Változik a gazdaság, változnia kell a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) gyakorlatának, működési technikájának, ez eredményezhet személyi változást – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában csütörtökön. 

A miniszter kitért arra is, hogy bár az amerikai kitiltási ügy minden alap nélkül történt, minden alap nélkül vádoltak meg NAV-munkatársakat, mégis sértette azt a közbizalmat, aminek az adóhatóság iránt meg kell lenni.

A NAV akkor tudja maximálisan végezni a munkáját, ha a közbizalom fennáll az intézmény iránt – fogalmazott.

Varga Mihály ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az adóhivatal elnökének kinevezése és felmentése miniszterelnöki hatáskör.

A nemzetgazdasági miniszter az adóeljárási reform kapcsán beszélt arról, "megérett az idő" arra, hogy az adózási, adóztatási gyakorlat alkalmazkodjon a gazdaság változásához.

Varga Mihály elmondta, hogy az adózás rendjéről új jogszabály készül, és hozzátette, bízik abban, hogy már ősszel kormánydöntések születhetnek ez ügyben.

A miniszter azzal kapcsolatban, hogy a Moody's hitelminősítő pénteken vizsgálja Magyarország államadós-besorolásait, úgy vélte, "kijár" Magyarországnak a felminősítés. A tárcavezető szerint kilátásjavítás vagy akár egyfokozatú felminősítés is szóba jöhet.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a piac a hitelminősítőknél sokkal naprakészebben méri a magyar gazdaság teljesítményét, a piaci bizalom töretlen.

92 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A paralimpikonoknál is az egyik aljadék elnököt leváltották egy másik aljadékra. Miért is lenne ez másképp pont egy NAV-nál?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@mekkelek: @Knapp75: Miből gondoljátok, hogy a ti véleményetek a helytálló, az igaz? Nem ti szartátok a spanyol viaszt, azt azért ne felejtsétek el. A libsi gondolkodás ugyan képes eltorzítani az embert ideig óráig, de vannak, akik felébrednek belőle. Egyébként meg Knapp75, ha nekem a kitiltásod lenne a célom, már régen nem volnál itt.
mekkelek
@szandokan: Tehát akinek felfordul a gyomra a köpönyegforgatástól, pávatánctól, gerinctelenségtôl, hazudozástól, tereléstôl, vetítéstôl, gyûlöletkeltéstôl, az adófizetôk pénzének saját és haveri/hûbéresi zsebekbe csatornázásától stb. az libsi. Értem.
Nem sorolom magam sehova, nem vagyok egyik pártnak sem a támogatója, alattvalója, csak egy gondolkodó ember vagyok, akit a nemzeti/királyi propaganda nem befolyásol mert vagyok elég idôs, láttam eleget a világból (ahol nyitott szemmel jártam), és van elég élettapasztalatom ahhoz hogy saját véleményem legyen dolgokról, nem azt harsogom amit a számba rágnak vagy amit a plakátokról olvasok. Neked valószínû a szádba rághatták, mert olvasási/szövegértelmezési problémád is van, ugyanis írtam hogy "Természetesen mindenkinek joga van saját véleményhez amit tiszteletben tartok akkor is ha ellenkezik az enyémmel", tehát nem én szartam a spanyol viaszt és nem is sejttettem soha, az értelmes vitának, szempontok/vélemények ütköztetésének mindig van értelme, elôbbre visz. Nálatok ilyen nincs, ha már nem lehet tovább védeni a védhetetlent akkor végsô "érvként" jön az elmúttnyócévgyurcsánybajnaizás meg a libsizés, amirôl persze azt is el tudom képzelni hogy fogalmad sincs mit jelent. De kérdezd meg a vezíredet, volt ô már az is amikor az érdeke éppen úgy kívánta.
Knapp75
@szandokan: A véleményünk valóban lehet eltérő és egyáltalán nem biztos, hogy mindig igazam van, de te konkrét számoknál és tényeknél vérzel el rendre a vitákban, valamint sikerül folyamatosan ellentmondásba keveredned magaddal.
De hogy egy időben közeli és visszatérő szemléletes példát mondjak: minden második hozzászólásodban azt bizonygatod, hogy Anna Mária és ugyanazon személy vagyunk, máskor meg kifejted, tisztában vagy vele, hogy ez nem igaz,
Ezzel összességében csak azt éred el, hogy az üzeneteid kb. fele biztosan és mindenki számára nyilvánvalóan valótlan lesz. ;) (mondjuk ezzel még javítasz is az egyébként megszokott arányaidon, de ez nem tartozik szorosan a példához)
Innentől ember nem vesz téged komolyan.

Vagy hozhatom Don Fülig di St keresztapa példáját is: ő leírja, hogy kettős állampolgár és zsidóként hogyan gondolkodik (oké, nem volt teljesen józan akkor sem, de ezt most hagyjuk), mégis inkább rám olvasol "vaktában lövöldözve" hasonló "vádakat". :)
Nem a véleményeddel van baj, hanem hogy a következetességnek még a csírája sem látszik nálad.
Az, hogy legyen néhány "harcostársad" a pitiáner fórumos "totális háborúdhoz", az neked fontosabb, mint hogy embernek tűnj.

Azt meg, hogy kinek az éleslátását mi vakítja el, hagyjuk, mert pont te vagy az, akit köt a "párthűség".
Knapp75
@szandokan: Azt azért kifejthetnéd, hogy mi az a "libsi gondolkodás" mert egyszer-kétszer már megbeszéltük, hogy a gazdasági liberalizmusnak igencsak haszonélvezője vagy...
Abzug62
@Knapp75: A libsi gondolkodást @szandokan nem tudja megmagyarázni, csak hallotta odaföntről, és szajkózza! Ilyen az igazi jobboldali szavazó! Nem gondolkodik, issza a főnökei szavait! Az, hogy értelmetlen, és egymásnak ellentmondó hablatyokat ismételgetnek? Nem gond, lényeg, hogy "egy a tábor..."!
Bercifiu
Miért? egyáltalán volt valaha bizalom. Engem megbüntettek 20 ezer forintra, mert szerintük többet ér az ingatlanom a vételárnál, mások meg száz milliókkal tartoznak, s élik a világukat, lásd: Győzike.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.