Egyedi kormánydöntés alapján 1,6 milliárd forint támogatást ad a kormány a Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki, 3,2 milliárd értékű beruházásához – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Beszámolt róla, hogy a Béres Gyógyszergyár Zrt. bővíti kapacitását, 1600 négyzetméterrel növeli gyártóterületét és 400 négyzetméterrel logisztikai raktárát, új technológiát telepít, fejleszti az infrastruktúrát és 60 új munkahelyet hoz létre.

Béres József, a társaság elnöke elmondta, hogy a szolnoki termelőüzemben 215-en dolgoznak, ezzel Jász-Nagykun-Szolnok megyében a tizedek legnagyobb magánfoglalkoztatók. A vállalat Magyarországon az egészségmegőrzés és betegség-megelőzési piacon 35 százalékos részesedéssel rendelkezik.

Szijjártó Péter szavai szerint Magyarország az elmúlt öt évben mindent megtett annak érdekében, hogy az ország a világpolitikai, világgazdasági változások nyertesei közé tartozzon. Ezt mutatja, hogy Magyarország az Európai Unióban az élvonalba került, a magyar gazdaság nyolcadik negyedéve növekszik, a munkanélküliség jelentős mértékben csökken, májusban az ipar teljesítményének növekedése 6,3 százalékkal haladta meg az előző évit, a foglalkoztatottak létszáma megközelítette a 4,2 milliót és májusban a külkereskedelmi forgalom aktívuma 505 millió euró volt, a külgazdasági kilátások pedig továbbra is pozitívak – sorolta.

Szijjártó Péter felidézte, hogy tavaly Magyarországon a beruházások 5216 milliárd forintot tettek ki, 14 százalékkal bővültek egy év alatt, ezen belül a magyar tulajdonú vállalatok fejlesztései még kiegyensúlyozottabbá teszik a magyar gazdaság növekedését.

A Béres Gyógyszergyárat 25 évvel ezelőtt alapították 10 fős családi vállalkozásként, mára a cég vállalatcsoporttá nőtte ki magát, 70 versenyképes terméket állít elő a gyógyszerpiacon, a Béres Csepp pedig megkapta a hungarikum minősítést – mondta. A Béres Gyógyszergyár Zrt. jelentős összeget fordít kutatás-fejlesztésre, termékeikben az innováció, a tudományos kutatás, a magas minőség jelenik meg – fűzte hozzá a miniszter.

Szijjártó Péter kifejtette azt is, a Béres Gyógyszergyár Zrt. jó kapcsolatot ápol a magyar felsőfokú intézményekkel, részt vesz a duális szakképzésben, beszállítójuk 72 százaléka magyar vállalkozás, a kapacitásbővítés a gyógyszeriparhoz kapcsolódóan a beszállító kis és középvállalkozások számára is piaci lehetőséget jelent.

Béres József beszámolt arról, hogy a Béres Gyógyszergyár Zrt. folyamatosan fejleszti az 1995-ben megvásárolt szolnoki gyártóüzemét, eddig 3,3 milliárd forintot ruháztak be. Fejlesztéseiket nagyrészt önerőből valósították meg, pályázat útján a társaság 296 millió támogatás kapott.

A Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke elmondta, nagyvállalati kategóriába tartoznak, így uniós fejlesztési támogatásokra nem jogosultak, ezért fontosnak nevezte a mostani támogatás odaítélését a versenyképesség megőrzése szempontjából.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
1.6 milliárdért 60 új munkahely. Ennél még a gyere haza hülye magyar program is jobb mert az csak 100 milla.
Gondolom 60 embert meg elküldenek hogy legyen 60 új munkahely.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mézike
Hol is élt dolgozott Béres doktor?
KISVÁRDA!
Nocsak , mik vannak?
pbalage
Ezt egyszer már eljátszották a fideszék Hajdú-Bét vs Bábolna Baromfi ügyben is. (tudjuk, mi lett a vége)
Most ki lehet a konkurrens?
m.macskosz
@pbalage: :D
Viszont döbbenten olvastam, --miközben keresgéltem, melyik gyógyszertárat akarják szarért-húgyért megvenni--, miután gallyra vágták...:
www.magyosz.org/hu/hir/show/213/orosz-rulettel-er-fel-hamis-gyogyszert-fogyasztani
Dr.Zacher Gábor talán leánykori neve Ilku Lívia?
Vagy Ilku Lívia írói álneve Dr.Zacher Gábor?
m.macskosz
@pbalage: Abszolút laikusként a TEVA-ra tippelek, de nem lepne meg, ha beletrafálnék.
Béresék Q.va magas áron adják ugyanazt a terméket, amelynek összetevői gyakorlatilag szinte azonosak a TEVA-éval.
m.macskosz
Ja, és eddig sem nagyon támogattam a gyógyszeripart,
de hogy a béres-műveket bojkottálni fogom, az biztos!
m.macskosz
@m.macskosz: (Csak véletlenül tudom, ha a TEVA lenne a hunyó,
a cégvezetésnek akkor sem kellene a devizahitele miatt aggódnia.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.