintetes úr te ugye KGB vagy mert az írásodat titkosította a propi.
qxy
Na majd jön a hír. ki nyert ezen? mer azt a kerítés anyagot valakinek ki is kell fizetni. Na de az semmi. kinek van ennyi kerítésre való anyaga? Le merném fogadni hogy egy Fideszes fogja biztosítani a hozzá valókat nem is kis pénz lesz ám az.. De ne legyen igazam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.