Nyílt napot szerveznek a külföldön élő magyaroknak a Gyere haza fiatal! program keretében Londonban, az eseményen több magyar munkáltató is megjelenik – mondta Pákozdi Szabolcs, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna délutáni műsorában szombaton.

Elmondása szerint a kint élők legnagyobb félelme a hazatéréssel kapcsolatban az, hogy lesz-e itthon munkájuk, és biztosított-e a lakhatásuk. A program ebben akar segíteni, és olyan munkáltatókat keresnek meg, akik nyelveket beszélő, képzett munkatársakat keresnek. Hozzátette: a kísérleti fázisban egyelőre a diplomásokat, vagy a hiányszakmákban elhelyezkedőket célozták meg.

A nyílt napra több száz állásajánlattal érkeznek, interjúra is lehetőség lesz a helyszínen, elsősorban IT-s, pénzügyi, mérnöki és szolgáltató szektorbeli munkalehetőségek vannak.

Pákozdi Szabolcs úgy fogalmazott: "trendivé" lehet tenni a hazaköltözést is, de jó lehetőségeket kell kínálni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

paolo006
Naná! Kicsap a seggéből a füst minden magyarnak és tépnek haza. Erre a dumára. Aha. Barom.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
Csak az a baj, hogy a fideszes kormány ,,trendivé" tette a közmunkát, (hamarosan a jobbágyságot is bevezeti) a hajléktalanságot és a minimális egészségügyi ellátást. Munkahelyek létrehozása ami a zemberek és a zország felemelkedését, élhetőbbé tételét szolgálná, már nem tartozik a ,,trendi" dolgok közé. Csak három dolga van: egy maroknyi seggnyaló kiszolgálása, a sajátjainak (az igaz magyarok) zsebének tömése és az ,,országvédő szabadságharc" a mi bőrünkre
FN
Ne gyere haza - se fiatal, se kevésbé fiatal -, ha jót akarsz magadnak!
orbánnak persze jó lenne, ha hazajönnél, mert mutogathatna rád ujjal - "Látjátok milyen sikeres vagyok? Ez (a szerencsétlen) hazajött, mert én megmondtam - jól."

orbán, te nagyon hüje, csak hogy megértsd végre: Ha olyan sokan tudnának angolul, mint a skandináv országokban, ez a Q ország sec perc alatt kiürülne, vágod, te csökött agyú buta paraszt!
brutus
TETVES, MOCSKOS PROPAGANDA az egesz ! NE higgyetek OCSMANYVIGYORNAK !
Mert HAZUDIK ! MINT MINDIG !!!
Anna Mária
@Mirabilis: Még öregen is hozzá lehet szokni, hogy a haza elhagyta az embert.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.