A Miniszterelnökség budavári elhelyezéséhez szükséges munkálatok fedezetére a kormány átcsoportosított 300 millió forintot; az erről szóló határozat a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg.

A kormányhatározat szerint a Miniszterelnökség budavári elhelyezéséhez szükséges felújítási és építési feladatokhoz kapcsolódó beruházások megvalósítására csoportosítják át az összeget az idei költségvetésben, azonnali hatállyal.

Kurucz Éva kormányszóvivő 2014. június 6-án jelentette be, hogy a budai Várba, a Sándor-palota mellé, a Karmelita kolostor épületébe költözik a miniszterelnök és hivatala 2016. március 15-ig. A 2014. július 31-i közlönyben közzétett kormányhatározat szerint a kolostor átalakításával kapcsolatos közbeszerzésre és tervezésre 2014-ben 756 millió forintot csoportosított át, és további 704 millió forint rendelkezésre állásának biztosításáról rendelkezett a 2015-ös és 2016-os költségvetésben. Ebből a beruházás céljaira 2015-ben 585 millió forint, 2016-ban pedig 118 millió forint felhasználását vetítette előre a határozat.

Egy a tavaly szeptember 11-ei közlönyben megjelent kormányrendelet szerint nemzetbiztonsági érdekek miatt a Miniszterelnökség budavári elhelyezésekor egyes beszerzések minősített eljárást képeznek.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Nana, már ezért az apróért is lehajolnak az elvtársak? Ennyit egy hét alatt elcsajozik lézer elvtárs.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
Így legalább nem kell annyit gyalogolnia a Várkert Bazár átadására.
Jozefina
Csak legalább Szibériába költözne!!!
papa.49
@Jozefina: A fene bánná azt 300 millát ha VÉGLEG ELKÖLTÖZNÉNEK AZ ORSZÁGBÓL!!!
Hellcat
Mert ez olyan rohadtul fontos igaz? Kórházak állapotáról meg ömlenek a szarabbnál szarabb képek...meg rinyálnak, hogy nem kapnak elég pénzt a bevándorlás kezeléséhez.
lampa laz
Miért nem elég neki a hátizsákja, hogy tovább álljon, fogkefe, ßarosgatya belefér abba is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.