Nagy erőkkel, húsznál is több autóval vonult ki a rendőrség csütörtök délután a röszkei hangárhoz, ahol a szerdán elfogott illegális határátlépőket helyezték el – írja a Hír24. 

A lap helyszínen tartózkodó forrása elmondta: a településen egy hangárban állítják elő elsőként a rendőrök az elfogott menekülteket. Itt dől el az is, hogy hová küldik őket tovább.

Kutyás rendőrök néznek farkasszemet a menekültekkel Röszkén

Szerdán egy nagyobb rendőri akció keretében mintegy 7-800 embert fogtak el Szegednél, ők is ide kerültek és azóta is itt tartják őket. Egy hatalmas sátortábort is felhúztak az épületnél.

A menekültek arról panaszkodtak, hogy egy napig tartották őket Röszkén és enni sem kaptak. Elképzelhető, hogy emiatt tört ki elégedetlenség a táborban. A rendőrök csütörtökön este nagy erőkkel vonultak ki a táborhoz, oszlatáshoz felkészített készenlétisek, kutyás rendőrök is vannak közöttük.

A menekültek a hangárban azt kezdték el skandálni, hogy „Freedom”, vagyis „Szabadság”.

A szegedma.hu közben arról ír, hogy a rendőrök buszokkal folyamatosan szállítják el a helyszínről a kisgyerekes családokat, miközben az oldalsó bejáratnál a bevetési alosztály kommandósai rohamsisakban, golyóálló mellényben várnak parancsra.

Kutyás rendőrök néznek farkasszemet a menekültekkel Röszkén

Mint megtudták, az ország olyan menekülttáboraiba szállítják az elfogott migránsokat, ahol van még hely az elszállásolásukra.

A rendőri fellépés hatásosnak bizonyult, mostanra teljes nyugalom ült a táborra, miközben folyamatosan szállítják el buszokkal a migránsokat.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek annyit mondott, hogy kisebb konfliktus történt délután a hangárban, amelyet sikerült rendezni, rendőri beavatkozásra nem volt szükség. Hozzátette: ütemezetten zajlik az emberek elszállítása. 

A helyszínen van az ENSZ menekültügyi főbizottságának több munkatársa is, akik a hangárban lévő emberekkel beszélnek.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zoé76
Kíváncsi lennék, hányan laknak itt "menekülttábor" közvetlen közelében a az őket pártolók közül. Sajnálni lehet, lehet együtt érezni. Viszont, ha nap mint nap velük együtt állsz sorba a legközelebb eső szupermarketben és látod azt, hogy mit vásárolnak, milyen telefonokkal telefonálnak, hogyan viselkednek... Talán már nem lennél annyira együttérző akkor sem, amikor a 12 éves lányodat nem mered egyedül elengedni az iskolába helyi járatú busszal - sajnos Debrecenben egy kertvárosi rész közvetlen közelében van a tábor-, mert már többször belekötöttek a "szegény menekültek". Lehet, az én hibám, de nem találom viccesnek azt sem, amikor 10 éves kisfiúk fejéről verik le poénból a sapkát, veszik el egy körre a biciklijüket. Egész nap kint vannak az utcákon, 4-5 fős társaságokban hangoskodva jönnek-mennek, szemetelnek - és mi takarítunk utánuk... Nincsenek rosszul öltözve, tudnak vásárolni minden egyes nap - a Coca-cola, az édesség, a sör, a zöldség-gyümölcs az "alap". A kisfiam megjegyezte: Te anya, én még egyiknél se láttam gagyi telefont.
Hát ez van. Gyertek el Debrecenbe a Sámsoni út környékére és próbáljatok meg velük együtt közlekedni, vásárolni, együtt élni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eon
A fő kérdés (nem pejoratívan): Kik mennek rendőrnek és miért?
Ők az igazság bajnokai, a szuperhősök, akik megvédik a világot, vagy...
Sajnos, marad a "vagy" - nem nekik, hanem nekünk.
Mert egy igazi RENDŐR nem szolgálná ki a nagyon buta nagyon magyar, nagyon diktátor orbán vízióját!
Ma ezt védjük, holnap meg az ellenkezőjét?
Letarolják a saját, a köz igazát védő hozzátartozóikat, pénzért?!...
A rendőrök magalkuvó zsoldosok. Csak.
Persze van valami bennük, mert "válámii ván (bennük), de ném az igazi" - és pont!
darwin
@Anna Mária: A kajaellátás komoly problémákat okoz Magyarországon.Nem a kereskedelemben.A fogyasztásban.Nincs mindenkinek ennivalója.Van olyan három műszakos munkatársam,aki arra hivatkozik,hogy fogyózik /55 kiló/ és azért nem eszik.Nem igaz.Három gyereket nevel egyedül,nincs mit enni.Tudjuk,kicsi a falu.Segíteni nagyon nehezen lehet,mert az alamizsnát nem fogadja el,szégyenli,hogy éhes.
Anna Mária
@darwin: Itt a menekültellátásról volt szó, olvass vissza és megfogod érteni az utolsó mondatot is.
Nem kell keverni a dolgokat.
vizinyuszi
1) Senki nem hívta ide ezeket;
2) Hogyan lehetnek menekültek azok, amik nem háborús területről jöttek?
Amelyek esetleg háborús térségből érkeztek, nos mennyi országon jöttek keresztül? Több országon, amelyek biztonságosak, ergó ott kellett volna maradni.
Ja, elfelejtettem: ezek teleportálással közlekednek. xd
darwin
@Anna Mária: Kajaellátás és probléma.Erről volt szó,nem?
Nem kell keverni a dolgokat.Nem is akarom.Amíg magyar családok éheznek,gyerekek éhesen fekszenek le,dolgozó szülők mellett,addig nem igazán érdekelnek a menekültek.
Lehet ráncolni a homlokot.Azt veszem észre,hogy te nem véleményt mondasz,hanem kinyilatkoztatsz.
Anna Mária
@darwin: Nem. Arróĺ beszéltem valaki mással, hogy a muszlim vallású menekülteknek, akiknek a miénktől eltérő szabályok szerint étkeznekm az elltásása nem lehet probléma, azt egész Európában meg tudják oldani a menekülttáborokban, ellátó helyeken.
Hogy téged mi érdekel és mi nem, az irreleváns, itt most nem a magyar lakosság egy részének szociális helyzetéről van szó.
Sajnálom, ha nem érted, amit olvasol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.