Változik a gazdaság, változnia kell a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) gyakorlatának, működési technikájának, ez eredményezhet személyi változást – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában csütörtökön. 

A miniszter kitért arra is, hogy bár az amerikai kitiltási ügy minden alap nélkül történt, minden alap nélkül vádoltak meg NAV-munkatársakat, mégis sértette azt a közbizalmat, aminek az adóhatóság iránt meg kell lenni.

A NAV akkor tudja maximálisan végezni a munkáját, ha a közbizalom fennáll az intézmény iránt – fogalmazott.

Varga Mihály ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az adóhivatal elnökének kinevezése és felmentése miniszterelnöki hatáskör.

A nemzetgazdasági miniszter az adóeljárási reform kapcsán beszélt arról, "megérett az idő" arra, hogy az adózási, adóztatási gyakorlat alkalmazkodjon a gazdaság változásához.

Varga Mihály elmondta, hogy az adózás rendjéről új jogszabály készül, és hozzátette, bízik abban, hogy már ősszel kormánydöntések születhetnek ez ügyben.

A miniszter azzal kapcsolatban, hogy a Moody's hitelminősítő pénteken vizsgálja Magyarország államadós-besorolásait, úgy vélte, "kijár" Magyarországnak a felminősítés. A tárcavezető szerint kilátásjavítás vagy akár egyfokozatú felminősítés is szóba jöhet.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a piac a hitelminősítőknél sokkal naprakészebben méri a magyar gazdaság teljesítményét, a piaci bizalom töretlen.

92 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A paralimpikonoknál is az egyik aljadék elnököt leváltották egy másik aljadékra. Miért is lenne ez másképp pont egy NAV-nál?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
soljanka
Eddig alkudoztak Vidával, hogy mennyiért hajlandó hallgatni.
justhpeter
Sajnos Varga is reménytelen.
Mikor kezdődött a kitiltási ügy ? Varga pedig ma ébred.
Fradigege
Tényleg? És erre mikor jöttetek rá? Már jó ideje tart a kitiltás, csak sunnyogtok. Nem a NAV iránti bizalom sérült. Felétek sérült a bizalom. Ne kend másra a salak anyagot Misi!
human
Áááá. Engem nem zavar, hogy akik beszedik tőlem fizetéskor a jövedelmem felét, majd a kasszánál még 27%-al lenyúlnak azok korruptak lehetnek. Csak arra kell ügyelni, hogy mindenki eleget lopjon ahhoz, hogy sarcolás után is meg tudjon élni. Így lesz Magyarország egy jól működő maffiaállam.
human
A paralimpikonoknál is az egyik aljadék elnököt leváltották egy másik aljadékra. Miért is lenne ez másképp pont egy NAV-nál?
Knapp75
Az akkor a miniszterelnök úr hibája - aki késlekedik a felmentéssel - hogy közel egy éve nem tudja a NAV a közbizalom hiányában maximálisan végezni a munkáját?!
Sejtettem ám, de jó hallani a megerősítést Varga úrtól.

Lehetne ezt számszerűsíteni, hogy mekkora kár ért minket eddig ez miatt?
Előre is köszönöm!
kkalman
Ha megrendült a bizalom a NAV-ban, az nem a kitiltásnak köszönhető. Már az előtt is kevesen bíztak az állam pénzbehajtóiban, Vida Ildikó korrupciós ügye már csak a hab lett a tortán. Ezt egy pénzügyérnek, aki mellékesen gazdasági miniszter illene látnia és nem csak a pártirodán kapott hülyeséget fröcsögnie.
pbalage
Kolompár vagy Lakatos lesz a következő navista vezetékneve?
Sanyi2015
@human: Mitől is "aljadék" az új elnök?
vitriol
ezek után pláne ismernünk kellene a másik 5 kitiltott személyt, mert lehet, hogy ők is felelős pozícióban vannak, s már rég elvesztettük irántuk a bizalmat, csak nem tudtuk mi az oka...
Knapp75
@vitriol: No igen, amíg nincsen nevesítve az összes kitiltott, a NAV iránti bizalom sem fog helyreállni. (utána sem, mondjuk, de legalább addig is tudjuk mire fogni :) )
Mi a garancia rá, hogy a következő NAV elnök nincsen már most kitiltva az USÁ-ból?
szandokan
@Knapp75: Ha az USA közölte volna a kitiltottak nevét, akkor lehetne alapja is az egésznek, de nem tették meg. Hiába is jössz most mindjárt azzal, hogy nem tehetik meg, mert akkor beleszólnának a magyarok belügyeibe, és azt tiltja a törvényük. Üres duma. Amikor az olaj a tét, vagy le kellett bombázni Hirosimát, stb., akkor érdekes módon beleszólhattak. Be vannak szarva attól, hogy Kína után az oroszok is alájuk vágnak, és a nagy USA kis USA lesz. Mindenesetre ezt te úgysem fogod megérteni, libsi aggyal nem is lehet.
pbalage
@szandokan: ha már ennyire értesz a témához, arról is nyifogjál valamit, hogy hol van az 1000 milliárd?
szandokan
@pbalage: Ki tudja, volt e egyáltalán áfacsalás. Ezt Várady állította, de tényleges bizonyítékok sohasem kerültek napvilágra. Ügy akkor van, ha bizonyíték is.
Desischado
@szandokan: Ne légy már naív! Mit gondolsz, mit csináltak azon a bizonyos délutánon a nav-nál, mikor iratokat semmisítetek meg? Biztos lehetsz benne, nem a Bambi meséje volt bennük! Elsikálták/megsemmisítették a bizonyítékokat. Nem vagy te ostoba, ne védd őket!
Ebből ítélve, megegyezhettek vidával, mennyiért hajlandó távozni, és befogni a száját! erről van szó, nem másról!
szandokan
@Desischado: Amióta Bajnait vagy Gyurcsányt , no meg Verest csak azért nem ítélték el, mert nem volt ellenük bizonyíték, azóta én is így reagálom le az efféle dolgokat. Biztosan volt ott stikli, na de nincs bizonyíték, nincs bűneset sem.
Yoda69
Nem a NAV irant csokkent a bizalom, hanem az a kormany irant amely a NAV korrupt vezetoit pozicioban tartja, vagy kicsereli meg korruptabbakra
Toby
Jó sokáig "sérült a Nav iránti bizalom" , eddig csak sérülgetgetett !
Közeleg 2018, látszatrendet kell tenni a korrupció körül is, de a Simicskás nösténynek mennie kell és egyáltalán nem a korrupció gyanú végett !
Feraj49
No csak , felébredtek ? Elég lassan !!! Az emberek életkörülményeire negatívan ható törvényeket ,sokkal gyorsabban szokták megszavazni a parlamentben. / Lásd boltbezárás. / Most gyorsan át akarják alakítani a NAV-ot.És mi lesz belőle ? Egy újabb megszorításos intézmény? Majd eltörlik a milliárdosok adótartozását,és mindenki 0-ról indul ?
vukkocska
Röhej. Mennyi idő is telt el a kitiltási botrány kirobbanása óta? Szerintem annyi, amennyi idő kellett ahhoz, hogy az összes szennyest eltakarítsák, s csak a morzsája maradjon meg, hogy azon lehessen csámcsogni, meg Vida Ildikót kiebrudalni.
Cicamama55
"Nono Pityu!" Elfelejtette a mondatát, hogy az ön tudomása szerint nem is volt ott kitiltás, mert V Ildikó önt nem értesítette róla?! A kormány iránti bizalomvesztéshez bizony ennek a hazug mondatnak- IS- nagy szerepe volt, s a bróker botrányok, na meg a többi már nem a NAV tekintélyét csökkentették ám hanem az önökét. Ön vagy nagyon naiv, vagy minket néz agyatlan embereknek! Minden kasszát kiürítenek, hazardíroznak a forintjainkkal, s netalán most majd a NAV számlájára írják ezeket a elguruló milliárdokat is?
nezelodo
Az én bizalmam a NAV iránt nem elsősorban az amik miatt veszett oda! Látok, hallok, és megértek dolgokat, látom hogy helyi szinten is milyen összefüggés van a csalások, adóelkerülések és a politika között. Nekem állíthat a lakhelyem körül és az utak mentén óriásplakát erdőt a dakota, nem írja felül a személyes tapasztalatomat a hazug demagógia.
lópicigáspár
@szandokan: 00.09 re! Majdnem nyomtam rá egy tetsziket, mert bizony az USA gazdaságánál labilisabb dolog nem igen létezik, de a libsizéssel elcseszted az egészet! :-)
Hellcat
@szandokan: Eszem megáll szandokan...törvény tiltja, hogy kiadják a neveket te meg aztmondod üres duma? 100%, hogy a kormány tudja a neveket és őket törvény se gátolja abban, hogy kiadják mégsem tették. Na erre mit lépsz? Ha annyira érdekelte volna őket a NAV "becsülete" akkor kapásból elküldik a Vidát meg a többi kitiltottat is nyilvánosságra hozzá és kibaszkodnak mindenkit a fenébe. Ehelyett tudod mi történt...mosdatták vidáról a szart, sunnyogtak a többiekről, és persze mint általában ezért is mást hibáztattak...jelen esetben az amcsikat. Milyen köcsögök, hogy szóltak, hogy te figyi, tele vagytok korrupt emberekkel. Hogy merik nem? Most tisztogatják símacska embereit, kell a pártkatona vida helyére...ennyi az egész. Aki ezt nem látja ebben az egészben az VAK!
keresztapa
@szandokan: teljesen igaz amit kommenteltél főleg a nevesítés az ami viszi a prímet, náluk meg üti a biztosítékot!
keresztapa
@Hellcat: vedd már te is észre @szandokan: a bizonyíték hiányára élezte kommentjét, nincs bizonyíték bemutatásra , ugyanúgy ahogyan a nevesítetteknél sem volt. Bizonyíték hiányában nincs ítélet.
Hellcat
@keresztapa: Ne vicceljünk már. Milyen bizonyíték kell? A kitiltottakról? Amikor 30 oldalas doksikat "fencinek" nevezett a kormány...van náluk elég bizonyíték. Az adócsalásra kell bizonyíték? Zöld dosszié? Érdekes módon lefoglalta a rendőrség azóta kuss. Vagy neked elég az, hogy a NAV megvizsgálta önmagát és nem talált hibát? :D Ezt se sem gondolod komolyan remélem. VAN bizonyíték mindenre...csak hülyék lennénke maguk ellen nyilvánosságra hozni.
nezelodo
@pbalage: Megtenné oda a F. Flóri a tisztakezű, a vezér hű embere...
keresztapa
@Hellcat: Na látod nem hülyék, hogy a bizonyítékot a bíróságnak átadják, akkor a bíróság. hogy hozzon ítéletet bizonyíték nélkül. Ezt kommenteli @szandokan: Is nincs bizonyíték nincs bűn eset sem. Kik tudják a bizonyítékot eltüntetni? Akik nevesítve vannak.
Hellcat
@keresztapa: Igaz, de ettől függeltenül azt, hogy az amrikai hivatkozást miszerint törvényük tiltja a nyilvánosságra hozást üres dumának nevezni az egy kicsit túlzás. könnyen verte a mellét utánna a fidesz, hogy Hol a bizonyíték hol a bizonyíték, mikor tudták, hogy nem közölhetik nyilvánosan...Azért ez pofátlan aljas propaganda akár hogy is nézem.
Desischado
@szandokan: Sajnos, ez igaz. Nem véletlenül "dolgoztak" a bizonyítékok eltüntetésén!
szandokan
@lópicigáspár: Knapp75 esetében ez már így van, vele immár harcot vívok, és bevallom neked, nem vagyok a liberalizmus híve.
Dr. Felipe
Vargamisi elvtárs!

Nem a kitiltási ügy miatt sérült a bizalom hanem a korrupciós ügyek takargatása miatt. Lásd a zöld dossziét, csak éppen nyomozás nem indult.
Illetve indult csak éppen Horváth András ellen.
Persze tudom, Magyarbajdzsán nem Románia.
nyanya001
A gyors reagálású kormány 1 év után kapcsolt ?
Eddig mennyi minden ellehetett tüntetni !
Piszkos mocskos korrupt tetves banda !
eszegfu
@Hari: Ugy tünik, megint az átlagos szellemi szinvonal alatt vagyok... Nem nekem válaszoltál ugyan, de nem látom ennek az egy névnek az "értelmét"... olyan nekem, mintha egy könyvből 1 oldalt kitéptek volna... nem tudom előzményhez kapcsolni. Megkérlek, légyszives irjál időpontot is a "gyengébbek", azaz az én kedvemért. Kösz.
lópicigáspár
@szandokan: Látod, Te is harcot vívsz, ahelyett hogy beszélgetnénk! Valahol innen ered minden baj a társadalmi rétegek és úgy egyáltalán az emberek között. :-(
bencemacska
Lehet, hogy Orbán Gábornak hívják az új NAV Elnököt?!
colibri
@bencemacska: Lehet. Hamarosan kiderül. Minden esetre, ahogy lézer előadta a nagy NAV átalakítást, hát nem hazudtolta meg magát. Baromira gusztustalan volt, mint maga az ember.
bencemacska
" Be vannak szarva attól, hogy Kína után az oroszok is alájuk vágnak, és a nagy USA kis USA lesz"

Javaslom egy kicsit utána nézni, miért is akarja most Kína az 1929-es USA-t másolni???!
bencemacska
@colibri: Hát a hazugság szobrát meg lehetne róla mintázni.
És a modellkedés jobban is állana neki, mint a politika!!!
bencemacska
Nem a NAV iránti, hanem a Simicska iránti bizalom sérülése okozza a cserét. Szerintem azért kellett vele várni, mert közel voltunk még az USA afférhoz!!!
Nem szabad elfelejteni, hogy átmenetileg vezette OV vejének testvére a NAV informatikát. Azóta figyelik intenzíven, titkosan(?) Ildikót!
szandokan
@lópicigáspár: Nehéz olyannal normálisan beszélgetni, aki folyamatosan nácizik, jobberezik, csak mert bevándorlás vagy roma terén kicsit másként látom a helyzetet.
szandokan
@bencemacska: Javaslom, próbálj valamilyen hiteles forrásból táplálkozni, és ne abból, amit az utcán hallasz.
Abzug62
@agnes200: Mintha érdekelné őket a "köz"!
Abzug62
@szandokan: Ja, értem, csak a baloldaliakat lehet lesittelni bizonyíték nélkül. Aztán, ha a vádlók módosítják is a vallomásukat, addigra már mindenki elkönyvelte, hogy tele volt a nokiás doboz. Maguknak aztán marhára megy a kettős mérce. Ha elfelejti valaki bevallani egy cégét, vagy "nem jut el a tudatáig", hogy kapott néhány milliót, és jobboldali az illető, még vizsgálat sem indul. Szánalmasak maguk, de nagyon!
Abzug62
@szandokan: Maga meg ne az MTI infókkal okoskodjon, mert könnyen közkacaj tárgyává válhat ezen az oldalon.
panellproli
Kicsit lassú a felfogása , ebben a pozicióban ez nem előny.
keresztapa
@Abzug62: Minden kezdet nehéz, a baloldal kezdte a lopikát, a mostaniak csak azt a nemzeti hagyományt nem hagyják veszni, inkább ápolják. A baloldal megérdemli túl sokáig lopta az ország népét.
glorianna
Izééé... kedves miniszter úr, elérte a koponyájában levő szervét az infó? A műanyag dinó hamarabb kapcsol, mint a kormánytag, ha az érdek úgy kívánja.
Bercifiu
Misi! Nagyot csalódtam, azt hittem szavahihető komoly ember vagy.
JAJMÁR
Ezt se beszélték meg, a Lázár mást mondott. Ejnye-bejnye, már megint zavaros a kommunikáció! Nem sérült itt semmi bizalom, csak a végrehajtást kell átszervezni, ehhez kellenek másik vezetők!

De, hogy miért kell másik, és milyen, azt még nem tudják, mert még nem tudható, milyen lesz a NAV új végrehajtási szabályzata, mert még nem mondta meg a OV :))) Így megy ez minálunk :)
Egy biztos. A Vidát végre leválthatják és kitalálták az indokot is. Hajrá, Magyarország!
szandokan
@Abzug62: Maga meg ne dumáljon már nekem, mert kurvára nem érdekel! Inkább fogadjon be pár menekültet, mert gondolom, azokat is csak sajnálja, milyen szerencsétlenek, tovább ennél sem lát, akár az amerikai kitiltási ügyben.
mariaberta
Ébredezünk? Mikor is volt első sorban téma a kitiltás? Varga et. tudjuk, nálad lassú az eszmélés, de legalább elkövetkezik. És mi lesz a többiekkel?
bencemacska
"Kínai tőzsdei pánik: valami nagyon rossz kezdetét jelezheti"
"A kínai hatóságok erőfeszítései ellenére folytatódik a lejtmenet a kínai tőzsdén, aminek következtében egyre több vállalat kezdeményezi ..."
" Gyakorlatilag pánikhangulat uralkodik a sanghaji tőzsdén. Az index 30 százalékot esett június közepe óta."

Ezeket nem az utcán beszélik, nem onnan veszem az információkat! (Most mondjam azt, hogy veled ellentétben? Nem jellemző rám!)
Knapp75
@szandokan: Te ellenem harcolsz, én meg egyszerűen nem hagyom szó nélkül, amikor ostoba pártkatonák hazugságokat terjesztenek. :)

A céged amerikai pénzből indult és exportra termel, a liberális piacgazdaság egyik haszonélvezője.
Vágyhatsz vissza a kommunizmusba, de akkor búcsúzz el a Lexus-tól. :)

Az meg külön vicces, mikor egy ősfideszes habzó szájjal szidja a liberálisokat, mikor ő is annak indult.

A témához: a kitiltásokat nem vitatja a kormány, csak azok jogosságát.
Tehát Vida leváltása után is jó esély van rá, hogy dolgoznak majd a NAV-nál kitiltottak, akik a kormány és szerinted ártatlanok, az USA és sok magyar állampolgár szerint valószínűleg nem azok.
Ez utóbbiból következik, hogy a bizalom nem fog ettől helyreállni.
Knapp75
@szandokan: "Nehéz olyannal normálisan beszélgetni, aki folyamatosan nácizik, jobberezik, csak mert bevándorlás vagy roma terén kicsit másként látom a helyzetet."

Előítéletes vagy, rasszista és homofób. Lenézed a szegényeket és nem értesz a közgazdasághoz. Ez mellett bevallottan örök életedre fideszes. Én ezeket állítom rólad. :)
A nácit én nem használtam rád, a felsoroltak még kevesek ehhez (bár szükségesek), a jobber meg a jobboldali szavazóra vonatkozik, amiről nem tudtam, hogy szitokszó... (bár szerintem a jobbert sem nagyon használom, mert ezzel semmit nem mondanék)

Valójában a pártkatonákkal nem lehet normálisan beszélgetni (pl. Freewolf, izo), mert olyanok mint egy harsogó óriásplakát: mindig az aktuális kormányzati álláspontot hirdetik. Nézd meg, te magad hány témát szemeteltél tele csak ezen az oldalon, mert neked mindenáron, mindenhol a menekültekről kell beszélned! ;)
Fél éve ez eszedbe sem jutott volna a téma. (biztosan akkor még nem volt hiteles rendőr barátod, aki beszámolt volna arról, hogy 200 menekültből 180-at gyilkosság miatt halálra ítéltek... Mert ugye te nem olyan vagy, mint bencemacska, a te forrásaid hitelesek...)

Ráadásul neked itt nem is célod a normális beszélgetés, mert alapvetően provokálni vagy itt, szándékosan állítasz valótlanságokat a világról és rólam is, mert ugye így kell szerinted normálisan beszélgetni! ;)
A normális beszélgetéshez nincs szükség a saját futtatásodra és arra, hogy fideszesként szólj hozzá.
A provokációid és a hazugságaid meg lényegében ki is zárják ezt...

Javasoltam, hogy nézd vissza, hogyan kezeltelek, amikor még nem tudtam, milyen "korrekt" ember vagy!
Mondjuk gyorsan feltűnt, hogy egy-egy csúsztatásod után próbálsz terelni, ha a "tévedésedre" felhívják a figyelmet...
Knapp75
@szandokan: "Hiába is jössz most mindjárt azzal, hogy nem tehetik meg, mert akkor beleszólnának a magyarok belügyeibe, és azt tiltja a törvényük. Üres duma."

Persze, hogy üres duma. Mármint részedről.
Azt a magyar kormány érezte úgy, hogy az USA már így is beleszól a belügyeinkbe, miközben nem az USA hozta eleve nyilvánosságra Vida nevét sem. Sőt, kormánypárti lap (Napi Gazdaság) írta meg először, hogy a NAV elnöke, egyik helyettese és egy főosztályvezető (illetve néhány Fidesz-közeli üzletember) is a kitiltottak között van...

Az USA úgy gondolja, hogy a kitiltás csak a kitiltottra vonatkozik, ezért őket értesítik.
Ennek semmi köze a belügyekhez, maximum a személyiségi jogokhoz. (hja, Hiroshima is belügy volt és nem világháború... Ehhez is értesz, látom.)
jancsipapa
Tényleg sérült . És nem csak a kitiltási ügy miatt . De a Varga ezek szerint elég lassan kapcsol . ( vagy csak mostanra egyeztek meg a " végkielégítésben "...)
Hari
@eszegfu: Nincs semmi probléma, csak legyen vitriolos humorérzék, manapság ez nagyon kell ! Egyébként sorry !
Hari
@mariaberta: akkor,mikor engedélyt kapnak...
Dr. Felipe
Jaja, a kitiltás miatt sérült a nav, hát persze. Mert amúgy vidanavildi néni faszányosan csinált mindent.
Üldözte a korrupciót nulla eredménnyel, tolmácsot is kért ahogy kell, vizsgálatot is indított saját maga ellen és mindent faszányosnak talált csodák csodájára. Minden a legnagyobb rendben volt csak a kurva jenkik beleszartak a palacsintába. Hát ezt megint csak a birkák szopják be.
Lepényleső
Ha a hír igaz, 3 800 ezer milliárd Ft. adótartozás elengedését követően kissé bizalmatlan vagyok én is. Azt azonban ugye senki el nem hiszi rajtam kívül ,hogy ez magánakció volt
az érintett hölgy részéről. Tulajdonképpen megvan az a kockás füzet,amiben tételesen fel
van sorolva az immár több mint öt év panamái? Ha tudnánk a végösszeget,amitől a köz-
vagyont megszabadították,számon kérnénk őket? Tudjuk,hogy nem. Ezért teszik.
A rendszer megváltoztatását követően,ami kizárólag a szabad rablásról szól a közvagyon tekintetében, a 90-es években tíz milliós visszaélésekről tudósít a sajtó,
a 00-es években száz milliósokról,
a 10-es évektől több milliárdos eltűnések jöttek divatba,dehogy ezresekben?
szandokan
@Knapp75: "Előítéletes vagy, rasszista és homofób" Oké, szerintem is hagyjuk, mert nem értesz továbbra sem semmit. Szerinted neked van igazad, szerintem meg nekem. Majd az idő eldönti, kinek volt igaza.
Knapp75
@szandokan: Ha az idő dönti el, akkor előítéletes vagy, mert te már most ítéletet mondasz a "gyilkosokról".
Az előítéletességnek semmi köze az igazsághoz, csak az ostobasághoz.
Aki meg válogatás nélkül lőné géppisztollyal a menekülteket, az meg nem csak előítéletes, hanem egy szutyok is.
Abzug62
@keresztapa: És az jobb, ha a jobboldal lop? Egyébként annyi lenyúlás összesen nem volt 1990 és 2010 közt, mint az elmúlt 5 évben. És nem csak dologi, hanem ideológiai lenyúlásra is gondolok.
papa.49
Mi van csontos MEGVILÁGOSODTÁL???
A Tiborc gyerek beszerelt a sötét tökfejedbe egy komplett ledes fényforrást???
batukán
Nem a kitiltási ügy miatt sérült hanem annak előzményétől...az enyveskezű Rejtő gyerekek minden nemű útvonalon húzták vonták ki az országból a lóvét...ezek a fél-ázsiaiak először nyereg alatt puhították, hogy minél többet tudjanak exportálni maguknak belőle...
Hari
@eszegfu: gondolom a blődség nem a kiválasztottak privilégiuma .
szandokan
@Knapp75: Csak nem akarod megérteni. Senki nem beszélt itt össze vissza lövöldözésről. Tényleg nem érted.
Bedécs LÁszló
@Lepényleső: Tisztességes országokban,az ilyenekből,bíróságí ítélet után.Kilövik a harácsoló lelket belőlük.
mekkelek
@Knapp75: "Valójában a pártkatonákkal nem lehet normálisan beszélgetni (pl. Freewolf, izo), mert olyanok mint egy harsogó óriásplakát: mindig az aktuális kormányzati álláspontot hirdetik."

Hagyd a francba, olyan mint a többi. :) Akik nem jellemtelen, gerinctelen szar alakok voltak közülük azok már legszívesebben letagadnák hogy valaha támogatták ezt a genny bandát. Vetítés, terelés, mellébeszélés, ködösítés és végsô mentsvárnak gyurcsánybajnaizás. Régebben más néven - entero - de ugyanazzal a személyiséggel és beteg ideológiával kitekert logikával fényezte magát, és tolta a fostalicskát vezírének, aki mint tudjuk maga is vallott és csinált már mindent, meg mindennek az ellenkezôjét, ahogy éppen a pillanatnyi érdeke kívánta. Ha holnap valamilyen ügyben a totál ellenkezôje jönne ki utasításként a habony/frankenstein mûvekbôl mint tegnap, akkor amellett ugyanolyan 100%-os meggyôzôdéssel érvelne mint tegnap a totál ellenkezôje mellett. :)
eugen4402
A mellékelt fotó alapján súlyosabb sérülés is érte Mihály urat. Akinek egy közepes méretű botmixert dugnak a fülébe ( pláne, ha be is kapcsolják), egészen speciális sérülései keletkezhetnek. A NAV-ot pedig ne tessék gonosz szavakkal illetni, hiszen a főnökasszony kivizsgálta önmagát, és semmi rendellenességet nem tapasztalt. Ha lesz valami, az Orbán úgyis szól...
Knapp75
@mekkelek: Nekem az tetszik, mikor már 30 perc elteltével, mikor rákoppintanak, hogy mekkora sületlenséget írt, megmagyarázza, hogy ő nem is azt írta! :)
Ha meg elsőre nem reagál valaki a provokációjára, akkor írja szó szerint ugyanazt legközelebb is. Mert megint szó szerint ugyanaz jutott eszébe a témáról! ;)

Nekem jól esik szembesíteni a "tévedéseivel" és az kifejezetten szórakoztató, hogy lerángathatjuk az egojáról az IQ-jára.

Sokáig elég jól játszotta a jól nevelt üzletember-cégtulajdonost, aki a szegény gyerekeket is ott segíti, ahol tudja, de azért mostanra már előjött belőle az irigy, ember- és szegénygyűlölő jobbikos. (Arra is gondoltam, hogy más vette át a szandokan nevet, mert akkora a változás, de lehet, hogy egyszerűen a netfüggősége most csapott át felette)

Ugyanakkor kihívás volt megfejteni, hogy egy állítólag sikeres embernek miért fontos napi szintén teljesen ismeretlenek között fényeznie magát. Végül ezt is kibogoztuk, azóta legalább kevesebb az önimádat. :)

Egyébként nekem szandokan és a többi troll nem fontos, csak az, hogy ebben az országban ne fogadjuk el automatikusan a hazug, számító pártkatonák véleményét, bármilyen hangosan is üvöltik azt a fülünkbe!
mekkelek
@Knapp75: Egy darabig engem is szórakoztatott, de aztán elkezdett unalmassá válni, meg aztán az ilyen rongyrázó jellemtelen szeméyekre nem szívesen pocsékolom az idômet. Meggyôzni nem fogod, mindig azt az álláspontot fogja teljes mellszélességgel védeni amit éppen a pártközpont kiad, akkor is ha a mai a totál ellenkezôje a tegnapinak, a vakság és a lojalitás akkor is teljes. :)
Régebben volt amikor több néven is írt egyszerre, és amikor valaki szembesítette vele (ugyanarról az ip címrôl volt a hozzászólás vagy valami ilyesmi) akkor azt mondta, hogy az a szomszédja, akinek jószívûségbôl engedi használni a wifijét. Érdekes módon a "rajtakapás" után a szomszéd nem szólt többet hozzá. :)
Természetesen mindenkinek joga van saját véleményhez amit tiszteletben tartok akkor is ha ellenkezik az enyémmel, de az ilyen öntelt hajlékony gerincû sutyerákokat nem tudom tisztelni.
Számomra jobbik/fidesz ugyanaz a banda a szimpatizánsaikkal eggyütt, csak az egyik próbál kevésbé radikálisnak látszani, míg a háttérben össze vannak borulva. Meg lehet nézni a jelenleg gyûlöletkampányt a pézünkön, a csürhét azonnal megmozdította.
nemjoezigy
Ez olyan 'szakember', hogy azt hiszi: "Sérült a NAV iránti bizalom a kitiltási ügy miatt"
Felvilágosítom: Sokkal nagyobb hitelesség vesztés a kivételezés, a 'jogszabályok' nem egyenlő hatása, működtetése, a kisember vegzálása, a gazdagok elkerülése, szemhunyás a csalásaik miatt. Sorolhatnám még, de minek.
Így működik a fideSSkdnp maffia!
kukac50
Varga Mihály is bizalom vesztést szenved mivel 1 év kellett mire kinyílt a csipája és észre vette,hogy a NAV-ot nagyon lejáratták,már akkor amikor Horvát Andrásnál házkutatást tartottak,és nem Vida Ildikónál a megnevezett vállalkozóknál.
Clavigo
Szerintem Orbán elvtárs nevezze ki saját magát a NAV. élére.,,oszt le van a gond mindenről.
Knapp75
@mekkelek: Valójában én sem meggyőzni akarom őket, mert egyrészt az engem nem nagyon érdekel, hogy ők személy szerint hogyan gondolkodnak (amíg azt otthon, a négy fal között teszik :) ), másrészt ugye ha valaki érzelmileg kötődik egy párthoz vagy személyhez, akkor tök mindegy, hogyan érvelsz neki. Ezzel tökéletesen tisztában vagyok.
Éppen ezért, amit nekik írok, az valójában nem is nekik szól, hanem csak így hívom fel a figyelmet arra, hogy milyen ellentmondásokkal van tele a propagandájuk.
Ha ők nem is, más majd ért belőle.

Orbánék már elérték, hogy nem kell nekik sem az országgyűlésben, sem a sajtóban vitatkozni az állításaikról és a programjukról, nekünk legalább van lehetőségünk az önjelölt "képviselőikkel".
Kár, hogy kb. olyan az érveléstechnikájuk, mint egy óriásplakátnak vagy mint Selmeczi Gabriellának.
(itt azért hátrányban vannak, hogy Orbánéktól csak egymondatos, kitérő válaszokat kapnak)

Egyébként szandokannak az a célja, hogy a provokációival kitiltassa azokat, akik nem hódolnak be a Vezérének, de legalábbis a kedvünket elvegye az ide írogatástól.
Tényleg meg lehet unni a majomkodását és a rosszindulatát, ám nem látok rá okot, ami miatt szó nélkül kéne hagyni a "csúsztatásait".
szandokan
@mekkelek: @Knapp75: Miből gondoljátok, hogy a ti véleményetek a helytálló, az igaz? Nem ti szartátok a spanyol viaszt, azt azért ne felejtsétek el. A libsi gondolkodás ugyan képes eltorzítani az embert ideig óráig, de vannak, akik felébrednek belőle. Egyébként meg Knapp75, ha nekem a kitiltásod lenne a célom, már régen nem volnál itt.
mekkelek
@szandokan: Tehát akinek felfordul a gyomra a köpönyegforgatástól, pávatánctól, gerinctelenségtôl, hazudozástól, tereléstôl, vetítéstôl, gyûlöletkeltéstôl, az adófizetôk pénzének saját és haveri/hûbéresi zsebekbe csatornázásától stb. az libsi. Értem.
Nem sorolom magam sehova, nem vagyok egyik pártnak sem a támogatója, alattvalója, csak egy gondolkodó ember vagyok, akit a nemzeti/királyi propaganda nem befolyásol mert vagyok elég idôs, láttam eleget a világból (ahol nyitott szemmel jártam), és van elég élettapasztalatom ahhoz hogy saját véleményem legyen dolgokról, nem azt harsogom amit a számba rágnak vagy amit a plakátokról olvasok. Neked valószínû a szádba rághatták, mert olvasási/szövegértelmezési problémád is van, ugyanis írtam hogy "Természetesen mindenkinek joga van saját véleményhez amit tiszteletben tartok akkor is ha ellenkezik az enyémmel", tehát nem én szartam a spanyol viaszt és nem is sejttettem soha, az értelmes vitának, szempontok/vélemények ütköztetésének mindig van értelme, elôbbre visz. Nálatok ilyen nincs, ha már nem lehet tovább védeni a védhetetlent akkor végsô "érvként" jön az elmúttnyócévgyurcsánybajnaizás meg a libsizés, amirôl persze azt is el tudom képzelni hogy fogalmad sincs mit jelent. De kérdezd meg a vezíredet, volt ô már az is amikor az érdeke éppen úgy kívánta.
Knapp75
@szandokan: A véleményünk valóban lehet eltérő és egyáltalán nem biztos, hogy mindig igazam van, de te konkrét számoknál és tényeknél vérzel el rendre a vitákban, valamint sikerül folyamatosan ellentmondásba keveredned magaddal.
De hogy egy időben közeli és visszatérő szemléletes példát mondjak: minden második hozzászólásodban azt bizonygatod, hogy Anna Mária és ugyanazon személy vagyunk, máskor meg kifejted, tisztában vagy vele, hogy ez nem igaz,
Ezzel összességében csak azt éred el, hogy az üzeneteid kb. fele biztosan és mindenki számára nyilvánvalóan valótlan lesz. ;) (mondjuk ezzel még javítasz is az egyébként megszokott arányaidon, de ez nem tartozik szorosan a példához)
Innentől ember nem vesz téged komolyan.

Vagy hozhatom Don Fülig di St keresztapa példáját is: ő leírja, hogy kettős állampolgár és zsidóként hogyan gondolkodik (oké, nem volt teljesen józan akkor sem, de ezt most hagyjuk), mégis inkább rám olvasol "vaktában lövöldözve" hasonló "vádakat". :)
Nem a véleményeddel van baj, hanem hogy a következetességnek még a csírája sem látszik nálad.
Az, hogy legyen néhány "harcostársad" a pitiáner fórumos "totális háborúdhoz", az neked fontosabb, mint hogy embernek tűnj.

Azt meg, hogy kinek az éleslátását mi vakítja el, hagyjuk, mert pont te vagy az, akit köt a "párthűség".
Knapp75
@szandokan: Azt azért kifejthetnéd, hogy mi az a "libsi gondolkodás" mert egyszer-kétszer már megbeszéltük, hogy a gazdasági liberalizmusnak igencsak haszonélvezője vagy...
Abzug62
@Knapp75: A libsi gondolkodást @szandokan nem tudja megmagyarázni, csak hallotta odaföntről, és szajkózza! Ilyen az igazi jobboldali szavazó! Nem gondolkodik, issza a főnökei szavait! Az, hogy értelmetlen, és egymásnak ellentmondó hablatyokat ismételgetnek? Nem gond, lényeg, hogy "egy a tábor..."!
Bercifiu
Miért? egyáltalán volt valaha bizalom. Engem megbüntettek 20 ezer forintra, mert szerintük többet ér az ingatlanom a vételárnál, mások meg száz milliókkal tartoznak, s élik a világukat, lásd: Győzike.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.