Nem tartják szerencsésnek a turisztikai vállalkozások, hogy a SZÉP-kártyát egyre többen a vendéglátóhelyeken használják fel, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium mérlegeli a módosító javaslataikat – mondta a Napi Gazdaságnak a turizmusért felelős helyettes államtitkár.

Ruszinkó Ádám helyettes államtitkár azt mondta, még nincs előterjesztés az ügyben. A turizmus szereplői többször jelezték, hogy „nem kedvük szerint való”, hogy egyre többen a vendéglátásban használják fel a SZÉP-kártyát, amit elvileg a belföldi turizmus élénkítése miatt vezettek be.

Olyan javaslatokkal álltak elő, ami előnybe hozná a szálláshelyeket az éttermek kárára. Bár a helyettes államtitkár azt mondta, „jelenleg nincs napirenden a kártyarendszer átalakítása”, a lap szakmai körökből úgy értesült, a hazai szállodaipar lobbierejének nyomására a nemzetgazdasági tárca komolyan mérlegeli a jogszabály-módosítást, a gyorséttermeket biztosan kizárnák a rendszerből. A lap szerint ősztől várható változás. 

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
A következő lépés: Csak a felcsuti gázszerelőbuvár kajáldáiban és termékeit lehet megvenni a SZÉP kártyával!Van már liszt is és lesz kolbász is!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@Csizmás Kond: tegnap, 16:46
téged tényleg azért fizetnek, hogy provokáld a normális embereket az agyament megjegyzéseiddel?
Adót fizetni kell! Abból kell eltartani az orvost, a tanárt, a tűzoltót, abból kell utat , iskolát, hidat, műemlékeket, ...karbantartani. Rengeteg pénz kell ehhez, ezért rengeteget is kell adózni. De adót fizetni azért, hogy a fideszes hülyegyerekek milliókat kaszáljanak havonta, arra a célra nem kell adózni, sőt! AMIATT ADÓT SZEDNI BŰN!
Csizmás Kond
@m.macskosz: na és szerinted ki fizet engem, a propeller vagy valaki aki szerei ha te idegesedsz ?
Amúgy eddig is az adóinkból gazdagodott minden "hülyegyerek" ha fideszes volt ha mszp-s ha dékás...pl a Ferenc vagyona is abból indult...
Ha kormányváltás lesz akkor is ugyanabból a pénzből fognak továbbdőzsölni a következő " hülyegyerekgárda", tehát az adó arra is való hogy az ilyen emberek megélhessenek..
m.macskosz
@Csizmás Kond: Veled vitázni nem más, mint fölösleges klaviatúra-koptatás,
ezért inkább hagyom, hogy hidd, amit mondasz.
Csizmás Kond
@m.macskosz: Mindig is hittem amit írok és fel sem tudom fogni azt az emberi gondolkodást aki ír csak ír csak ír de nem hisz benne.
Amúgy tényleg jobb ha nem koptatod a billentyűket mert kellenek azok a más fölöslegességeidre...:)
agnes200
Először az étkezési jegy bizniszt nyúlta le az állam az Erzsébet utalvány kizárólagosságával, mint Cafeteria juttatás. Most pedig a Szép kártya felhasználását korlátozná lobbiérdekek mentén. Ja, esetleg bevezethetnék, hogy az Erzsébet melegétel utalvány bárhol érvényes, kivéve Tesco/Auchan grillpult.
kukac50
Ha nincsen pénz utazásra akkor kénytelen az ember elkölteni egy közeli étteremben.
utazási pénzt is mellékeljenek mellé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.