Módosítást nyújtott be Trócsányi László igazságügyi miniszter az információszabadságról szóló 2011-es törvényhez. A tervezet alapvetően változtatja meg a közérdekű adatigénylések rendszerét. Megszűnik az anonim adatigénylés lehetősége. Eddig bárki, bármilyen (pl. email-) címről beadhatott igénylést: mivel az információszabadság mindenkit megillető emberi jog, a közérdekű adat tulajdonosa mostanáig nem vizsgálta, hogy ki áll az igény mögött. Az anonimitásnak különösen a helyi közigazgatási ügyekben van jelentősége, amikor valaki nem szeretné felfedni a kilétét az önkormányzat előtt. A tervezett módosítást ezért Majtényi László volt adatvédelmi ombudsman, az Eötvös Károly intézet elnöke nagyon súlyos visszalépésnek és jogkorlátozásnak nevezte, ami az adatigénylők jelentős részét visszatarthatja. (Majtényi nem volt gépközelben a törvényjavaslat megjelenéskor, azt az Index újságírója olvasta fel neki.) A szerzői jogilag védett adatok esetében elég betekintést nyújtani. Eddig a...

Forrás: index.hu
Feltöltő: F_Viktor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Már Szlovákia, Románia fényévekkel előttünk jár a korrupciók feltárásában!

Magyarország maffia-kormánya minden eszközzel, a felesküdött parlamenti képviselői segítségével maffia-törvényekkel teszi lehetővé az állami szintű korrupciót!
Toby
Ennek s trócsányi féle szarságnak ismét csak Strasbourg - szaga van !
Esélyük van ismét egy jó cumira !
Senara
Dőlnek a csontvázak valahogy elejét kell venni , hogy az itthoni "senkik" kérdezzenek .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.