A magyar álláspont szerint nem ütközik uniós szabályba az élelmiszerlánc-felügyeleti díj, illetve a dohánytermékek kereskedelmét terhelő egészségügyi hozzájárulás – reagált Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán csütörtökön arra, hogy az Európai Bizottság az ügyben vizsgálatot indított, és annak lezárásáig megtiltotta a progresszív kulcsok alkalmazását. 

A nemzetgazdasági miniszter kifejtette, a két adó felfüggesztése körülbelül 35-40 milliárd forint kiesést jelent a költségvetésből, de arra készülnek, hogy egyeztetnek az Európai Bizottsággal.

Varga Mihály úgy fogalmazott: azok az intézkedések, amelyek korábban hasonló szűrőn mentek át, végül "zöld jelzést" kaptak.

Ennek a két adónemnek az esetén is jó esélyt lát arra, hogy az Európai Bizottságot meg tudják győzni, a magyar kormány betartja az uniós előírásokat, csak olyan jogszabályokat fogad el, amelyek ezekkel harmonizálnak – mondta a nemzetgazdasági miniszter.

A tárcavezető beszélt arról is, hogy már több mint 50 ezren érdeklődtek a családi otthonteremtési kedvezmény, illetve a program iránt. Varga Mihály hangsúlyozta, ha kifogyna a keret, a pótlást biztosítani tudják.

Hozzátette, hogy új elemként a minisztérium lakásépítési programon dolgozik. A magyar építőipar most kezd "lábra kapni", jó esély van arra, hogy egy, az építőipart érintő programmal a lakásépítések számát növelni tudják – hangsúlyozta a miniszter.

Varga Mihály bízik abban, hogy a terveket őszre véglegesíteni tudják, és akkor a kormány tárgyalni tudja.

A miniszter kitért arra is, mostanáig alig van hatása a görög válságnak a magyar gazdaságra, és remélhetően ez hosszú távon is így marad. Hozzátette: árfolyam és állampapír-piaci hozamok területén érintheti a hazai gazdaságot a görög helyzet.

A nemzetgazdasági tárca vezetője felhívta a figyelmet a népszerű görögországi úticélok helyett a belföldi turizmus biztosította lehetőségekre.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Csonti csak szerintetek NEM ÜTKÖZNEK az Unió szerint meg ütköznek, akkor pofa alapállás oszt. lehet elsunnyogni a balfenéken))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Misi! Már megint belepofázol a nagyok dolgába. Kérdezett téged valaki?
vizinyuszi
Vissza kellene fizetniük az ellopott ezer milliárdokat és máris sokkal jobb lenne.
Pl. az ellopott magánnyugdíj hatalmas összegéből európai szintre lehetett volna emelni a teljes magyar vasúthálózatot. Ehelyett itt-ott megy felújítás uniós pénzből (abból vajon mennyit lopnak el?).
És ez még csak egy tétel, egy lehetőséggel...
papa.49
Csonti csak szerintetek NEM ÜTKÖZNEK az Unió szerint meg ütköznek, akkor pofa alapállás oszt. lehet elsunnyogni a balfenéken))))))))))
F_Viktor
Én csak erre reagálnék:

"...felhívta a figyelmet a népszerű görögországi úticélok helyett a belföldi turizmus biztosította lehetőségekre."

Vagyis támogassuk Bátorfi Bélát, Orbán fogorvosát?
Telhetetlen a doki, neki nem elég a neki közpénzből készült milliárdos program, az EU pénzeket sem veti meg:
blog.atlatszo.hu/2015/04/orban-fogorvosanak-cegeinel-is-vizsgalodik-az-europai-bizottsag/

Orbán fogorvosának cégeinél is vizsgálódik az Európai Bizottság:
"Összesen 19 olyan, az Európai Unió által finanszírozott projekttel kapcsolatban merültek fel problémák, amelyek a 2007-2013-as ciklus gazdaságfejlesztési operatív program során nyertek el támogatást. A Világgazdaság által megszerzett listán szerepel Orbán Viktor fogorvosának több cége is. A vizsgálat miatt felfüggesztették az át nem utalt támogatások kifizetését."
F_Viktor
@vizinyuszi: Írod:
"...az ellopott magánnyugdíj hatalmas összegéből európai szintre lehetett volna emelni a teljes magyar vasúthálózatot."

Francokat! Vissza kellett volna adniuk tulajdonosaiknak, de el sem lett volna szabad lopniuk!
vizinyuszi
@F_Viktor: Az csak egy példa volt...
És igen, nem kellett volna hozzányúlnia a fidesznek. Remélem el lesznek számoltatva a rabló patkányok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.