Nem tartják szerencsésnek a turisztikai vállalkozások, hogy a SZÉP-kártyát egyre többen a vendéglátóhelyeken használják fel, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium mérlegeli a módosító javaslataikat – mondta a Napi Gazdaságnak a turizmusért felelős helyettes államtitkár.

Ruszinkó Ádám helyettes államtitkár azt mondta, még nincs előterjesztés az ügyben. A turizmus szereplői többször jelezték, hogy „nem kedvük szerint való”, hogy egyre többen a vendéglátásban használják fel a SZÉP-kártyát, amit elvileg a belföldi turizmus élénkítése miatt vezettek be.

Olyan javaslatokkal álltak elő, ami előnybe hozná a szálláshelyeket az éttermek kárára. Bár a helyettes államtitkár azt mondta, „jelenleg nincs napirenden a kártyarendszer átalakítása”, a lap szakmai körökből úgy értesült, a hazai szállodaipar lobbierejének nyomására a nemzetgazdasági tárca komolyan mérlegeli a jogszabály-módosítást, a gyorséttermeket biztosan kizárnák a rendszerből. A lap szerint ősztől várható változás. 

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
A következő lépés: Csak a felcsuti gázszerelőbuvár kajáldáiban és termékeit lehet megvenni a SZÉP kártyával!Van már liszt is és lesz kolbász is!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Ez az adó, ha kevés is de itt marad az országban. Mi a bajuk, az hogy még esznek egyáltalán a dolgozó emberek???
Mobil123
ne hogy már még ezt is megmondják hogy amit amúgy is leszabályoztak megmondják hol zabálhat vele az ember!!! (pláne úgy hogy adózom a cafetéria után!!!) menjetek a picsába mind!!!
Macskaszem
@1magyar: Majd orbán megmondja, hogy enni vagy nyaralni kell. Mindent eldönt helyettünk, mért hagyná, hogy a SZÉP kártyát saját belátásunk szerint költsük el.
Eljön még az a nap is, amikor csak stadionban lehet majd elkölteni.
papa.49
Ezek már azt hiszik hogy velük csinálták a világot, pedig csak pisálásra használták őket!!!
szaboria1
Azt hiszik vendéglőkben fognak enni? Némelyik helyen egy leves áráért ott a gyorsétteremben egy menüt tud megenni.
dr. prédikátor
A következő lépés: Csak a felcsuti gázszerelőbuvár kajáldáiban és termékeit lehet megvenni a SZÉP kártyával!Van már liszt is és lesz kolbász is!!!
colibri
Nagy tetű ez a fidess, a saját törvényeiket is állandóan módosítják, nehogy a kisembernek maradjon egy kis jó. Bezzeg az egészségüggyel nem foglalkoznak, de azt is megnézhetnék, hogy az emberek nagy része minimálbéres és még éves szabadság sem jár sok munkahelyen!!!
Másik
Nem érint, mert mi nem kapunk, de jobb is.
A minimálbéres dolgozó örült, hogy kipótolhatja a kevéske kosztpénzét, de ezek mindenáron a saját vendéglátós köreiket akarják hizlalni.
Pedig így is elképesztő adatokat hallani, hogy mennyi pénz marad meg a kártyákon.
Pontosan azért, mert hiába a kártyán lévő összeg, oda is kellene menni, stb. ami a befagyasztott közalkalmazotti bérből nem megoldható.
Jankó123
"Túl sokat eszünk SZÉP-kártyával,"
Mi, egy falatot sem! Nálunk a kanál, a villa és a kés még nem ment ki a divatból.
:-)))
Főlökött
A baj ott kezdődik, hogy a 'cafetéria keretről' év végén kell nyilatkozni, mármint a következő éviről. Utána már módosítás nincs.

Szóval az adott szabályok, keretek figyelembevételével döntöttek a munkavállalók. Most pedig azon gondolkodnak, hogy módosítják a szabályokat-feltételeket, amik figyelembevételével döntöttek a munkavállalók, az adott évre ?
Ebből megint egy jó kis kártérítési eljárás(ok) lesz(nek).
A lobbizóknak elment az eszük, meg azoknak is, akik ezen lobbisták általi felvetést még komolyan mérlegelni is kívánják.
Csizmás Kond
..én már civilizálódtam...kanál és villával eszek...
eszegfu
Nem véletlenül tolódik el a Szép kártya felhasználása az étkezések felé, a szállás helyett! Ebből is látszik, hogy a mindennapi "kenyérgondok" igenis valósak!
Csizmás Kond
@eszegfu: ...vagyis úgy gondolod, hogy hotelre van pénze de kenyérre nincs ?
eszegfu
@Csizmás Kond: Nem! Pont azt irtam, hogy a szállás helyett ételre költi! Nem utazik el nyaralni, hanem a lakóhelyéhez közel lévő "felhasználói" helyen váltja be ennivalóra. Pedig tulajdonképpen valóban a hazai turizmus fellenditését szolgálta volna, hogy eltölt egy hétvégét valahol, ahol a szállást, étkezést, sportolást a Szép kártyával fizethet. Én is üdültem már igy az unokáimmal, nagyon kényelmes ezzel fizetni. De az is tény, hogy ha jól emlékszem 3x hosszu hétvége alatt "eltapsoltuk", pedig "akciósan" voltunk.
Csizmás Kond
@eszegfu: ...és ha valaki nem kirándulótípus ?
eszegfu
@Csizmás Kond: Gondolom, akkor év elején ugy nyilatkozik, hogy nem kéri a Szép kártyát. Vélhetőleg a magasabb összege miatt választják, remélve, hogy talán elköltik.
kornytech
Arra nem gondolnak, hogy ha vendéglátóhelyeken nem lehetne felhasználni, akkor vendéglőbe is sokkal kevesebben járnának?
Másik
@Csizmás Kond: na ja.
Valamikor régen én is kaptam valami ilyen cafetériát, amivel csak üdülni lehetett volna, ráadásul 10 ezer forintos címletekben, hogy itthon még egy uszodabérletet sem tudtam belőle fizetni.
Fogtam 60 %-ért eladtam annak, akinek volt sok pénze, és hajlandósága ahhoz, hogy valami wellness-ben áztassa a hátsóját.
Mert én a túrabakancsos kiránduló vagyok, ahhoz meg itt van a kedves kis Mecsek, nem kell elutazni.
Csizmás Kond
@Másik: ...és bakancsot nem lehet vásárolni rá ?
eszegfu
@Csizmás Kond: Ha ugy érzem össze tudok egy kis "költőpénzt" gyüjteni, akkor ezt választanám. Ha viszont teljesen "leégtem", mert mondjuk egy háztatási kisgépet kellett vennem a régi helyett, akkor inkább más étkezési utalványt választanék.
Csizmás Kond
@eszegfu: Tehát fő az érték az érdekben...na látod ?...mindenki azt számolja hogy kedvezőbb.
eszegfu
@Csizmás Kond: Ez természetes! De ettől még a lényeg: Szép kártyával több ennivalót vesznek, mint szállás- és sportszolgáltatást...ezt próbáltam bizonygatni.
Csizmás Kond
@eszegfu: Ezt megértettem de ezért én nem hibáztatnám azokat akik kihasználják a lehetőséget...
Fradigege
Valami nem gömbölyű. A SZÉP kártyára utalnak csak szállásra pénzt ill. emellett csak kajára felhasználható pénzt. Szállásra nem használhatod fel a kajára átutalt kafetériát. Valamit nem jól tudok?
eszegfu
@Csizmás Kond: Eszembe sincs hibáztatni ezért bárkit is! Ezt inkább a kormány tartja hibának és valószinüleg a gyorséttermeket -- mivel olcsóbb -- majd kizárja a felhasználhatóság köréből. Persze csak a "csórók" járnak most jobban, mert többször ehetnek u.azért a pénzért a gyorséttermekben.
JAJMÁR
@Fradigege: Többféle Szép kártya van, a cafetériát megosztva lehet kérni ezek között, a felhasználó dönti el, melyikre mennyit utaljanak. A szabadidő, pihenőkártyát elfogadják már nagyon sok helyen, éttermekben és hotelekben is, és még vásárolni is lehet velük, pl. cipőt.
Sajnálatos, hogy amint kialakul egy jó rendszer, azt bedönteni igyekeznek.
Csizmás Kond
@eszegfu: Ilyen a világ. Mi csak próbálunk megélni benne.
m.macskosz
@JAJMÁR: "Többféle Szép kártya van, a cafetériát megosztva lehet kérni ezek között, a felhasználó dönti el, melyikre mennyit utaljanak."
Több százezer munkavállaló meg azt sem tudja, mi az a Szép kártya, mivel nem kap.
Ezzel szemben a rendszer kegyeltjeinek jövedelménél ezeket az "apróságokat" meg sem említik. (Példának okáért: vajon mennyi cafetériát élvezhet zsigamarcell a másfél millás jövedelme mellett?!)
JAJMÁR
@m.macskosz: 11:31 Sajnos, igazad van.
Csizmás Kond
@m.macskosz: ...mert az a fontos, hogy más mennyit kap...
m.macskosz
@Csizmás Kond: A véleményed nulla...de ma jó kedvem van válaszolok neked.
Bizony fontos, mivel az adófizetők dobják össze a rávalót!
Tudod, ez ilyen egyszerű!
Egyszerű, mint egy faék...
..és mint te, provokátorka.
Fradigege
@JAJMÁR: A maguk kedvére gyúrják át a piacot. Ezért van ez a kupleráj.
36
Mostanában van egy mondásom. Így kezdődik. Ezt tudja meg Orbán Viktor! Majd elveszi!-És folytatom mindíg a helyzetre alkalmazva.-Hogy még van víz, ennivaló, levegő, érzelmek, jó kedv, stb. Nem kellene ezt használom, mert eddig mindíg bejött...Elvette.
Mézike
@colibri: A közszolgák nagy része is minimálbéres, több éves , több tíz éves munkaviszonnyal a háta mögött.
Ha a saját dolgozóit nem fizeti meg akkor mit is várunk?
Csizmás Kond
@m.macskosz: ...képzelődni is szabad de egy bizonyos ponton túl nem árt ha elmondod az orvosodnak...
Az adófizetők meg mindig fizettek és a pénzt mindig is elköltötték ...csak azt nem értem, hogy neked ez miért most kezd furcsa lenni ?
justhpeter
Ha valamit támogatni akarok, abba plusz pénzt kell feccölnöm vagy el kell lehetetlenítenem azt, amit nem akarok támogatni, ahonnan át akarom terelni a befektetéseket. A mostani kormány mindennel ezt csinálja, mert Eltolcsy és a többi mű-köz-gazda csak ezt tudja végrehajtani abból a borzasztóan szerény választási lehetőségek közül, amit Orbán ismer.
Ez men minden nap.
papa.49
@36: Légyszíves ne adjál ötleteket, mert még bevezeti a hazugovics!!!
kkalman
Én ugyan még nem találkoztam se Szép Kártyával, se Böskével, de úgy látom, hogy ami véletlenül működik, és a szegényebb embereknek is jó lenne, azt gyorsan ellehetetlenítik, vagy megszüntetik. Esetleg a feltételrendszerét alakítják át, hogy lehetőleg csak nekik legyen jó.
verőce21
Pedig "ezek vótak a jó vendígek" - a vendéglátós ismerősöm szerint. :)
Lepényleső
Nem érint,még nem is láttam szép kártyát,talán a piros hetest a végére ütésnek.
Másik
@Csizmás Kond: sajna nem lehetett, pedig nagyon jót szemeltem ki magamnak. :)
De miután elboltoltam a jegyet, vettem magamnak. Szegényemet rongyosra használtam.
m.macskosz
@Csizmás Kond: tegnap, 16:46
téged tényleg azért fizetnek, hogy provokáld a normális embereket az agyament megjegyzéseiddel?
Adót fizetni kell! Abból kell eltartani az orvost, a tanárt, a tűzoltót, abból kell utat , iskolát, hidat, műemlékeket, ...karbantartani. Rengeteg pénz kell ehhez, ezért rengeteget is kell adózni. De adót fizetni azért, hogy a fideszes hülyegyerekek milliókat kaszáljanak havonta, arra a célra nem kell adózni, sőt! AMIATT ADÓT SZEDNI BŰN!
Csizmás Kond
@m.macskosz: na és szerinted ki fizet engem, a propeller vagy valaki aki szerei ha te idegesedsz ?
Amúgy eddig is az adóinkból gazdagodott minden "hülyegyerek" ha fideszes volt ha mszp-s ha dékás...pl a Ferenc vagyona is abból indult...
Ha kormányváltás lesz akkor is ugyanabból a pénzből fognak továbbdőzsölni a következő " hülyegyerekgárda", tehát az adó arra is való hogy az ilyen emberek megélhessenek..
m.macskosz
@Csizmás Kond: Veled vitázni nem más, mint fölösleges klaviatúra-koptatás,
ezért inkább hagyom, hogy hidd, amit mondasz.
Csizmás Kond
@m.macskosz: Mindig is hittem amit írok és fel sem tudom fogni azt az emberi gondolkodást aki ír csak ír csak ír de nem hisz benne.
Amúgy tényleg jobb ha nem koptatod a billentyűket mert kellenek azok a más fölöslegességeidre...:)
agnes200
Először az étkezési jegy bizniszt nyúlta le az állam az Erzsébet utalvány kizárólagosságával, mint Cafeteria juttatás. Most pedig a Szép kártya felhasználását korlátozná lobbiérdekek mentén. Ja, esetleg bevezethetnék, hogy az Erzsébet melegétel utalvány bárhol érvényes, kivéve Tesco/Auchan grillpult.
kukac50
Ha nincsen pénz utazásra akkor kénytelen az ember elkölteni egy közeli étteremben.
utazási pénzt is mellékeljenek mellé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.